Mycket löjligt

STOCKHOLM: Innan jag återvände från Haag i går kväll hanns det med en öl med vice premiärministern Maxim Verhagen och lite av diskussion om landets nya situation.

Maxim leder nu ett nyinrättat superministerium för näringspolitik, ekonomi och innovationer. Inom en timme efter sitt tillträde hade han utrustats med en iPad för att den vägen få sina underlagsdokument.

Men i övrigt är det en skakig situation med det parlamentariska beroendet i budgetfrågor av det rabiat anti-muslimska partiet PVV.

Det gäller för regeringspartierna VVD och CDA att hålla rågången mot dessa förvillelser tydlig – och Maxim pekar på formuleringarna i regeringsprogrammet med det innehållet.

Men nu är det åter i Stockholm och verkligheten här.

Jag noterar att åtminstone DN i dag vill göra stor s k affär av att moderate partisekreteraren Sofia Arkelsten suttit i styrelsen för börsbolaget Sweco.

Löjligt. Mycket löjligt.

Är det något som skall kritiseras så är det att inte fler politiskt aktiva har konkret erfarenhet av eller förankring i olika delar av näringslivet.

Verksamhet i en företagsstyrelse skall inte ses som mindre meriterande än att sitta i styrelsen för t ex en facklig organisation. Bägge ger erfarenheter, insikter och förankring som självfallet är av betydelse för det politiska systemet i dess helhet.

Risken med den typ av journalistik som denna morgon DN går i spetsen för är ju att ingen med politiska aspirationer i framtiden vågar gå i närheten av företag – och att företag tar ut ett säkerhetsavstånd till alla som har ett politiskt engagemang.

Att det skulle vara till betydande skada kan det inte råda något tvivel om.

64 Responses to Mycket löjligt

 1. observer61 skriver:

  Riksdagen bestämmer sina egna arbetsformer – inom ramen för bl a grundlagen.
  Då kan riksdagen även inrätta ett forum för hur betalda studiebesök, sidouppdrag mm skall hanteras- innan dessa genomförs.
  På detta sätt underlättas de folkvaldas beslut – ”avslöjanden” minskar och som kan innebära att de folkvaldas hederlighet och vandel inte ifrågasätts.

 2. nilbor skriver:

  Observer 61..
  Väldigt bra formulerat…!

 3. Kachina skriver:

  Jag gillar inte ditt språkbruk, Carl.

  ”det rabiat anti-muslimska partiet PPV.”

  Jag vet inte vad PPV är eller vad de står för, men menar du att jag är rabiat för att jag kritiserar de medeltida vanföreställningar som fortfarande lever kvar inom islam. Vanföreställningar som vi fortfarande hade inom kristendomen på 1950-talet?

  ”Kvinnan skall täcka sitt huvud i Herrens hus”, ”Kvinnan skall tiga i församlingen”.

  Jag menar att du inte är dum i huvudet, de kan vi förlåta, men att du stryker en religiös terror och en politisk religion medhårs, kan inte förlåtas.

  Jag är inte främlingsfientlig, men falska religioner som bygger sin makt på att allmogen skall stå med ”mössan i hand” och maken bredvid täckt av en filt, är som att hänga upp ett rött skynke framför en tjur.

  Lägg av med detta ”lengräddade” fjäsket för en valgrupp. Vad ni än tror, kommer ni inte att kunna ”rida den muslimska Tigern” genom undfallenhet.

  Läs på dina historiska kunskaper. Ni är på mycket god väg att upprepa Romarrikets fall, inte på grund av invandrare utan på grund av att de som kommer in inte integreras i vår livssyn och vårt livsmönster.

  Ni törs ställa krav på arbetsoförmögna invalider, men törs inte ställa krav på att ”nysvenskar” skall anpassa sig till vårt livsmönster om de skall leva här.

  Det är undfallenhet och genuin politisk feghet.

 4. knutnu41 skriver:

  En riksdagsman måste kunna delta i livet utanför riksdagshuset. Hur ska man annars skapa förståelse för och kunskap om näringsliv och marknadsekonomi ?

 5. firethepresident skriver:

  Kachina: Så du känner dig alltså tvungen att försvara ett parti som du inte vet vad de står för och vars förkortning du (och inte Carl heller) lyckas stava korrekt. Jag tycker du läser in lite väl mycket i vad Carl skriver. Är du alltså en sådan där som hugger på att folk ens nämner islam, bara för att fara iväg i en lång harrang av SD-dravel?

  Läs på om PVV, och du inser nog snart att ”rabiat” är ett ord som passar på dem.

 6. knightone skriver:

  Ja men gudskelov att det inte handlade om en obetald tv-licens då… sådant är det ju direkt avrättning på nu för tiden.

 7. […] Bildt skriver i sin blogg: Jag noterar att åtminstone DN i dag vill göra stor s k affär av att moderate partisekreteraren […]

 8. bestofmankind skriver:

  Helt klart att Arkelsten blev påverkad av inbjudan:

  ”LOBBYISM. Att bjuda Moderaternas dåvarande miljöpolitiska talesperson, nuvarande partisekreterare, Sofia Arkelsten på en all-inclusive resa till Frankrike var ett genidrag av oljebolaget Shell. Alliansfritt Sveriges undersökning visar att Shell i utbyte fått ett extremt stort utrymme på Arkelstens politiska blogg, arkelsten.blogspot.com.

  Undersökningen är gjord bland alla Arkelstens blogginlägg, indexerade av Google. Vi har sökt efter de oljebolag som Svenska Petroleuminstitutet anger har stora marknadsandelar i Sverige.

  Resultatet blir:
  •OK-Q8: 0 inlägg
  •Statoil: 0 inlägg
  •Preem: 1 inlägg
  •Jet: 0 inlägg
  •Norska hydro/Uno-X: 0 inlägg
  •Shell: 14 inlägg, varav en del är direktrapportering från Shells event med bilder på logotyper, andra är direkta referat av Shells uttalanden utan kommentar.
  •BP: 1 inlägg, där Shell kommenterar BP.
  Arkelstens inlägg om Shell, Shells företrädare och Shells events:
  1.”Vi vet vad som är bra för er”
  2.James Smith, ordförande Shell UK om BP
  3.Low Carbon Energy
  4.Läderpippi
  5.Eco-marathon
  6.No pommes
  7.KTH gör motorbyte
  8.Chalmers
  9.Motivlack!
  10.Bränslemätning
  11.Pyssel inför starten
  12.Snart start
  13.Här är ena KTH-teamet
  14.Och här är Spiros
  Observera att endast ett inlägg, ”Eco-marathon”, skrevs innan Arkelstens bjudresa. Det var även efter resen som Arkelsten hyllade företaget i riksdagen.

  Det ska även tilläggas att Shell är långt ifrån det största oljebolaget i Sverige, och har heller inte, till skillnad från exempelvis BP, varit inblandade i några miljöskandaler på sistone. Dock var man 1999 i Argentina ansvarig för den största oljeläckan i sötvatten någonsin, och för bara ett år sedan betalade man ut 15,5 miljoner dollar i en uppgörelse efter anklagelser om brott mot mänskliga rättigheter.

  Företaget har helt klart ett imageproblem i Sverige. Att därför få sprida sitt budskap och varumärke på regeringspartiets miljöpolitiska talespersons blogg kan därför nog klassas som ett genidrag, mätt mot vad flygbiljetter, boende och middagar i Frankrike kostar.”

  http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/10/arkelsten-bloggade-frekvent-om-shell.html

  Vad förväntar man sig av moderaterna när de t.o.m vägrar att redovisa partibidraget.

 9. knightone skriver:

  Bra att hon vidgar vyerna och inte bara låter sig köpas av dom gröna miljökommunisterna som ser till att staten kastar pengar i sjön på vindkraft med mera.

  Varför är det ok att besöka vindkraftverksproducenter och andra stolleföretag men inte ett energiföretag som shell då?

 10. 3pa2 skriver:

  Knightone: Ditt inlägg höjde mitt humör denna råkalla dag. Varmt Tack :-)

 11. petermadison skriver:

  Carl Bildt: Sofia Arkelsten har suttit i riksdagen sen 2006, du anser alltså att hon skulle suttit kvar i Sweco då? Du ser inga som helst betänkligheter kring detta? Att riksdagsledamöter ska sitta i styrelser i börsnoterade företag och att det INTE skulle kunna utsätta en riksdagsledamot för otillbörlig påverkan?

  Tack, då vet vi det.

 12. bestofmankind skriver:

  Knightone,

  Varför tror Arkelsten att hon har samma immunitet som Kungen – omutbar?

 13. jymdis skriver:

  Jag har kanske halva lönen av vad man har som riksdagsledamot, men jag betalar för mina resor själv. För det här är en bjudresa på gränsen till bestickning. Det bevisar ju blogginläggen om inget annat. Det här är vad som får vanliga svenska medborgare att tappa förtroendet för politiker, och är det som är fel med Sverige idag.

 14. leewanta skriver:

  Att besätta politiska uppgifter med intressekonflikter är imbecill bananrepubliks praxis. Politikern ska redan ha den nödvändiga erfarenheten vid inträdet, och när det är dags att åter förstå verkligheten, omedelbart lämna sitt uppdrag.

 15. mrmhalland01 skriver:

  Jag tror att det vore bra om riksdagspolitiker inte fick kombinera sitt uppdrag med andra tjänster.
  De har en bra lön från staten och fördelaktiga villkor i övrigt,så det borde inte vara nödvändigt.
  Klarar man sig inte på sin lön är det väl inte politiker man ska vara ?
  Politiker på riksnivå är med att fatta beslut som rör alla Sveriges medborgare.
  Det får inte finnas någon risk att de kan påverkas i någon riktning för personlig vinnings skull.
  Dessutom anser jag att en rikspolitiker ska lägga hela sin arbetstid på det politiska uppdraget de har fått och accepterat.
  Jag kan inte påminna mig om att jag hört talas om något annat arbete man har full lön för kan skötas med ”vänster hand” samtidigt som man sköter ett annat avlönat arbete.

  En sådan regel skulle troligen också göra att riksdagsledamöterna inte satt ”för evigt” i riksdagen, vilket jag tror vore bra.

 16. gubbstut skriver:

  En muta är en muta eller när ska politikerna lära sig leva på sin lön. Korrupta politiker är det värsta jag vet och nu är du rejält ute och cyklar Carl!

 17. […] Att sedan Carl Bildt (på sin blogg) tycker att uppmärksamheten kring Arkelstams styrelseuppdrag är ”löjligt – mycket […]

 18. petermadison skriver:

  Carl, om du nu tycker att det är jättetoppen att riksdagsledamöter sitter i börsnoterade företag, varför sålde du då ditt aktieinnehav i Vostok Nafta??

  Det om något är väl att ha förankring i närlingslivet.

  Pajas.

 19. smalanningen skriver:

  Alliansfritt Sveriges undersökning är nästan lika patetisk som de man brukar se från Sverigedemokraterna. Ska man hindra politiker från att ha åsikter om företag så lever man farligt. Som Carl ger sken av i sitt inlägg så är det uppenbarligen helt OK för politiker att verka inom och göra reklam för facklig verksamhet…

  Och varför tar inte Alliansfritt Sverige upp de många inlägg som Arkelsten skriver om organisationer som Greenpeace?

  Pinsam populistpropaganda. De rödgröna har redan förlorat ett val på sådant, fortsätter det så här ser jag fram mot en förlust till…

 20. perfro skriver:

  Media har nå igång ett drev inte bara mot Arkelstam utan även indirekt mot moderaterna.

  Det påstådda mutbrottet söker man stöd för genom att kalla en studieresa, vilka för övrigt beslutsfattare ägnar sig åt i stora antal för bjudresor.

  Att åka över till grannlandet Finland där det är det aktuella bjudföretaget, som bygger det nya kärnverket, skulle vara obskyrt.

  AVGÅ Arkelstam blir för dagen en vinnande löpsedel. Åklagare, som redan granskat motsvarande fall och kommit till slutsatsen, att det inte finns skäl gå vidare med prövning ska förstås kopplas in igen.
  Grattis till en arbetstid, som borde ägnas åt nåt vettigare.

  Detta att sitta i en bolagsstyrelse samtidigt som man har ett jobb motsvarande Arkelstems påstås en mutexpert att han inte varit med om något liknande fall.

  Han verkar lite aningslös. Sitter inte sossar och höga LO-apostlar med i bolagsstyrelser dom närstående.
  företag. Och hur var det med Bodström och alla våra ex-statsråd, som nu är verksamma i våra storbolag samtidigt som de på skilda sätt ändå stöttar det egna partiet.

  Men det finns förstås gränser här som i andra fall. De politiska uppdragen är de viktigaste. Dessutom blir det nog nödvändigtvis behövligt ta hänsyn till det krypskytte, som annars blir aktuellt.

  Dit hör nu en gammal käpphäst. Det skulle vara icke förenligt med vår demokrati att moderaterna inte öppet redovisar alla givare, oavsett belopp och vilka de är.

 21. mediebrus skriver:

  Kan hålla med att visst måste politiker få engagera sig i företag. Däremot undrar jag vad du tycker om Shells koppling till dödsdomarna med Ken Saro-Wiwa med flera under 1990-talet?

 22. Little Doggie skriver:

  Hur kan du herr Bildt, tycka att det är ok att sitta i knä på farbror Shell,
  och sedan besluta i frågor som rör vårt lands minerallagar,

  http://www.expressen.se/debatt/1.2191374/gustav-fridolin-handlaggningen-av-minerallagen-stinker

  Sofia Arkelsten hade dessutom pengar kvar på sitt riksdagskonto för studieresor ca 16.000:-, varför inte betala ur egen börs och ha ryggen fri.

  Det är också väl känt inom psykologisk forskning att när du får något så känner du tacksamhetsskuld,
  även när du får varmdryck(kaffe) i handen hos din bilhandlare så reagerar ditt limbiska system positivt, du blir mer positiv till att köpa bilen, får du däremot kall dryck i din hand blir du mer negativ. Detta har visst med modersmjölken att göra.

  Som min numera avlidna styvfar sade, när han inte fick lika många julklappar: – Det är bra då behöver jag inte vara tacksam.

 23. […] Samtidigt kommenterar idag utrikesminister Carl Bildt medierapporteringen kring den moderata partisekreteraren Sofia Arkelsten i sin blogg. […]

 24. utrat skriver:

  Att politiker behöver lära sig att förstå mer av företagsvärlden liksom för den delen att företagare måste förstå politikens villkor är en självklarhet. Kan belysas med följande sanna replikskifte på en buss. Den på orten kände politikern frågar företagaren när han ska ta semester. ”Vet inte om det blir nån i år, struligt med personalen just nu” ”Jo men du vet att du har rätt till fem veckors semester” Så långt kan avståndet vara.

 25. Torsten skriver:

  knightone och perfro har som vanligt kommit med mycket kloka synpunkter.

  Jag roade mig med att kolla upp hur många riksdagsmän som har styrelseuppdrag.

  Privata Affärer har undersökt hur många styrelseuppdrag i aktiebolag som riksdagsledamöterna har. Granskningen som gjorts av UC visar att:

  ”* 109 ledamöter har sammanlagt 204 uppdrag i olika aktiebolagsstyrelser.

  * 42 procent av dem som har styrelseuppdrag är kvinnor (43 % i alliansen, 41 % för de rödgröna). Kvinnorna har i genomsnitt 1,5 styrelseuppdrag medan männen i genomsnitt sitter i två bolagsstyrelser.

  * Flest styrelseledamöter finns hos Socialdemokraterna, 43 stycken, tätt följt av Moderaterna, 37. I Miljöpartiet finns ingen.

  FREDRIK NEJMAN, PRIVATA AFFÄRER”

  Vad f..n håller massmedia på med nu? Vädrar dom blod?

  Vi har en s k oppositionsledare som har en meritlista som är så lång, så jämfört med henne är Arkelsten vit som snö.

  Sossar, Ni står i ett glashus som håller på att rasa på grund av all sten som Ni kastar.

 26. mrmhalland01 skriver:

  Jag tror fortfarande att det vore bra om rikspolitiker häll sig till politik under tiden de arbetar i riksdagen.
  Framför allt tror jag att de hade gjort ett betydligt bättre arbete i riksdagen (vilket inte kan överskattas).
  Är det så många som Torsten har ”grävt fram” så är troligen de flesta branscher representerade av någon riksdagsman och alltså är det inte ett ”jävs-problem”.
  Min åsikt grundar sig helt på att få bästa möjliga kvalitet på riksdagsarbetet.

 27. bestofmankind skriver:

  ”Vi har en s k oppositionsledare som har en meritlista som är så lång, så jämfört med henne är Arkelsten vit som snö.”

  Du är förutsägbart Torsten. Det enda försvar du har när en moderat blir kritiserad är att kasta sten till vår S-ledare.

  Men du glömmer att utrikesminister himself har mycket längre meritlista som är så lång, att i jämförelse är Carl Bildt en mästare på att komma undan.

  Har inte CB kvar Legg Massons aktieoptioner värt ca 250.000:- placerad på Legg Masons dotterbolag Royce & Associates som äger USA’s största porrfilmproducent och distributör New Frontier???

  Samtidigt som CB skriver här i bloggen att en anledning att vi har kvar den militära insatsen i Afghanistan är bl a för att stödja kvinnor och barn i landet.

  Det rimmar inte bra!!!

 28. Torsten skriver:

  Nej,
  Jag ville bara lägga fram lite fakta, så att detta snedvridna påhopp får rimliga proportioner.

 29. bestofmankind skriver:

  Torsten,

  Vilka av de riksdagsledamöterna mer än Arkelsten i din statistik som lät sig bjudas, blev påverkad i sin bedömning, och därefter bloggade om saken?

 30. Torsten skriver:

  Bodström stod i talarstolen och gjorde reklam för sin egen bok.
  Mona åkte på semester till Mauritius på skattebetalarnas bekostnad.
  BOM
  Du klarar säkert av att ta reda på lite fakta själv.

 31. […] (hennes deltagande i Shells resa har funnits deklarerad på hennes blogg i två år) är, för att låna Carl Bildts ord, bara ”löjligt, mycket […]

 32. bestofmankind skriver:

  Du svarade inte på min fråga Torsten.
  Läs den innantill.

 33. Torsten skriver:

  B O M

  Är Ni tre st, borde Ni förstå mitt budskap.

 34. Visionären skriver:

  ”Sossar, Ni står i ett glashus som håller på att rasa på grund av all sten som Ni kastar.”

  Måste tyvärr rätta dig där Torsten. De står i glasfabriken och det är berg de kastar.

  ;-)

  V

 35. Torsten skriver:

  Visionären,

  Efter att sett Mona uttala sig med ett retligt flin, är jag böjd att hålla med Dig fullt ut;-)

 36. bestofmankind skriver:

  Torsten,

  Trots din ålder och tiden sedan du började kommentera här (längre än mig, mer än 3 år)är du fortfarande kvar i sandlåda retoriken. Du svarar inte på frågorna, och försöker med massa trams och undanflykter, och bara väntar på att dina ”pakt bröder” skall hålla med dig. Patetiskt!

 37. Torsten skriver:

  B O M

  Jag har ingen som helst anledning att svara på Era frågor.

 38. bestofmankind skriver:

  Nej, det är frivilligt, det gör man av artighets skäl – som du tydligen saknar.

 39. bestofmankind skriver:

  Dagens största hyckleri av Reinfeldt i Expressen:

  ”Sverige ska vara fritt från korruption till alla delar, säger han.”

  HA HA HA HA
  (ursäkta mig, jag kan inte låta bli att gap skratta)

  Och Reinfeldt som vägrar redovisa Moderaternas partibidrag. Att Sverige tillsammans med San Marino och Schweiz de enda länderna i Europa utan lagstiftning mot hemliga partibidrag.

 40. foxbill skriver:

  Alla som befinner sig i en position där en påverkan i positiv riktning kan medföra fördelar för företag eller grupperingar, måste se till att det inte finns några underlag för att detta skall kunna ske!

  Med andra ord, ge fan i att ta emot resor, middagar, presenter mm.

  Jag tror inte Arkelsten MEDVETET låtit sig påverkas. Men OMEDVETET? Säkert. Blotta misstanken måste undanröjas.

  Är det så svårt att betala sina egna resor?
  Korruption och mutor är förmodligen mer utbrett i ankdammen än vad vi tidigare har anat. Se på muthärvan i Göteborg.
  Och detta är det som uppdagas. Tanken svindlar på hur mycket som inte kommer i dager.

 41. foxbill skriver:

  CB, jag tror att det finns ett glapp mellan vad politiker och medborgarna anser är ok att göra och inte göra. Ett tips, lyssna till medborgarnas moral.
  Än så länge verkar det finnas en någorlunda ”ren” moraluppfattning i PK-staten.

 42. mrmhalland01 skriver:

  bestofmankind,

  Är det mindre korrupt att ta emot bidrag (mutor) som (S) gör av LO, vilka i sin tur stjäler från sina medlemmar, bara för att man öppet visar sitt förakt mot medlemmarnas pengar och intressen på sina arbetsplatser ?

  Detta är en öppen muta.
  LO kräver motprestationer !
  Det har de också fått !
  Du har väl inte glömt Wanjas styrelseuppdrag ?

 43. bestofmankind skriver:

  Det är inte korruption, det är en gåva.

  Vill du inte bidra får du stämma LO…

 44. mrmhalland01 skriver:

  Nja…det var nog inte helt rätt…
  LO och (S) har ett avtal om hur mycket LO får stjäla från sina medlemmar varje år för att stödja det parti de flesta medlemmar inte sympatiserar med.

  Det ”panik-bidrag” som kom i slutspurten av valrörelsen kan kallas för gåva.
  En gåva man inte har medlemmarnas mandat att ge !

 45. Visionären skriver:

  Jag tycker att det är utmärkt att den samlade vänsterpressen (dvs. samtliga nyhetsredaktioner i detta land oavsett om de gömmer sig bakom kulisser på vilka det står oberoende, fria eller liberala eller annat trams), med det nu pågående drevet ger alla bittra sosse-losers en förevändning att komma fram från de stenar varunder de gömt sig sedan valet och vädra ut sitt missnöje med att de satsade på fel häst.

  Förhoppningsvis blir dessa sosse-losers lite mer harmoniska efter att ha fått vädra ut denna sin ilska (en reaktion som bäst kan liknas vid Marita Ulvskogs upplevelse av statskupp efter valförlusten 1976) och kan kanske därefter på allvar ta itu med sin egen interna kris (innebärande att man inom loppet av två val övergetts av ungefär tio procent av väljarkåren och numera får stöd av endast 20 procent av dem som jobbar).

  Men det är klart, att fokusera på andras göranden och låtanden och att framhålla andras ofullkomligheter känns väl skönt för stunden (ungefär som att kissa i byxan). Så höll ju sosse-loserna på hela förra mandatperioden.

  Men vinner det några val?

  V

 46. Kachina skriver:

  firethepresident

  Jag håller mig strikt till kritik av statsreligioner och politik.

  Därför är jag lite irriterad på politiskt fjäsk mot falska religioner. Detta gör mig inte till SD. Jag är INTE emot invandrare som personer, även om jag för tillfället anser att invandringen måste regleras. Vi kan inte vara ensamma med öppna gränser. Det finns 76 andra stater (EU/USA) som måste ta SITT ansvar.

  Jag anser att det finns bara en ras som bebor den här planeten, den mänskliga rasen, och jag är stark förespråkare av blandäktenskap och globalisering.

  Men,……jag accepterar inte att vi skall bära m ed oss gammal dynga (religiösa vanföreställningar) in i framtiden.

  Kunskapen om medvetandets kontinuitet är de facto redan inskrivna i de genom åren våldsamt vantolkade skrifterna och kommer återigen att belysas genom strängteorin.

  Men,…..gammal dynga skall vi lämna bakom oss.

 47. […] Andersson, Mary X, Thomas Böhlmark,Carl Bildt, Tagged journalistdrev, Mona Sahlin, Sofia Arkelsten, Sollentuna […]

 48. Bo W. Höglund skriver:

  Visionärens analys av ”Sosse-loosers” är väl i stort sett korrekt, men sorgearbetet tyx ju ha spritt sig till nästan alla medieföreträdare – att journalistkåren var kommunistanstruken (åtminstone de som kommer från de senaste decennierna på journalisthögskolan) är ju inget nytt, men att även andra medieföreträdare börjar låta likadant är ju lite trist.
  Det var faktiskt riktigt välgörande för själen att höra TV4s(!) intervju med utrikesministern och hans kommentarer om Arkelstens agerande och önskvärdheten av flera med samma civilkurage!

 49. klotet45 skriver:

  Hur kommer det sig Carl Bildt att ditt uttalande vid förra valet var att en före detta statsminister inte hade någon plats i den nya regeringen, ändå blev du utrikesminister? Dubbelmoral som alltid va?

 50. […] som hällts över honom. Samme Bildt låter för övrigt, via sin blogg, hälsa att det är ”löjligt, mycket löjligt” att kritisera Arkelstens […]

 51. bestofmankind skriver:

  ”Sosse-loosers”? – Säg det till alla utförsäkrade, arbetslösa (särskilt arbetslösa ungdomar), sjuka och de som är i utanförskapet (som konstigt nog försvann i retoriken) som har fått uppleva på ”vinnarens” robotiserad (ej mänsklig anpassad) politik.

 52. oppti skriver:

  Fler öppna nyfikna riksdagsledarmöter har vi behov av!

  Ser att Vp håller dörren stängd för företagssponsrade aktiviteter-men tillåter såna som bekostas av organisationer.
  Organisationer som oftast är DIREKT är beroende av pengar och beslut från makthavare!
  Tja de har ju aldrig gillat marknaden!

 53. kris08 skriver:

  Bör man verkligen ha en partisekreterare som tror att företag bjuder på resor utan baktanke? Som tror att man kan glida in på en hyresrätt på Söder utan att köa eller betala svart och sedan byta hyresrätten mot en bostadsrätt utan otillåten sänkning av priset?

  Jag tror att partiet behöver en som fortfarande har lite kontakt med vanligt folks verklighet…

 54. […] Tokmoderaten och kulturbloggen och Peter och ledarbloggen och Carl Bildt och Mary och […]

 55. perfro skriver:

  De i soffan kommenterade i dag den så kallade Arkelstenaffären, i sig löjlig.

  De kunde inte ens skilja på vad Arkelsten gjort som riksdagsledamot och främste företrädare miljöpolitiskt för sitt parti och att hon sedan blivit utnämnd till partisekreterare.

  Hennes resor, vilka i sig varit beklagligtvis få under den massmedialt granskade perioden av tre år, har enbart gällt olika miljöpolitiska aspekter, märk väl studiebesök och seminarier och inte några bjudresor.

  Hur skulle för övrigt vi agera om det skulle komma till vårt land utländska politiker, delegationer samt näringslivsföreträdare för att närmare få en inblick i vår avancerade miljöteknik

  Vi skulle bli rejält utskämda och skulle bli bemötta på motsvarande sätt.

 56. tsolin skriver:

  Löjligt var ordet.

  Jag håller fullkomligt med Torsten, Visionären, perfro m.fl. Tala om icke-händelse! Studiebesök och seminarier vad gäller miljörelaterade frågor är något helt annat än fingerade studieresor till Rio de Janeiro i karnevalstider..

  Som Bildt själv skriver ovan. ” Verksamhet i en företagsstyrelse skall inte ses som mindre meriterande än att sitta i styrelsen för t ex en facklig organisation”.

  När S-horderna nu går fram, bittra och besvikna över valförlusten, hörs det karaktäristiska ljudet av krossat glas från de glashus de sitter i.

  Rätt patetiskt, faktiskt. Jag hoppas (och tror) att Arkelsten står på sig. Hon verkar vara en tuffing.

 57. laken skriver:

  Det finns tänkande människor i alla politiska partier.
  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article8037931.ab

 58. tsolin skriver:

  Stort tack för denna länk, laken. En utmärkt artikel!

 59. bestofmankind skriver:

  Det är upp till bevis för Reinfeldt/Moderaterna att bevisa att Arkelsten är omutbar genom att öppet redovisa partibidraget.

  Har man inget att dölja är det naturligt med en öppen redovisning.

  Regeringen har riktat misstankar mot alla småföretagare som har kontant försäljning genom en kassalag men själv vägrar redovisa sin egen ”inkomst” genom hemliga partibidrag. Denna lag har kostat småföretagarna flera tusenkronor i omkostnader som man laglydig följer.

  Sluta med dubbelmoralen Reinfeldt. Visa respekt till småföretagarna genom att visa ett gott exempel.

  Sluta med ditt hyckleri!!!!!

  REDOVISA PARTIBIDRAGET!!!!

 60. Torsten skriver:

  Hmmm….

  Nu verkar det som om det blåst färdigt.

  Blodhundarna har stuckit svansarna mellan benen. Skäms lite….?

  Men, när dom glömt detta, hittar dom snart något nytt och blir lite hysteriska igen.

  Lär dom sig inget vettigt på journalisthögskolan ;-)

 61. findus skriver:

  Hej Torsten!

  Jag tycker att du och jag ska starta en friskola! Först går vi med i SSU, så att vi får rätt bakgrund. Annars riskerar vi ju Ms Bagdad Bobs vrede …

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/s-politiker-mangmiljonar-pa-friskola-1.1196012

 62. Torsten skriver:

  Ja findus,

  Tänk vad lukrativt det skulle vara.

  När vi lärt alla SSU-are lite folkvett, så har vi blivit stenrika:-)

  Föresten, så har jag bytt min Merca mot en nyare och lite häftigare:-)))

 63. […] tycker jag inte är några problem i sig och dessutom så åker de ju då inte för skattepengar. Carl Bildt har låtit sig bli bjuden på flera resor och ser inga problem i det alls utan snarare tvärtom. […]

%d bloggare gillar detta: