Än allvarligare

STOCKHOLM: Samtal under natten om det påtagligt förvärrade läget vid ett av aggregaten i kärnkraftverket Fukushima i Japan.

I samråd med Strålsäkerhetsmyndigheten – som följer situationen mycket nära – har vi i de tidiga morgontimmarna skärpt våra reserekommendationer vad gäller Japan. Vi avråder nu också från icke nödvändiga resor till Tokyo.

Jag sätter mig strax på planet till Bryssel, men SSM fortsätter självfallet att nära följa utvecklingen för att kunna ge oss underlag för att kunna värdera utvecklingen.

25 Responses to Än allvarligare

 1. un2here skriver:

  Med tanke på vilken information som hade släppts till allmänheten innan kan man inte låta bli att fundera på hur aningslösa folk i ansvarig position egentligen är – om de nu är det.

 2. raianeh skriver:

  Militärkomplexet har skrutit ett par gånger om att de har utvecklat tektoniska vapen. Vi vet också att det finns nåt som heter HAARP. Hade det inte varit bättre att spendera lite pengar på säkerheten vid kärnkraftverken? En diesel generator som inte tål att sköljas med vatten, är det en backup plan? Det finns jo ”missile silos” varför inte bygga en silo för kärnkraftverkets generatorer? Nu får ni ta tag i kalla säkerhetsupprustningen istället för nya kalla krig.

 3. raianeh skriver:

  Nedskräpningen av rymden och bristen på planer att åtgärda detta visar också på bristfällighet och nonchalans inför framtiden.

 4. zzooter skriver:

  Än allvarligare tycker jag det är att Saudiarabien har invaderat Bahrain för att stoppa demokratiseringsprocessen!! Varför tycker ingen ledande politiker att det är ett allvarligt problem.
  Varför vågar man inte stöta sig med Saudi? Det kan väl inte ha med ”peak oil” att göra??

  Håller självfallet med att Japan har ett fruktansvärt situation och hoppas de kan reda ut alla problem med kärnkraft och återuppbyggnad efter den omedelbara räddningsinsatsen.

 5. Rulle skriver:

  I söndags den 13 Mars döptes ett torg i staden Al-Bireh av palestinierna på Västbanken.
  Torget kommer att bära namnet på den kvinna som var ledare för palestinska grupp vilka kapade en buss i Israel 1978 och samband med kapningen mördades 35 (trettiofem) israeler.
  Dalal al-Mughrabi kommer torget att heta. Mycket osmakligt ur alla synpunkter. Terroristens namn på detta torg är sannerligen en symbol för den verkliga fredsviljan från palestiniernas sida.
  Samma dag sörjer och begraver israelerna den israeliska familj på fem som bestialiskt mördades i massakern i Itamar i helgen som var.
  Ur en världshistorisk synvinkel är detta värre än en härdsmälta i kärnkraftverket Fukushima i Japan.
  Har Carl Bildt förbjudit svensk media att nämna dessa händelser i MÖ?

 6. X skriver:

  Bildt hade blivit en perfekt lobbyist för svensk försvarsindustri, en kille som tar emot alla offerter.

 7. un2here skriver:

  Rulle, de var ju ff ockupanter? …

  Danish company halts equipment supply to West Bank in wake of public protest
  – Israeli security firm owned by Danish G4S, said it will stop providing security gear over Green Line; move comes in wake of public pressure following report from group monitoring companies operating in territories.

 8. Rulle skriver:

  un2here,
  Pyttsan, då ockuperar Sverige Skåne i lika hög grad.
  De två äldsta barnen som är tonåringar lyckades fly undan förövarna. De har nu svurit att hämnas, vilket är förståeligt, om inta Abbas snart griper och straffar de sinnessjuka gangsterna. Palestinska myndigheter lär veta vilka gärningsmännen är.
  ”Minst tio palestinier skall dö” enligt grabbarna. Det är så Du och dina gelikar med Carl Bildt i spetsen odlar och underhåller hat mellan folkgrupperna i MÖ.

 9. un2here skriver:

  Skåningana har rösträtt och sitter i Riksdan. Fick du inte en länk till Skånemoderaterna här senast?

 10. Rulle skriver:

  Palestinierna är nu inte skåningar. De har rösträtt men VILL inte ingå i Knesset. När Israel blir en federation accepterad av PLO blir det en annan tidens ordning och höjd levnadsstandard på västbanken.

 11. un2here skriver:

  Rulle, palestinier på det ockuperade Västbanken har inte rösträtt till Knesset – det vet ju varenda dagisunge och säkert du med. Försök säga nåt vettigt, vet jag …

 12. metusalem skriver:

  Rulle är nu i farten och som vanligt inberäknar Carl Bildt i de terrorister som sätter käppar i hjulet för en strävan till fred.

  Israel har en berättigad skepsis till Palestiniernas fredsvilja, tex den kvinna som för mer än 30 år sedan ombesörjde kapningen av en buss, och mord av ett trettiotal israeler. Men du Rulle fördärvar den good will som Israel kan få genom att envetet hävda att Carl Bildt delar skuld med terroristerna.

  Du är i din fulla rätt att framföra Israels ofta berättigade tveksamhet gentemot Hamas, och även PLO.
  När du antyder att Carl Bildt skulle kunna förbjuda publicering av visst kontroversiellt material är du definitivt ute och simmar. Det går sällan till så i Västeuropa. Pressen har till all lycka full frihet att publicera tveksamma och ofta äreröriga påståenden. CB kan inte göra något för att stävja dumheter och värsta sortens skrönor. Detta bör tom Rulle veta om.

 13. perfro skriver:

  Denna rekommendation, som har likhet med reseförbud , förefaller onödig .
  Även i de områden som mest blivit berörd av jordbävningen så lever fol normalt .

  Dessutom har ju myndigheterna fattat bom att det inte är lämpligt i nuläget vara bosatt på 20 kilometers radie från de reaktorer, som enligt vissa uppgifter skulle riskera få en härdsmälta.

  Japan är dessutom bättre förberett än alla andra länder att hantera lägen av detta slag.
  Att myndigheterna inte skulle gå ut med information skulle få till konsekvens skulle förstås resultera i att allmänhetens förtroende skulle sjunka radikalt.

  Japan kommer att resa sig. Det kommer att gå snabbare än vad massmedia nu vill hävda.

 14. På Oxfords Universitet och i Control Engineering Virtual Library, finns en hel del kontroll- och regelersystem listade för att bland annat avläsa/mäta och påverka ovetande människors endokrina- och neurala aktiviteter.
  Hur påverkas de satellitsystemen av händelseförloppet i Japan och därmed människors hälsa då de är uppkopplade till systemen?
  http://www-control.eng.cam.ac.uk/extras/Virtual_Library/Control_VL.html

  Vad händer regeringar världen över då detta kommer till allmänhetens kännedom? Och allt för New World Orders artificella osynliga krigskonst och ekonomiska girighet!

 15. Ooops… korrektur: University of Cambridge

 16. Rulle skriver:

  un2here, metusalem,

  Menar Ni verkligen att Ni försvarar att någon bryter sig in i en fredlig barnfamiljs hem och krossar huvuden på bl. a. en 3- och 1-åring? Oavsett var dessa bor bör slaktarna bestraffas! Det är inte mänskligt att uppföra sig så illa.
  Vad jag inte förstår är varför svensk media inte indignerat tar upp detta barbari. Eller varför Carl Bildt inte nämner det. Kan verkligen den svenska rasismen & antisionismen vara så inarbetad?

 17. Idiotiska politiker, som godkänt användning av kärnbränsle, utan att först ha löst hela planen, dvs. förfarandet med slutförvaring!

  Back off!

 18. […] Vår utrikesminister är ständigt på resande fot, men hinner ändå ett inlägg angående läget i Japan.https://carlbildt.wordpress.com/2011/03/15/an-allvarligare/ […]

 19. metusalem skriver:

  Rulle…
  Självfallet försvarar jag inte illdådet mot en israelisk familj. Vad jag kommenterade var att du antyder att Carl Bildt skulle ha något att göra med att detta inte varit en stor nyhet i svenska medier. Urvalet i medierna kan kritiseras, men tro inte att CB kan styra detta.

 20. Kachina skriver:

  ”Minst tio palestinier skall dö” enligt grabbarna.

  Jag förstår att du är upprörd Rulle, men hämnd och tiofaldig hämnd är en reptilernas aktion som bara resulterar i ytterligare hämnd från andra hållet.

  Jag vet inte hur mycket du förstår av skriftena och Kabbalan hos det folk du hyllar. Det är i skrifterna skillnad på hämnd och att avbryta ett pågående mord, genom att ta gärningsmannen till fånga eller om nödvändigt döda.

  Det som har hänt kan vi inget göra åt och hämnd är ingen lösning. Det är före det händer och under händelseförloppet som vi kan agera. (Därför räknar jag inte upp de palestinska barn som dödats av Israel.)

 21. Rulle skriver:

  Håller med om att hämnd inte är någon lösning. Däremot bör myndigheter som styr Västbanken gripa och döma dessa ogärningsmän till lagens strängaste straff. Ett värre eller mer avskyvärt brott än vad som skedde i Itamar kan inte ens fantasin åstadkomma. Vansinnesdåd kan ske i alla länder men när man döper torg och ställer till utställningar (som Sveriges Hysteriska Museum gjorde) för att hedra mördare och självmordsbombare har det gått för långt.
  Jag är så indignerad och upprörd över alla hyenors agerande att jag skulle vilja kasta en lappsko mot Er.

 22. Kachina skriver:

  ”…gripa och döma dessa ogärningsmän till lagens strängaste straff.”

  Lagens strängaste straff är livstids fängelse.

  Döden – är en befrielse för den som är fängslad.

 23. kris08 skriver:

  Även om vi skulle undanta statsterrorism så står Israel för det värsta enskilda terrordådet: King David Hotel – 91 döda. Vilket strängt straff fick då de ansvariga, Ben Gurion och Begin? Jo, de blev presidenter!

 24. Rulle skriver:

  Skilj på nödvändiga tillrättavisningar och skydd mot terrordåd och rent ondskefull fanatism!

 25. boszeahl skriver:

  Om tidigare stormakter hanterat den nukleaära frågan på ett mer civilt sätt, hade dagens kärnreaktorer varit betydligt säkrare för allmänheten.

%d bloggare gillar detta: