Dramatiskt i Minsk

STOCKHOLM: Innan det funnits någon möjlighet att mer i detalj värdera presidentvalet i Vitryssland har utvecklingen i Minsk i kväll tagit en dramatiskt negativ vändning.

Redan innan de stora demonstrationerna blev presidentkandidaten Niklajev – som jag träffade här i Stockholm för bara någon vecka sedan – slagen medvetslös av kravallpolis och fick föras till sjukhus.

När demonstrationerna sedan blev en bra bit större än vad de flesta nog hade väntat förefaller det som om olika typer av special- och kravallpolis har slagit till med betydande brutalitet.

Svenska riksdagsledamöter tillhör dem som direkt blev vittnen till det som nu sker.

10 Responses to Dramatiskt i Minsk

 1. leewanta skriver:

  ”MINSK, 19 February (BelTA) – President of Belarus Alexander Lukashenko has invited Rothschild Group to assess the enterprises Belarus is privatizing. The Belarusian head of state made the relevant statement as he met with Rothschild Group top executives on 19 February.”

  Med andra ord är läget under kontroll, så som världsordningsfolket ser det. Pressrelease? ‘A tip of the hat’, som man säger.

 2. rydehognas skriver:

  Alla är klar över regimen och hur brutal den är men EU
  är tandlös! Varför?

 3. […] kräver i ett pressmeddelande att Sveriges regering kraftfullt fördömer det brutala polisvåldet. Carl Bildt har redan uttryck oro på sin blogg, och det är bra men inte tillräckligt. Ett mer officiellt […]

 4. pigeon skriver:

  hi my friend please set my blog name in blogroll

 5. […] alltmer spända läget på den koreanska halvön och våld mot journalister och oppositionella i Vitryssland där också några av kandidaterna har misshandlats och gripits i samband med […]

 6. vbal skriver:

  Alltid intressant att läsa dina kommentarer, men att du skulle göra det o så frustrerande felet att skriva ett ”dem” där det skall vara ett ”de”?

 7. Kachina skriver:

  ”….frustrerande felet att skriva ett ”dem” där det skall vara ett ”de””

  Jag är något osäker på om det är fel att skriva dem, efter ordet tillhör? Men, kanske bäst att vara tyst. Denna tvist kan orsaka större kriser än Rotschild och Korea.

 8. mikete skriver:

  belarus people need your help!

%d bloggare gillar detta: