Så småningom till Berlin

STOCKHOLM: Torsdag med sedvanligt regeringssammanträde om det mesta. Alltid en bra möjlighet att mer informellt stämma av olika frågor med kollegorna.

Och i eftermiddag skall jag svara på frågor i riksdagen om allt som ledamöterna för stunden finner att de tycker att de vill fråga om.

Det kan bli det mesta.

Innan dess är det dock åtskilligt som skall hinnas med.

Till dagens besökare hör den turkcypriotiske ledaren Dervis Eroglu som bett att få komma hit och informera om sin syn på förhandlingarna om Cyperns framtid.

Förra veckans samtal i New York förde dessvärre inte frågan nämnvärt framåt, och det är nu angeläget att bägge sidor inför nästa möte med FN:s generalsekreterare i slutet av januari verkligen visar viljan till de kompromisser som kommer att krävas.

Inte minst handlar det om att bägge sidor måste inse vad som är de allra mest grundläggande önskemålen från den andra sidan, och att söka lösningar som respekterar dessa. Det är fullt möjligt.

Efter det samtalet – som säkert blir viktigt – kommer jag att hasta iväg till middag i Berlin, och till anföranden och olika möten där under morgondagen.

För länge sedan hade dåvarande Västberlin en turistslogan som sade att ”Berlin ist immer eine Reise wert”.

Så var det då, men så är det självfallet i långt större utsträckning i dag.

5 Responses to Så småningom till Berlin

 1. utrat skriver:

  Wenn jemand eine Reise tut so kann er was erzählen
  Därför läser man så gärna denna blogg

 2. leewanta skriver:

  Nyhet: Förre starke majoritets ledaren i Amerikanska Huset Tom DeLay står fälld för att ha tvättat pengar och för att ha idkat konspiration.

  LW: Det börjar röra på sig…Haag går globalt 2017…

  Ein bisschen frieden…

 3. leewanta skriver:

  ”– Uppenbarligen så måste vi stå på våra nordkoreanska allierades sida, svarade Sarah Palin på frågan” – dn.se

  En så kallad freudiansk sanning.

  S Palin = Kissinger-kalv = ”WW3”

 4. claudius49 skriver:

  Carl, eftersom jag alltid håller ett öga på nyheter från Mellanöstern undrar jag om Du har sett en (indirekt) oroande rapport i dagens Haaretz:
  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/erdogan-turkey-will-not-remain-silent-if-israel-attacks-lebanon-1.326844

  Någon substans torde ligga bakom denna nyhet. Premiärminister Erdogan skulle väl knappast göra ett uttalande enligt tidningsartikeln annars. Här måste EU vara med på ett hörn.

 5. […] går. Vad som sker i förhandlingarna kring Cypern är fortfarande oklart. Mycket står på spel. Ännu är det inte försent. Ingen jämförelse i övrigt, men Robbie Williams kom tillbaka till […]

%d bloggare gillar detta: