Osäkert i Vitryssland

STOCKHOLM: Utanför fönstret fortsätter snöflingor i till synes aldrig sinande mängd sin väg ner mot marken.

I likaledes vita Vitryssland är det i dag presidentval, och internationella observatörer finns på plats för att i mån av möjlighet kunna stävja det valfusk som ju tidigare har varit så omfattande.

Antalet förtidsröster – det är där möjligheterna att manipulera är som störst – förefaller att ha gått ned något sedan förra valet, men fortfarande råder oklarhet om exakt hur rösträkningen kommer att gå till och om hur dess mer detaljerade resaultat kommer att redovisas.

Det finns all anledning att följa detta mycket noga.

Med hemkomsten från Bydgoszcz i går avslutades den förhoppningsvis sista tjänsteresan utomlands under detta år. Och enligt de planer som nu föreligger – men som ju snabbt kan kastas över ända av oförutsedda händelser – är inte nästa förrän fram mot mitten av januari.

Men än har julhelgen inte infunnit sig.

I kväll är jag i SVT:s Agenda för att tillsammans med bl a Maria Wetterstrand tala om kommande utmaningar.

Och även om veckan som kommer är i Stockholm är det åtskilligt som måste klaras av.

På tisdag måste jag uppsöka riksdagens utrikesutskott för att med dem diskutera de konkreta konsekvenserna i form av bl a nedlagda ambassader som riksdagsbeslutet härförleden dessvärre kommer att få.

Och under veckan skall jag också ta emot ett antal nya ambassadörer till Stockholm och kort gå igenom våra relationer med respektive länder med dem.

Men just nu är det presidentvalet i Vitryssland som är i fokus.

 

 

7 Responses to Osäkert i Vitryssland

 1. pigeon skriver:

  please se me here
  you have best blog
  http://kanooneiranian.wordpress.com/

 2. earlgray skriver:

  Vitryssland…snökanoner….valfusk.Al q har tagit jullov efter senaste fadäsen på drottninggatan o lugnet kommer att lägga sig över det svenska riket lagom till Kalle a 1500lt

 3. För att förstå både nationell och internationell politik på real-time nivå, behöver vi kunskaper i den Elektroniska Revolutionen som pågått under decennier -samtidigt behöver vi insikter i de livskontrollerande teknologier som å andra sidan generar enorma kapital till de utvalda.

  Cybernetic Hypothesis:
  http://theanarchistlibrary.org/HTML/Tiqqun__The_Cybernetic_Hypothesis.html

 4. leewanta skriver:

  Alla försök från ”commie” FN till att reglera Internet skjuts obevekligt ned. Det här kom som ett förväntat brev, tillsammans med Amerikanska SHIELD propån, ögonlickligen efter den bisarra Wikileaks dumpen – vilka utvalda neocon agenter postade själva i den andra ändan.

  Att Braslien leder frågan i FN ser ut som en tanke, det är det enda land Rothschilds ärar med en hyllning på sitt arkiv.

  Någon ogillar med andra ord Internet. Och den hemliga bankir-bastun FN ska inte peta på Internet.

 5. Kachina skriver:

  Livlig och stimulerande diskussion i Agenda :-)

  Sociala Media och Euron inom hela Unionen, är de viktiga framtidsprojekten.
  (Ursäkta leewanta men en finansiell kollaps är värre än krig i Korea)

 6. leewanta skriver:

  Ser med intresse på David Frost vs Carl Bildt intervjun och pausade omedelbart vid:

  Frost ang Afghanistan”..you´re not going bow to that, are you?” Här hoppar City Of London fram helt plötsligt och avslöjar var deras tankar ligger. Uppfordrande, antagande, förstulet. För att inte säga genomskinligt. Förmodar att Bildt upplevde en nickedocke-sits i sekvensen. Talande.

  BBC rapporteringen var sannerligen missänksam till att börja med när det gällde en-mans-våld-dådet i Sthlm, men BBC har ju en särskild fallenhet för mediala profetior, de rapporterade ju att byggnad 7/WTC hade fallit – 20 minuter innan det hände.

  Återigen erinras man om varför vatikanstaten City of London har en flagga som är densamma som Londons i övrigt, bortsett från det bär ett svärd. En symbol så god som någon i att symbolisera det militär-industriella komplexet, på krita.

  PS.

  Trendrapport för framtidens kvicka postat på lw bloggen.

 7. Kachina skriver:

  ”Således, de rådande omständigheterna med dess framtida trender kräver att vi kallar något för vad det faktiskt är och observeras som”

  Som vi säger i Norrland när vi kokar lingonsylt; ”Avskummet på ytan (Rotschild) tar man bort efterhand.)

  Mycket bra beskrivning på din blogg av den från toppen planstyrda ekonomiska globaliseringen och deras metoder, men du glömmer den andra kraften, den underifrån, den naturliga globalisering som växer genom sociala media. Vi får se vilken av dessa krafter som är starkast.

  I övrigt kan säga att även här, från gräsrotsnivå, har noterats att inför det här nyåret förväntas en större händelse på det finansiella området.

%d bloggare gillar detta: