Hot på allvar

BERLIN: Gråmulen dag i Berlin med snö i luften och lätt modd på gatorna.

För min del blir det samtal främst med utrikesminister Westerwelle men också med försvarsminister Guttenberg om olika utmaningar som vi gemensamt står inför.

Men jag har börjat med att tala om Europas freds- och krisinstrument tillsammans med experter från olika länder på Stiftung Wissenschaft und Politik här.

Vi måste bli betydligt bättre under kommande år.

Runt riksdagsbyggnaden och på andra ställen är avspärrningarna betydande. Det är uppenbart att man tar de nya terroristhoten på betydande allvar.

4 Responses to Hot på allvar

 1. leewanta skriver:

  ”Röster höjs för överstatligt EU” – e24.se

  överstatligt = ECB/BIS = Fed/IMF = Kleptokrati

 2. demiwotan skriver:

  Terrorister försöker penetrera där motståndet är som svagast. Europa är ju dessutom på samma kontinent som Mellersta Östern; USA har alltid haft Atlanten och Stilla Havet som ett naturligt skydd. Dessutom ligger Europas historiska vagga inte hos Grekernas Statsstater eller Romariket. Europas vagga finns att söka i Mellersta Östern. Det är därför bra att Ryssland kommit med i kampen för det goda.

 3. nubbe skriver:

  Bra förslag för de kristnas situation i Irak. Vid sidan av detta undrar jag vad Carl Bildt har att säga om det senaste som har läckt ut i Wikileaks angående Turkiets inblandning I al-Qaida och smuggling av vapen…..

  VÄRLDEN När Hermiz Shahen, regionsekreterare för Assyrian Universal Alliance (AUA) i Australien och Nya Zeeland inbjöds som huvudtalare vid den ”Nationella konferensen för alla berörda kristna” som hölls i Sydney, Australien, i lördags var ämnet sjävklart; belysa folkmordet och kräva autonomi för de kristna i Irak..
  Shahen gjorde berättade om det assyriska folkmorden och hur det påverkat folkgruppen. Tillsammans med dagens fortsatta massakrer mot den assyriska nationen har orsakat att vår rika och utvecklade assyriska kultur har försvagats, dess befolkning reducerats till att bli en ”nation av flyktingar”.

  – Det verkar som om historien alltid upprepar sig för assyrier. I Irak, där förintelse och utrotning har förföljt assyrierna under olika regimer, hoppades man 2003 att den amerikanska invasionen var tänkt att installera demokrati och nytt hopp för överlevnad. Istället blev det tvärtom. Under de senaste sju åren har över 65 kyrkor bombats och många förstörts, och hundratals kristna har dödats. Därför det nya Irak från tiden för dess frigörelse varit en lång mardröm för de kristna, fastslog Shahen i sitt långa anförande.

  De kristna i Irak tror sig inte bara ha svikits av den USA-ledda koalitionen, men de har också sett sin rättsliga ställning minska. Förstörelsen av kristendomen i Irak pågår på grund av missriktad amerikansk politik och eftersom det kristna samfundet inte anses vara viktigt. Tystnaden i västerländska regeringar om förstörelsen av kristna i Irak utbyts mot dollar. Fler kristna har lämnat Irak nu än under Saddam Husseins diktatur.

  I slutet på föreläsningen föreslog Shahen följande följande krav skulle ingå i enn officiell resolution:

  – krav om att parlamenten officiellt att erkänner folkmordet

  – det federala parlamentet uppmanar Turkiets regering att erkänna folkmordet mot assyrier, armenier och greker.

  – att Turkiet utfärdar en formell ursäkt, och att snabbt ta meningsfulla steg mot upprättelse.

  – att den australiska regeringen överväger en resolution som stöder den svåra situationen för assyrierna i Irak. Att genom lobbying förmå den irakiska regeringen att omedelbart upprätta en assyrisk autonom region i fäderneärvda hemland som en del av den moderna Förbundsrepubliken Irak.

 4. bildterberg skriver:

  Apropå Al CIAda:

%d bloggare gillar detta: