Att ordna upp inför mandatperioden

STOCKHOLM: Solen ger hösten ett behagligt skimmer denna dag av fortsatt arbete bakom skrivbordet.

Såväl regering som riksdag förbereder sig för det som komma skall. Vi befinner oss i omställningsperioden mellan riksdagsvalet och öppnandet av den nya riksdagen.

På måndag samlas så riksdagen och på tisdag – om exakt en vecka – är det dags för högtidligt öppnande och för Fredrik Reinfeldt att presentera regeringens sammansättning och politik.

Veckan därpå väljer riksdagen sina utskott och regeringen i form av finansministern presenterar budgetpropositionen för riksdagen.

Och med det kan man väl säga att den nya mandatperiodens arbete dragit igång på allvar – med inriktningen på supervalåret 2014 då vi inom några månader har val till allting från Europaparlamentet till kommunerna.

Dit är det dock betydande tid, och det kommer att hinna att rinna mycket vatten under broarna innan dess.

10 Responses to Att ordna upp inför mandatperioden

 1. gubbstut skriver:

  Ett katastrofval för hela det svenska folket och i synnerhet för den sittande regeringen som nu är i minoritet, vilket man vägrat insett. Istället har man fjäskat för både MP och S. Som jag ser det har både Alliansen och i synnerhet Miljöpartiet, gått bakom ryggen på sina väljare, när man väljer att i hemliga rum, försöka få till stånd, ett slags ömsesidigt sammarbete om invandringspolitiken och nu senast, då Reinfeldt ringer upp Mona Sahlin om samma problematik, ja då har det gått för långt. Det var tack vare regeringens tysta ställningstagande mot integration och migration, som gjorde att SD kom in i riksdagen. Vart tog regerigens så bestämda jobblinje vägen i detta kaos, eller finns det inga resurser kvar av den bestämda skattepolitiken, något många nu undrar över, när svek går före förnuft.

 2. stig2entreprenoren skriver:

  ”It could have been worse”
  Alla behöver dock fler utmaningar än de tror att de klarar. ”Risk-taking” kommer att bli det nya modeordet.
  Det är bara att sätta igång nu, alla glada svenskar!
  Varför inte visa CB att ni också kan åka runt i världen och bygga nätverk, skaffa nya affärsidéer och träffa nya affärspartners? Åk till ett nytt land nästa gång, kanske till Afrika eller Sibirien, inte till Mallis och slappa utan till ett nytt mindre ”otrampat” ställe! Världsläget har aldrig tidigare i historien varit bättre för så många som det är nu.

 3. Kachina skriver:

  stig2,……är tillsammans med Carl Bildt medlem i den eviga optimistklubben.

  Jag hoppas ni har rätt. Från min horisont här vid norrlandskusten kan jag, direkt ur verkligheten, konstatera att människan är avlad ur en amöba, ett ryggradslöst blötdjur som trivs i stinkande döpölar.

  Jag har inte stort hopp för den här civilisationen.

 4. kitilope skriver:

  Är så glad över att vår utrikesminister tar sig tid att blogga! Carl Bildt är väldigt lämpad som minister och för den delen som utrikesminister. Att en kompetent, erfaren och social person innehar den posten är av stor betydelse för vårt land.

  Tack! Och fortsätt att blogga.

 5. Leo Occam skriver:

  Kachina, jag delar din uppgivna klarsynthet.

  Politikerklassen reser runt, intager goda middagar, och fokuserar på enkla, kortsiktiga frågor vilka har ingen som helst betydelse i det långa loppet. Trots både skygglappar och svår närsynthet måste de dessutom köra ner strutshuvudet i sanden så de inget skall se av de verkliga problemen.

  Själv saknar jag oerhört en ledare som vågar utmana U-ländernas överproduktion av nya homo-sapiens. Överbefolkningen är grunden till det mesta av elände, tex matbrist och miljöförstöring.

  Delar av överskottet spiller över på oss, vilket gör att vi nu har partiet SD.

  Panik i politikerleden men ingen som helst förståelse för orsaken. Vi går mot en katastrof, men hos dessa ledare finns tydligen inget att hämta.

 6. stig2entreprenoren skriver:

  Familjer i Indien som har fått någon typ av skolutbildning har väldigt sällan mer än 2 barn.
  Problemet med överbefolkning minskar därmed snabbt när den ekonomiska utvecklingen rullar på. Idag är Indien helt självförsörjande vad gäller matproduktion för mer än 1 miljard människor.

 7. Kachina skriver:

  Jag ber bloggägaren om ursäkt för att jag drog med mig Leo och bloggen i depressionens dimmor, men ibland blir det bara för mycket, friktionen mellan själen och världen.

  Som tur är har vi de två eviga optimisterna, Carl och Stig2, som bägge har helt rätt i att bildning och kunskap är enda vägen mot en normaliserad framtid.

  Det där gillar jag Carl, att man sätter sig in i sitt yrkesområde, studerar det från alla vinklar och vrån. (Inte bara läser amerikansk litteratur, utan även rysk och kinesisk.)

  Bred kunskap är dessutom enda sättet att lära sig se genom spektakulär och ensidig propaganda.

  Det blev liksom tyst på bloggen och jag känner mig skyldig. Ta det inte så allvarligt, jag får såna där utbrott ibland, bara för att lätta på trycket.

 8. Leo Occam skriver:

  Åhh, ja, det förstås. Va skönt, det löser sig självt när man har huvudet nere i sanden.

  Överbefolkningen upplöses i tomma intet för att hela världen blir som Schweiz.

  Regnskogarna och dess djur breder ut sig efter sin tillfälliga tillbakagång för att alla människor flyttar in till de hypermoderna städerna.

  Miljöförstöringen blir ett minne blott när alla vindkraftverk och elbilar kommit på plats.

  De antibiotikaresistenta bakterierna slås med lätthet ut av nya uppfinningar från de miljövänliga labben.

  Krig och sådant gammalmodigt kan vi fnysa åt då alla kramas i samförstånd i FNs regi.

  Dröm vidare ni i era sandhögar. Lättsinnig verklighetsflykt är just det som öppnar falluckan för oss alla.

 9. Kachina skriver:

  ”Åhh, ja, det förstås. Va skönt, det löser sig självt när man har huvudet nere i sanden.”

  Ja, det är när man tittar upp och ser verkligheten, som man blir deprimerad. Det är inte mycket att göra åt, så bästa att göra är att stoppa ner huvudet igen och hoppas att ingen stör en,…….men det gör de.

 10. findus skriver:

  God morgon Carl!
  Det verkar som att Sveriges Riksdag sakta med säkert håller på att förvandlas till en sandlåda, där Sahlin är lektanten som leder aktiviteterna.
  Det spelar inte längre någon roll vad som är bra för landet Sverige – hon gör allt för förstöra.

  Vi vill ha nyval, eller folkomröstning om allt.
  I annat fall: glöm ordet ”demokrati”!

%d bloggare gillar detta: