Ner mot East River

NEW YORK: En solig morgon här. Prognoserna talar om en varm dag.

Och jag kan inte undgå att notera att den svenska kronan stärkts mot dollarn påtagligt de senaste dagarna.

Nu när det strax iväg ner till FN-komplexet vid East River. Allt håller ju på att renoveras – av Skanska – så det är lite bökigare än vanligt. Och FN-sekretariatet är utspritt över byggnader i närheten.

Uppmärksamheten kommer alldeles säkert att koncentreras kring vad dels president Obama och dels Irans president Ahmdinejad har att säga.

Vi är på väg in i en ny förhandling med Iran om den nukleära frågan – jag ägnade den problematiken en hel del uppmärkssamhet under mina samtal i går, och det kommer alldeles säkert att fortsätta att vara fallet i dag.

Denna första dag av allmän debatt här i New York är dagen när alla finns på plats, och mycket handlar därmed om informella kontakter av olika slag.

Mot slutet av eftermiddagen hoppas jag också kunna vara med om det särskilda möte om situationen i Somalia som Ban Ki-moon sammankallat.

Situationen där – liksom situationen i Sudan – kommer att bli föremål för mycket uppmärksamhet under de kommande dygnen.

One Response to Ner mot East River

  1. stig2entreprenoren skriver:

    När Sudan och Somalia får mycket uppmärksamhet i FN och bland världens ledare så betyder väl detta att läget i världen är rätt bra? Då har man väl kommit ganska långt ner på listan? Bara några få, mindre ekonomiskt betydande och glesbefolkade länder kvar att fixa till.
    Här kunde då läget vara gynnsamt för att göra några rejäla projekt med solenergi för att visa på möjligheterna? Bra tekniska lösningar på angelägna problem visar tydligt vad som är möjligt och alla förstår och kan ta efter.
    Ett bra föredöme är bättre än många argument.
    Ett bra komplement i en politisk lösning?

%d bloggare gillar detta: