Utrikesnämnd och UI

STOCKHOLM: Hem från Bryssel med kvällsplanet och förberedelser för morgondagens olika möten.

Utrikesnämnd på Slottet kl 14:00 och anförande på Utrikespolitiska Institutet 16:30 är tisdagens viktigaste hållpunkter.

Bägge viktiga var och en på sitt sätt.

Och därtill kommer allt annat som skall göras – som vanligt en hel del att följa upp efter olika samtal med kollegor och andra i Bryssel.

3 Responses to Utrikesnämnd och UI

 1. geneina skriver:

  Och sedan har du en och annan interpellation att fundera över. De senaste tre ångande “The unpaid debt. The Legacy of Lundin, Petronas and OMW in Block 5A, Sudan 1997-2003”. Vi ser alla fram emot svar.

 2. mkpictor skriver:

  Sverige har utfäst sig att vara villigt att låna ut pengar till Irland, fast vi inte är medlem i eurosamarbetet (tack och lov, för annars hade även vår statsekonomi varit usel). Jag hoppas att regeringen tar fasta på (S) åsikt att ett krav för att Irland ska få låna är att de sänker bolagsskatten till andra EU-länders nivå. Irland har ju hittills ständigt varit beroende av EU’s stöd, och det har levt på att bara ta hälften av resten av Europas bolagsskatt från företag som Microsoft, Intel och Hewlett Packard, med flera. Med resultat att dessa företag har etablerat sig just på Irland. Må detta tas med i övervägandena när politikerna nu har bestämt sig för att de ska låna ut våra skattepengar till den evige bidragstagaren Irland. Denna ö befinner sig faktiskt på samma nivå som EU:s allra sämsta ekonomier: Portugal, Spanien, Italien, Grekland. Snart kommer även Storbritannien att befinna sig där.
  Vad vill vår regering vinna med att låtsas försöka hålla detta hopplösa fall Irland under armarna?
  MKp

 3. mkpictor skriver:

  Rättelse, skrivfel – jag menar naturligtvis att Irland bör HÖJA bolagsskatten till övriga EU-länders nivå, inget annat.

%d bloggare gillar detta: