Ökad oro för Japan

GÖDÖLLÖ: I strålande vårväder fortsätter våra diskussioner i det gamla slottet en bit utanför Budapest med Nordafrika och Mellanöstern på dagordningen men med den starkt oroande situationen i Japan allt mer närvarande.

Och självfallet har jag nära och ständig kontakt i den senare frågan med Stockholm. Våra olika processer på statsrådsberedningen och UD arbetar för fullt med att bedöma situationen.

Dagens diskussioner sker i den bredare europeiska kretsen med inte minst Turkiet närvarande, vilket i de frågor som står på dagordningen är av avgörande betydelse.

Och utrikesminister Davutoglu flyger direkt härifrån till Doha för diskussioner i regi av Al Jazzera. Catherine Ashton flyger lite senare till Kairo för att dels lyssna på de diskussioner som varit där och dels informera om de senaste dygnens diskussioner i Bryssel och här utanför Budapest.

Även om Libyen dominerar just nu är det utomordentligt viktigt att vi har det bredare och mer långsiktigt perspektiv både på situationen och vår egen politik.

Diskussioner som dessa har ett mycket stort värde. V har en möjlighet att informellt utbyta informationer och bedömningar på ett sätt dom annars knappast är möjligt.

Och från svensk utgångspunkt måste vi inse att det finns de som av olika skäl har en betydligt mer detaljerad bild av situationen än vad vi har.

Flygtider gör att jag blir kvar här under några eftermiddagsstimmar innan jag har möjlighet att komma hem till Stockholm.

12 Responses to Ökad oro för Japan

 1. raianeh skriver:

  Cameron shows his Zionist face

  In an interview with Jewish News, British Prime Minister showed a Zionist gesture, claiming Iranians ”would not be missed” if they wanted to boycott the London Olympics.

  Läs hela artikeln

 2. mrmhalland01 skriver:

  Ska jag vara riktigt ärlig så förstår inte jag vad era diskussioner ska leda till.
  Vad gör det för nytta att en massa utrikesministrar flyger till Budapest och sitter på ett slott och kommer överens om att ni inte gillar vad som händer i Libyen ?
  Jag tycker mer och mer att EU:s utrikesförvaltning liknar en Rotary-klubb.

  Ni träffas under trevliga former oavsett kostnad.
  Alla får göra sin röst hörd och känna sig viktig en stund, men ingen är beredd att agera efter de synpunkter talaren framför.

  Medan detta spel fortgår mördas och lemlästas människor av en hatad diktator, som ni faktiskt under alla år hållit bakom ryggen.
  De 100-tals miljarder han har placerade över hela världen är pengar vi medborgare har arbetat ihop och betalt i skatt och som Ni sedan på olika sätt har skänkt diktatorn.

  Vore det inte mer lämpligt att sätta alla utrikesministrar i ett och samma flygplan till Tripoli ?
  Vad skulle Khadaffi göra ?
  Jag har svårt att tro att han skulle skjuta ner planet.

  Väl där kan ni gå i samlad trupp och visa alla att ni faktiskt ångrar det stöd ni tidigare givit Khadaffi och agera mänskliga sköldar.

  Oj vilken respekt ni skulle få av hela världen !

  Men…historien bara upprepar sig.
  När det var som värst i Burma satt alla världens ledare i USA och kom fram till att ni inte ”gillade” den massaker som då var ett faktum.

  Vem blev lyckligare av det ?
  Såhär några år senare kan vi bara konstatera att förtrycket där är detsamma och att omvärlden fullständig skiter i vilket.

  Vem blir lyckligare av att ni nu sitter på ett slott i Budapest och är överens om att ni inte längre gillar Khadaffi ?

 3. mrmhalland01 skriver:

  Ursäkta, jag postade detta i fel tråd, men, det går ju inte att flytta.

 4. Kachina skriver:

  Jag har byggt hus i Japan, vid foten av Fuji.

  Den japanska organisationsförmågan står högt över den tyska. Den kraft, vilja och beslutsamhet som finns inbyggt i det japanska medvetandet, klarar den här katastrofen med minimal hjälp från omvärlden.

  Däremot är det sämre ställt med Libyen. Där fladdrar viljan mellan ytterligheterna och där behövs omedelbar hjälp till de som försöker frigöra sig från förtrycket.

  Glöm inte Libyen.

 5. Med respekt till människorna i Japan!

  New World Orders starkaste maktintrument är avancerade teknologier – inklusive atomdrivna komplexa makroekonomiska styrsystem. Vari HAARP-anläggningar världen över är involverade. Hur påverkades de av katastroferna i Japan, eller var det just de som påverkade? http://nexus.vishet.se/art1999/HAARP.htm

  Trots att jag inte är religiös vänder jag mig till drottning Silvias bönbok. Det är en bön som har skrivits av ärkebiskopen Anders Wejryd. ”Hjälp oss att bruka den livskraft du har lagt i din skapelse så att vi blir förvaltare och inte förbrukare, uppbyggare och inte nedrivare”.

  Jag hoppas att Sveriges regering med samarbete i the New World Order besitter tillräcklig intelligens för att bidra till förändring av de globala groteska teknologiska strategierna!

 6. mrmhalland,

  Mycket bra kommentar!

 7. raianeh skriver:

  Logo för Olympiska Spelen i London 2012‏

  [img src=”http://previous.presstv.ir/photo/20110311/sara20110311131555437.jpg” width=400]

  Logon stavar ordet Zion, alltså bibliska namnet för Israel.

 8. raianeh skriver:

  Logo för Olympiska Spelen i London 2012‏

  Logon stavar ordet Zion, alltså bibliska namnet för Israel.

 9. Rulle skriver:

  mrmhalland,

  En klarsynt och talande kommentar!
  Instämmer till 100% med dina synpunkter.

  Allt festande sker med tvångsindrivna ekonomiska medel från skattebetalarna.

 10. […] Bloggar: Hemmesta Hasse, Mikael Ståldal, Carl Bildt. […]

 11. […] Många av oss tittar nog på CNN och andra internationella nyhetsprogram, och undrar hur det ska gå med reaktorerna i kärnkraftsverket. Här är ett inlägg från vår utrikesminister.https://carlbildt.wordpress.com/2011/03/12/okad-oro-for-japan/ […]

%d bloggare gillar detta: