Föga sensationellt

VID MEDELHAVET: På sina håll i media i går var upphetsningen betydande över en läcka av över 90 000 äldre amerikanska incidentrapporter från Afghanistan.

Jag var mindre upphetsad, och jag ser nu en analys i International Herald Tribune som inte heller är märkbart upphetsad.

Bra att läsa för den som vill ha perspektiv på upphetsningen på sina håll.

15 Responses to Föga sensationellt

 1. florimond77 skriver:

  Tack vare Wikileaks får vi veta hur krigsförbrytelserna ser ut och deras omfattning.

 2. bestofmankind skriver:

  ”Jag var mindre upphetsad, och jag ser nu en analys i International Herald Tribune som inte heller är märkbart upphetsad.”

  Du som utrikesminister borde veta sådana, eller åtminstone en del, hemligstämplade dokument. Därför du inte tycker att det var något märkvärdigt. För oss ”small people” däremot är sådana dokumentationer bevis på många rykten som florerar i media.

  Activist eller journalist, Wikileaks, generellt sett definitivt slår vakt om sanning, demokrati och rättvisa.

 3. Pravo skriver:

  Även om det inte är några sensationella uppgifter slår det i alla fall hål på myten om att den svenska insatsen är ”fredsbevarande”. Det framgår av dokumenten att Sverige är en aktiv part i ett regelrätt krig.

  Riksdagen har fattat beslut om att skicka denna insats (under regeringen Göran Persson) utan korrekt underlag för att kunna fatta ett sådant viktigt beslut. De senaste fyra åren har insatsen dessutom växt utan att varken riksdagen eller svenska folket fått någon tillfredsställande förklaring.

 4. florimond77 skriver:

  Att civila dör i krig försvarar inte att civila dör urskilljningslöst i krig. Under andra världskriget var varje tysk person en fiende och vice versa. Har man inte åter och åter igen uttryckt att det inte är det irakiska eller afghanska folket man krigar mot? Och ändå dödar man dem hur som helst och fängslar folk utan rättegång osv. Vad är detta för moral? Vad är demokrati för fint ord när man bär sig åt så här. Säg åtminstone som det är. Man krigar för oljan. Hur långt ska männismkorna sjunka? Och hur länge ska vi i Sverige stödja detta?
  Ett nytt ord har uppstått för att skyla över helvetet. Kriget är plötsligt så Komplicerat heter det.

 5. leewanta skriver:

  De mest intressant godbitarna är dock inte överlämnade eller exponerade, den dessvärre rätt inbilske men godhjärtade ledaren för Wikileaks, sitter på 15 000 dokument till – som om de hetaste skulle överlämnas till att börja med. Well, inte just nu baby.

  Släppet tjänar egentligen syftet att polarisera ISI och CIA/USA eftersom Pakistan kommer att bli en Öppen Säsong framöver. CIA har valt en strategi att öppna mer för deras egna missdåd, i att neutralisera den processen mot dem själva. Därför planerar man att ”rensa det förflutna” genom att överlämna en övervägd samling avslöjanden som visar att de har varit involverade i droghandel med deras inbillade rational som moralisk rättfärdighet.

  ISI har fram till idag varit en CIA ledd operation effektivt sett, som samarbetade med dem för att styra upp Muhajedeen rörelsen, där det magiska Al Qaeda, den mest effektiva chimären i modern tid, skulle agera som den vandrade vålnaden, att offentlig motivera USAs geopolitiska interventioner när det passade dem. Dessa flagranta missdåd och detaljerade kritstreck som undertecknaren Bildt dansar limbo till.

  Ett ”war on terror”, ett krig som aldrig kan deklareras som vunnet.

  Den som konsulterar mainstream media för en sanningsenlig uppfattning i vad som egentligen sker i världen – och efter vilken bild, vilken agenda, och dessutom tror sig få den levererad – torde drabbas av de mest morbida sinnessjukdomar.

  Apparaten står under översyn och kontroll. Vad betyder det när världens ledande media accepterar ”Chatham House” regler från världens olika makthavare? Kontroll naturligtvis.

  Låt oss höra på den subversiva globalistiska rörelsens minst intelligenta koordinatör – David Rockefeller – berömma media:

  “We are grateful to the Washington Post, The New York Times, Time Magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years. It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subjected to the lights of publicity during those years. But, the world is now more sophisticated and prepared to march towards a world government. The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national auto-determination practiced in past centuries” – David Rockefeller, Bilderberg möte, Baden-Baden, Tyskland 1991, som avtackade media för att inte ha publicerat deras agenda under kalla kriget.

  Gamle Dave – the Roth And Roll slave – lär inte leva länge för fler tacktal, men vi tackar för en ärlig uppvisning i transnationell modus operandi.

 6. […] – Jag var mindre upphetsad, skriver Bildt på sin blogg. […]

 7. perfro skriver:

  Wikleaks har tydligen jobbat som ett haccker-företag med syfte att sälja sitt stoff, som tydligen är hämtade ur både offentliga och hemliga handlingar.

  Vad gäller de senare så måste de vara skyddade och endast tillgängligz för de organisationer, som bl a har till uppgift att spåra terrorister.

  Även regeringen ska ha tillgång till detta material.

  Frågan är förstås, hur har man fått tillgång till ett så omfattande material?

  Är inte detta brottsligt, eftersom nationens säkerhet anses vara hotad?

  Nu publiceras tydligen även dessa hemliga handlingar i tidningar som Washington Post.
  Är det förenligt med yttrandefrihet att publicera sekretessbelagt material?

 8. un2here skriver:

  perfro skriver: – Frågan är förstås, hur har man fått tillgång till ett så omfattande material?

  Det ryms på en USB-sticka …

 9. thesecondopinion skriver:

  Jag vet inte om det är så många som blir upphetsade av Wikileaks ”läcka”. För det första är det ju rätt så allmän uppfattning att den amerikanska administrationen läcker ut information. Denna gång förmodligen läckan ägde rum dock utan Pentagons tillstånd. För det andra visste många redan i förväg om rätt så många saker som dessa utläckta dokument innebär. Men som sagt ovan har denna information ett visst värde för oss vanliga människor. Man kanske förstår ännu bättre, hur dystra utsikterna är för att kriget i Afganistan kunde sluta positivt i nära framtid (inom några år) för det afganska folket, om västmakterna ska fortsätta att kriga som idag.

  Analysen som Carl Bildt länkar till påminner mig i sin stil och ändamål (som jag ser det) om uttalanden och ”analyser” i finsk media om händelser i Sovjetunionen under den grymmaste perioden av Finnlandisierung.

 10. perfro skriver:

  Med omfattande material menade jag det som är hemligstämplat och som baraden amerikanska regeringen i slutändan ska ha tillgång till samt även utarbeta sin strategi, i detta fall vad gäller Afghanistan

  Därutöver finns det självfallet åtskilligt publicerat vad gäller kommentarer till kriget i Afganistan samt synpunkter hur hur länderna ska agera, vilken strategi vad gäller krigföringen, civila insatser, relationerna till den afganska nätet m m m mm

 11. Nej om man inte bryr sig ett skvatt om att civila blir massutplånade, taliban styrkorna är större än någonsin och hemliga lönnmordsstyrkor som taskforce 373 springer runt och bombar hej vilt så verkar det så klart inte sensationellt. Varför inte ladda in KML databasen i Google Earth och granska fakta själv för en gångs skull? Här är ett exempel av tusentals liknande rapporter, spridda över hela landet:

  ”TF 373 called in air support to drop 500lb bombs on the house from which the fighters had been firing. 12 US wounded, two teenage girls and a 10-year-old boy wounded, one girl killed, one woman killed, four civilian men killed, one donkey killed, one dog killed, several chickens killed, no enemy killed, no enemy wounded, no enemy detained.”

  Eller så kan man lyssna på massmedia när de på snudd till censurerar det viktiga och istället plockar ut anledningar att invadera Pakistan också.

 12. […] Röda Malmö och Per Söderqvist och Carl Bildt och […]

 13. […] avstånd vid medelhavets strand kallar utrikesminister Carl Bildt Wikileaks avslöjande för ”föga sensationellt”. Och då menar inte den arrogante Bildt att har redan kände till krigets grymheter utan att dessa […]

 14. […] att skapa sig sin egen bild av vad som har skett enligt den dokumentationen i förhållande till vad vi vet från andra […]

 15. bildterberg skriver:

  Här är en artikel som pekar på lite olika möjliga
  agendor för wikiläckan:

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=20337

%d bloggare gillar detta: