Oseriöst och felaktigt

WASHINGTON: Tidigt denna morgon väcktes jag av signaler från Stockholm om att Ekot körde någon märklig historia om att Frank Belfrage skulle avgå som kabinettsseketerare och att det pågick diskussioner om vem som skulle ersätta honom.

Jag tog omedelbart kontakt med Ekots Herman Melzer och sade honom att han gått på en rejäl mina.

Det finns inga planer på skifte på kabinettsekreterareposten och har ty följande inte bytts ett enda ord om någon efterträdarfråga mellan mig och några av de personer han nämner.

Och jag fann det rätt märkligt att han inte ens sökt mig för att fråga om saken.

Döm om min förvåning när jag nu i kväll här i Washington kopplar upp mig på nätet och på Ekots hemsida ser att den ursprungliga storyn efter mer än 12 timmar fortfarande ligger kvar utan ens en antydan om att jag med största möjliga tydlighet sagt att den är felaktig.

Så skall inte seriös journalistik skötas.

2 Responses to Oseriöst och felaktigt

  1. Bo W. Höglund skriver:

    Vid närmare eftertanke borde kanske inte förvåningen vara så stor – om STAATSMEDIA – Radio/TV – under senaste åren av ”evig” sosseutnämningspolitik inte förändrats sedan regeringsskiftet får man nog finna sig i att om historier som är negativa för den nuvarande (tillfälliga?) regeringen kan tillverkas, så ges de största möjliga publicitet.

    ”Kolla aldrig en bra historia – då bara spricker den!”

%d bloggare gillar detta: