Dumt besluts konsekvenser

STOCKHOLM: Det fortsätter att snöa och att snöa och att snöa. Brist på vinter är det i alla fall inte detta år.

I regeringen brottas vi nu med hur den nedskärning av regeringskansliets anslag som socialdemokrater och andra drev igenom i riksdagen i ett utbrott av den ledarlösa populism som verkar råda där för ögonblicket.

Att detta drabbar UD hårt har jag redan skrivit om.

I morgon hoppas jag att man inom regeringskansliet i dess helhet kan vara klara med vissa av de övergripande frågeställningarna och sedan måste vi och andra lite handgripligt ta itu med vad som måste göras.

Ett antal utlandsmyndigheter måste läggas ner redan 2011 och ytterligare några med största sannolikhet 2012.

Detta utöver de personalneddragningar etc som måste ske i Stockholm.

Även om det inte är någonting vi önskar – långt därifrån! – är det bäst att vi försöker att få fram beslut i dessa frågor så snabbt som möjligt.

Enkelt blir det dock inte. Och dumt är det dessutom.

6 Responses to Dumt besluts konsekvenser

 1. un2here skriver:

  Försök göra nånting åt de skenande el-priserna då … Så att vi får råd med – dels att överhuvudtagit gå och jobba! – och dels att betala den skatt som UD behöver för att finansiera sin verksamhet :)

  Som det har blivit nu ligger årssnittet för kraftverksproducerat el högre än kostnaden för samma el producerat med solpaneler – vilket är helt horribelt med tanke på att solpaneler är den i särklass dyraste metoden för el-produktion.

  Jag har nu billigare el på båten än hemma … Det skulle du inte kunnat få mig att tro för några år sedan.

 2. Kachina skriver:

  Dumt? Njae, kan tyvärr inte hålla med. Vad skall vi med en massa ambassader i EU-länder till? Bryssel är ju den diplomatiska knutpunkten, så det torde räcka med en delegation där.

 3. slenke skriver:

  Nu vet du. Bildt, hur det känns för Försvarsmakten VARJE ÅR.

 4. verynicetoo skriver:

  -Ja välkommen in i den Svenska verkligen !
  -De stora ekonomiska tillgångarna,som trots allt finns i Sverige slösas bort på konflikter som Vi inte har ett dugg med att göra ! Och ”folkvandringar” av ekonomiska skäl ! Men sådant är ju det massmedial censur på !

 5. Bo W. Höglund skriver:

  Om slakten följer tidigare offentliggjorda listor tycks man iaf. ha minimerat skadeverkningarna i görligaste mån – mest Långtbortistanska ambassader drabbas – där kan nog en ambassad med fördel ersättas med ett (öppnat) kassaskrin med skylten SIDA(Libre Service) på – bara att hoppas att infödingarna inte har Franska som dominerande andraspråk!

 6. stig2entreprenoren skriver:

  Allting och alla verksamheter kan effektiviseras!
  Man gör bättre affärer när man har lite ont om pengar.
  Att prioritera i en verksamhet är oftast nyttigt.
  Det visar för alla inblandade det faktiska läget och de flesta torde därför göra bättre jobb med mer skärpa.
  Ofta är det av olika anledningar svårt att lägga ned saker. Nu ges därför chansen. Detta ger sen chans att starta ny och bättre verksamhet någonannanstans.

%d bloggare gillar detta: