Nationell Vitrysslandspolitik

STOCKHOLM: Gårdagens partiledardebatt i riksdagen blev föga mer än avskedsorden till främst Mona Sahlin men även Maria Wetterstrand.

Och det sades mycket som var väl förtjänt. Själv tänkte jag återkomma när skiftena faktiskt sker – och då kan det finnas åtskilligt att säga.

Med president Ilves hade jag ett fascinerande seminarium om cyberfrågorna i går eftermiddag. Jag tror inte att vi levererade alla svar, men om vi i alla fall kunde identifiera en del av frågeställningarna får det ses som en framgång.

Inte enbart på skämt talade jag om vårt möte som ett verkligt toppmöte – Estland och Sverige mäter inte inflytande i megaton, men väl i megabytes.

I den nya cybervärlden är vi stormakter vad gäller vad vi kan och vad vi kan åstadkomma.

Men denna morgon hastar jag först och främst iväg till sedvanligt regeringssammanträde. Det är Jan Björklund som leder eftersom Fredrik är i London på det nordisk-baltiska statsministermötet med David Cameron.

Och sedan blir det nationella möten om vår nationella strategi om Vitryssland.

Gunilla Carlsson och jag samlar alla de politiker, aktivister och organisationer som på ett eller annat sätt arbetar med och i landet för att diskutera hur vi går vidare med våra olika aktiviteter.

11 Responses to Nationell Vitrysslandspolitik

 1. […] förenklar verkligen livet för Bildt på UD. Vi kanske är en stormakt i cybervärlden men […]

 2. felixh skriver:

  Har Sverige inget samarbete med Vitryssland inom ramen för PfP? eller OSCE? Small Arms?

 3. bestofmankind skriver:

  ”Gårdagens partiledardebatt i riksdagen blev föga mer än avskedsorden till främst Mona Sahlin men även Maria Wetterstrand.”

  Politikens Princess Diana (Mona Sahlin) has about to leave the building.

  Återstår att se vem media kommer att ”älska” nästa gång.

 4. laken skriver:

  Lustig jämförelse.
  Monas populäritetssiffror låg väl under 20% i slutet.
  Princessans Dianas något högre ;-)
  Själv tycker jag media varit snäll mot Mona, med tanke på vad hon gjort, både privat och med S som parti.

 5. Bo W. Höglund skriver:

  Det är väl inte mer än rättvist, Laken, vi måste ju vara snälla mot Mona, en av Alliansens bästa valarbetare!!

 6. Torsten skriver:

  Ja, en sak är säker.
  Hade Mona gått in i politiken nu, så hade hon blivit moderat.
  ”Den som inte har varit socialist innan 40 års ålder har inget hjärta – den som är socialist efter 40 år har ingen hjärna”
  Winston Churchill

 7. mlterryer skriver:

  Jag minns Mona Sahlin när hon – det var kanske 1988 – tog ställning mot arbetarkvinnor och förbjöd dem strejka och kräva högre lön. Sen är det alltid samma problem i dessa led att alla så fort de kan, gör en klass resa. Det har skapat stora klasskillnader inom eget parti. Nu har Mona lyckats sätta sin sista potatis i sitt partiledarskap och samtidigt är det en spik i kistan till hela denna dödfödda ideologi.

 8. bestofmankind skriver:

  Det är en illusion och hallucination att jobbskatteavdraget och den socialdemokratiska välfärden fungerar samtidigt.

  F.ö. har en statsminister (med stöd av Sverigedemokrater) som vägrar redovisa sitt partibidrag bör inte regera i det öppna, demokratiska Sverige.

  Det kallas korruption!

 9. […] Bildt och Tobias Billström lättar på förlåten och kommer ur den SD-garderob de tydligen befunnit sig […]

 10. Kachina skriver:

  Ursäkta mig Cecilia Malmström, men jag måste be dig förklara.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2299373/ministrarna-ville-begransa-flyktingvag

  Menar du INTE att det är förfärligt att, vi med ögon som inte ser och tungor som inte talar, importerar en kultur där flickor dör efter fall från balkonger, knivstick och kulor, genom aktioner inom den egna familjen, medan pojkar i samma familj har ”änglavingar” och tar avstamp från balkongräcket när de glider ut för nya erövringar?

  Menar du INTE att det är förfärligt, att USA dumpar ”avfallet” från sina angreppskrig här hos oss, när vi har tillräckligt svårt att själva ta hand om våra gamla och sjuka.

  Jag anklagade en gång Carl Bildt för att vara ”valp i Vita Huset utan inflytande.” Tydligen hade jag fel. Vi har, genom Wikileaks, fått veta att han har kurage att säga ifrån.

  Nu är jag mer bekymrad över dig, Cecilia. Tänk människa, TÄNK. Jag är humanist, men det är inte humant att reagera med solarplexusreaktioner inom ett så stort område som påverkar 450 miljoner människor.
  Vi kan inte bygga Europa på en grottfolkskultur. Det tror jag även du förstår, om du tänker efter.

  Jag är globalist. Jag är för öppna gränser, jag är för blandäktenskap mellan ras och kultur, men här gäller samma regler som frugan har i huset. Den som inte tar av sig skorna vid ytterdörren, ”får brödkaveln i huvudet.”

  Inte undra på att EU-bygget går dåligt, när våra representanter saknar både vilja och principer.

 11. mkpictor skriver:

  Carl Bildt gjorde inget fel när han förhandlade om irakflyktingarna utan uppehållstillstånd 2007.
  Det känns alltid lika märkligt när det väcker uppståndelse att saker och ting kallas vid sina rätta namn. Bildt och Billström ska ha sagt att folk från Irak har begått hedersrelaterat våld – är det någon som förnekar det?
  De har också sagt att flyktingarna var ”blottställda, lågutbildade och utan yrkes- samt språkkunskaper”.
  Anser Bodil Ceballos(MP), som vill KU-anmäla ministrarna, att flyktingarna tvärt om var rika, högutbildade, yrkesprofessionella och mångspråkiga?
  Knappast, så vad är problemet?
  Bildt har inte gjort något fel i det här fallet – sedan är det en annan fråga om USAs ambassadör i Irak är något oförvitligt sanningsvittne om vad som har sagts.

%d bloggare gillar detta: