Också på Facebook

VID MEDELHAVET: Bara för att uppmärksamma de som ser på denna sida att jag också lägger ut länkar till olika saker av intresse på min sida på Facebook.

Den diversifierade digitala världen…

2 Responses to Också på Facebook

 1. nakenkatten skriver:

  I´m not impressed.

 2. bestofmankind skriver:

  Som ett svar på CBs postade artikeln från DN – ”Aftonbladet löper stor risk att fällas i rättegång” som finns i hans fan-facebook, är denna mycket intressant:

  ”För den som tycker att pressens granskande roll är viktig finns självklart legitima skäl att söka svar på de frågorna. Littorin får från denna dag tre hela dygn på sig före vi publicerar. Vi söker honom oavbrutet utan framgång för att få svar på våra frågor. Littorin undviker kategoriskt Aftonbladets reporter.

  Ingen dementi, ingen kommentar, inga svar från Littorin. Historieskrivningen kring en ministers avgång är viktig. Därför publicerar vi. Det är då lördagen 10 juli.

  Efter att Aftonbladet publicerat rullar så dementimaskinen igång.

  Först på eftermiddagen via en advokat som via TT meddelar att Littorin dementerar att han köpt sex.
  Därefter via en mailintervju med Dagens Nyheter med samma budskap.
  Någon dag senare agerar regeringens presstjänst genom att släppa en bandinspelning till Expressen som de menar bevisar att de dementerat uppgifterna till Aftonbladet. En bandinspelning som – observera – är gjord före Littorins avgång.
  Expressen gör naturligtvis rätt som publicerar det materialet. Men det är fortsatt viktigt att hålla rätt på vad som sägs när. Och denna bandinspelning för oss inte närmare svaret på grundfrågan:

  Varför avgick Littorin?

  Dementimaskinen ska nu få oss att tro att Littorin avgick på grund av att han fick frågor från Aftonbladet om osanningar som ännu inte var publicerade. Det krävs en ganska avsevärd viljeansträngning för att tro på det.

  Och faktum kvarstår: Littorin har fortfarande inte svarat på Aftonbladets frågor.”

  http://blogg.aftonbladet.se/janhelin/2010/07/dementi-och-sanning

  Det är bara för Littorin att fortsätta med anmälan om förtal mot Aftonbladet som en privatperson har gjorts. Vad är det som hindrar?

  (Psssst…Littorin, som f.d. minister kan du alltid påstå att du har ett stort respekt för landets tryckfrihetsförodningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Då sliper du gå vidare med en anmälan, smart va?)

%d bloggare gillar detta: