Oro i Berlin

STOCKHOLM: En lite lugnare dag i ett Stockholm som sett vintern göra sin entré osedvanligt tidigt. Men skönt kallt väder.

Efter mitt dygn med samtal i Berlin var det med extra igenkännande jag läste Richard Swartz krönika i dagens DN om Tyskland och de europeiska valutadiskussionerna.

Och i allt väsentligt delar jag hans slutsatser.

18 Responses to Oro i Berlin

 1. Helena Palena skriver:

  Carl! Du kanske vill delta även i min lilla diskussion om stålarna och vart dom tar vägen? Hur mycket pengar finns det? Immensly kanske är ett ord som passar.

  http://parnassen.wordpress.com/2010/11/27/borg-sjalvklart-far-alla-krislander-lana-vi-tar-pensionarernas-pengar-vara-skattefar-goder-garna-europa/#comment-9168

 2. gruelse skriver:

  Kommentar till DN-artikeln:

  Artikeln är bra skriven. Man bör också komma ihåg att även Tyskland tillsammans med Frankrike var med om att bryta budgetdisciplinen. Problemet med euron är i viss mån självförvållat för tysk del. Så nu får de ta ansvar för sina handlingar, genom att tyska skattebetalares pengar riskeras i ekonomiska räddningspaket. Men jag förstår inte varför svenska skattepengar ska användas.

  Man frågar sig, är inte den svenska brandskattningen tillräcklig?

  Med EU-kommissionens årliga rapport över återflödet till medlemsländerna för 2008 som underlag och antagandet att invånarantalet i Sverige och Tyskland är 9,18 respektive 82,2 miljoner, kan man beräkna att nettoavgiften per capita var 194 euro för Sverige och 136 euro för Tyskland?

 3. leewanta skriver:

  DN: ”EU måste bli mer likt Tyskland.”

  LW översätter: ”Vår första illusioner sprack, men vi fattar fortfarande inte att portugiser inte är tyskar, och vi tror fortfarande att en BMW motor gör en Fiat.”

  = illusioner – det finns inget ”EU” att göra tyskt.

  därför att EU = politisk klass + administratörer + särintressen – (utan folk) = Bang, bang.

 4. Kachina skriver:

  Union = Delad risk – gemensamt ansvar.

  Finns det några frågetecken kring detta beslut?

 5. Leo Occam skriver:

  Att den strävsamme och ansvarstagande på sina nedtyngda axlar även tvingas bära de som saknar allt detta går igen på alla nivåer, från skatter och bidrag inom nationen till den avspegling som finns på EU-nivå.
  Värst blir det på global nivå där världen dignar av hjälpbehövande och där de som inte av egen kraft kan skapa modern civilisation blir fler och fler. Darwin är död och begraven och nu är det ”det onaturliga urvalet” som råder.

  Men där tar det slut för ännu finns det inga andra i universum kända civilisationer än vår egen. Men var så säker, någonstans därute i rymden finns det en planet med latdrögar som bara väntar på transfereringar från strävsamma främlingar styrda av naiva politiker.

 6. Kachina skriver:

  Leo :-)))))

  Visst, men ännu håller vi oss inom den här planeten, där dina latdrögar för det mesta är utslitna dygnetruntjobbare som inte orkar längre, efter femtio.

  Det är där det gemensamma ansvaret kommer in, ett ansar som i sig regleras av förståndet, något som ofta omtalas men ännu inte kunnat uppvisas, något som i sig regleras av de individuella referansramarna, vars vidd i dags dato spänner mellan grottfolk (1600-talets varelser här vid Röda Floden) och upplysta intellekt som är medvetna om både den historiska kedjan, nutiden och i viss mån framtiden.

  Nej du, konceptet delad risk och gemensamt ansvar är det enda hållbara på lång sikt.

 7. Leo Occam skriver:

  Kachina, du är nog en god människa som kommer genom pärleporten medan sanningsägare som jag får ta den långa vägen nedåt.

  Just nu är det mer synd om tigrar än det apderivat som vi kallar Guds avbild. Blir det virus eller atombomber som kommer korrigera vårt överskott ?

 8. Kachina skriver:

  Eld genom inre oroligheter kommer att förbränna det norra halvklotet.

  Det som eventuellt blir kvar är stommen till en ny civilisation, med början från grottstadiet.

  Den här världen skall en dag gå under, totalt. Men,…..om den tiden är nu vet jag inte.

  I a f, överskottet i den här dimensionen kommer att korrigeras. Det innebär inget annat än att materia (köttet) skingras och individuella medvetandecentra förflyttas till en högre dimension, för de själar som är så utvecklade.

  De andra får fortsätta rundvandringen (reinkarnationen)i den tröga materian, från grottstadiet.

 9. spanaren skriver:

  Blir detta gnistan som tänder Kachinas brand?

  http://english.yonhapnews.co.kr/national/2010/11/28/91/0301000000AEN20101128000700315F.HTML

  Nordkoreanska ”Samlet” är ett föråldrat (1958) system.

  Kinesiska ”Silkworm” finns i modern version.
  Skadade en israelisk korvett utanför Beirut.

  Ryska S-75 ”Dvina”(SA-2 Borderline) finns i ett stort
  antal länder. Orginalversionen var den missil
  som sköt ner det amerikanska U-2 planet.
  Finns i uppgraderade ryska/kinesiska versioner.

  Vilken version Nordkorea har blir vi kanske varse
  inom kort….

  Källor: GlobalSecurity mfl.

  Den stora frågan är kanske om ett nytt Koreakrig
  begränsas till nordöstra Asien eller utvecklas
  till en världsbrand mellan Ryssland/Kina (SCO/CSTO)
  och USA/EU/NATO där även Sverige kan komma att
  beröras eftersom vårt land ej längre är neutralt
  och alliansfritt med ett efter våra förhållanden
  starkt existensförsvar utan genom eget val blivit
  allianslöst utan egen militär förmåga.

  Nog finns det allt orsak till oro i Berlin även av
  andra anledningar än ekonomin i Europa…..

 10. flyktingar skriver:

  Carl, beträffande Richard Schwartz:

  Tanken om att Europa är Tysklands bakgård och att Euorpas folk ska dansa efter den preussiska pipan har lyfts tidigare – senast under Nationalsocialismens banér.

  Fråga: Håller Tyskland återigen på att bli för starkt för Europa och därmed också för sitt eget bästa?

  Följdfrågor: Ska de peussiska idealen åter krossa Europa? Är EU resulatet av en rad missförstånd, där det egentliga syftet är en ”germanisering”?

 11. un2here skriver:

  flyktingar,

  En judisk kampanj med syfte att splittra EU är kanske inte ditt smartaste drag just nu.

 12. Kachina skriver:

  Tysklands bakgård är idag inte den mest brännande frågan. Närmast ligger frågor som;

  Vad händer i Nord-Korea idag?

  Vad händer idag när Wikileaks släpper ambassadbreven?

  Har USA kvar några vänner därefter och är Nord-Korea en cover-operation där man ”rånar banken” (Kina) istället för att amortera på lånen.

  Vilda gissningar, men inte omöjligt. Allt har hänt historiskt flera gånger förut. Det diplomatiska smöret har härsknat och låntagaren har rånat långivaren och Nord-Korea är en mycket lämplig spelplan.

 13. […] bloggposten med den något högtravande titeln ”Oro i Berlin” fyller Bildt alltså bill-och bull-aktigt i: ”Efter mitt dygn med samtal i Berlin var […]

 14. spanaren skriver:

  Kachina,

  Är detta vad även Du ser i kristallkulan?

  http://www.en.rian.ru/columnists/20101129/161544418.html

 15. Kachina skriver:

  Ja, men jag har ingen kristallkula utan historisk kunskap, Uppenbarelseboken, Nostradamus och de mycket detaljerade beskrivningen av mitt och samhällets framtid som jag fick från en känd svensk sierska för ca. 40 år sedan.

  Privat har ”Händelserna löpt som på räls”, men jag har ännu inte suttit häktad pga förväxling av namn och person vid ett grovt brott. Jag börjar tro att jag slipper den delen.

  Mer vill jag inte säga om mitt öde, dels för att jag är passiv och en mängd faktorer måste falla på plats vid rätt tidpunkt av ett flertal peroner i utkanten av min bekantskapskrets, och,,,,,,,,,,jag vvill inte bidra till en självuppfyllande profetia.

  Jag har inte hört talas om den här bulgariska sierskan förut. ”min” spågumma höll sig till mitt privata och till det svenska samhället. Jag bedömer utifrån mina referensramar, både spådomar och historia, sannolikheten för att de skall slå in.

  Läget just nu kan sammanfattas i två ord, RED ALERT!

  Men, ingen spådom är fixerad. Det är något som KAN hända, är mycket troligt skall hända, men vi har på vår resa oss givet ett pund från källan, DEN FRIA VILJAN.

  Vi kommer inte att bli anfallna utifrån, utan här smäller det inifrån när infrastrukturen faller samman, i samband med ett stort världkrig eller en ekonomisk kollaps.

  Vårt samhälle är oerhört mycket känsligare än det var 1914 och 1939. Det är vad vi måste förbereda oss på, en kollaps i transportleder och infrastrruktur.

 16. metusalem skriver:

  Kachina roar oss lite då och då med rapport från någon spådam som tycks ha övertygat K om en viss förmåga.

  Det vore trevligt om du lite mer i klartext ville berätta vad hon siar om. Både Nostradamus och Uppenbarelseboken är ju synnerligen svårtolkade. Så vi längtar efter lite goda tips på 2000-talets mer exakta prosa.

 17. Kachina skriver:

  Ja, förmågan hade hon. Det kan jag verifiera, men jag vägrar ändå inse att en ”syn” är ristad i hälleberget och oundvikligt måste hända, även om ca. 90% av mitt personliga öde redan slagit in.

  Vad hon sade, på mer exakt prosa vat att det blir inre oroligheter i Sverige. Därefter övergick hon i detalj på mitt personliga öde och det yppar jag inte, annat än för de jag redan gjort det, min närmaste familj.

%d bloggare gillar detta: