Min artikel i DN

”Sahlin har gett vika för Ohlys anti-amerikanism” – DN.se.

16 Responses to Min artikel i DN

 1. Kachina skriver:

  Det var en bra artikel, logisk och klar. Vår position i världspolitiken är tydlig och respekterad, precis som du säger.

  Men, du hade otur. Förstasidan i DN dominerades av den här artikeln;

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/leif-axelsson-armar-ben-forsakringskassan-1.1131259

  En påminnelse om Alliansens psykopatiska baksida och oförmåga att vara flexibla på det inrikespolitiska planet.

  Skall vi överhuvudtaget behöva läsa såna här artiklar? Är ert regelverk verkligen så stelt att själva regelverket förvandlar en enkel handläggare till en psykopat?

  Vilket straff väntar denne handläggare om han/hon tänker som en människa, ser att när kartan inte stämmer med verkligheten, så agerar man efter verkligheten? Den som inte ser och förstår den här mannens behov, har nog själv stort behov av att uppsöka en optiker och om det inte hjälper, en terapeut.

 2. perfro skriver:

  En i nuläget klargörande artikel om vår utrikes-säkerhets-och EU-politik.
  Det är i hög grad Mona Sahlin som bär ansvar för denna treklöver.

  Hon började med att söka skapa ett gemensamt alternativ enbart med miljöpartiet, men sedan partiet blivit allt svagare så har båda dessa partier släppt in Ohly. Linde och även den bissare Karl Larsson i gemenskapen

  Regeringen Persson tvingades ju till en rad kompromisser med dessa partier särskilt när man skulle lägga fram regeringens budgetar.
  Dessa överläggningar var som Nuder bekräftat närmast kaotiska och det är väl att av skälen till att denne kompetente s-politiken nu blivit sparkad.

  Något liknande lär komma i och med en rödgrön regering.
  Som inte minst Ohly gång på gång säger, vi måste hålla vår position.
  Maria Wetterstrand sa dessutom i en intervju i Expressen att hon inte förstod sig på dessa socialdemokrater och att hon skulle göra sitt bästa för att hålla dem på mattan- och det säger en politiker som egentligen saknar en klar politisk profil.

  Göran Persson ville helst regera själv men med ett stöd från centerpartiet, nåt som gällt av och till.

  Detta ville inte borgerligheten acceptera och nu har vi en regering som fört en ansvarsfull politik, vilket får allmänt erkännande.

  Göran P. gjorde däremot en viktig markering: aldrig vp och mp med i en regering och sedan räknade han upp 6-7 för landet viktiga frågor som gjorde detta omöjligt.
  Detta synsätt har nu Sahlin desarmerat.
  Hon har knappast stöd ens i det egna partiet.
  Också det visar hennes låga popularitet.

  Efter en valförlust blir hon fockad, men vilken efterträdare finns det egentligen?

 3. laken skriver:

  Bra artikel. Känns tråkigt att Sveriges inflytande och goda rykte kommer att fullständigt raderas om de rödgröna genomför sin utrikespolitik vid en eventuell valseger.

  Måste bara dela med mig om en personlig upplevelse med min senaste kontakt med den svenska sjukvården:
  Tid bokad kl.10:00. Kom dit med andan i halsen kl.09.55 efter att ha rusat från jobbet. Ingen syns till på ca. 20 min. Vid 10:15 tiden öppnas en dörr och jag hör skramlet av kappekoppar samtidigt som det strömmar ut folk genom dörren. Jag får träffa de personer jag kom för att träffa (= samma personer som jag såg jag komma ut från fika rummet, och är på väg tillbaka till jobbet ca. kl.11:00. Varför måste jag spendera 25% mer av min tid bara för att de inte kan planera bättre? Visst, alla har rätt till pauser, men varför inte kalla mig 10:15 då, om man nu bara måste fika alla tillsammans fram till 10:15. Hade man accepterat detta beteende någon annan stans? På ICA Maxi? ”Nej, tyvärr du kan inte komma in och köpa mat nu. Vi fikar. Kom tillbaka om 15 min.” Svensk sjukvård har en del att lära från servicebranchen där man sätter kunden i fokus. Jodå, jag anser mig som kund av svensk sjukvård eftersom jag betalar för den via skatten. Är det så konstigt att fler och fler använder privata alternativ? Där är man mån om kunden och vill att nästa gång behovet finns, vill man att dom skall komma tillbaka.

 4. Kachina skriver:

  laken

  Om du tidsmässigt kan planera olyckorna, de spruckna blindtarmarna och blixtfödslarna, så kan nog sjukvården hålla sina fikaraster inom stipulerade tider.

  Det är just detta jag reagerar på. Hur begränsad är er fattningsförmåga på det inrikespolitiska planet. Ärligt talat är det bara Utrikes- och Finansdepartementet som får MVG för de här fyra åren.

  Resten är SKIT och okopplade synapser. Dumheten styr både F-kassan och kritiken mot sjukvården, allt tydligen i tron att den privata vården kan tidsbestämma olyckor och sjukdomar.

  De röd/gröna är en dåligt alternativ, men er inrikespolitik och privatisering av vår gemensamma egendom, ÄR EN PARODI.

 5. laken skriver:

  Kachina,
  Håller med om att när det gäller akutmottagningar eller liknande så kan man inte planera. Men, här talar vi om provtagning, röntgen etc. d.v.s. väldigt lätt att planera om man bara tänker till lite.

 6. Kachina skriver:

  Provtagning – 2 min/patient

  Röntgen – 5 min/patient

  Inga ställtider.

  Detta är den värld som den datoriserade kapitalisten lever i. Han har aldrig hört talas om de svårstuckna, där det kan ta 20 minuter att hitta blod. Aldrig hört talas om de paniska där det lugnande samtalet kan ta en timme.

  Röntgen är inte som att gå till fotografen. Stå stilla, KLICK. En del kan vara i så dåligt skick att det krävs ett helt arbetslag för att flytta dem från säng till röntgenbord.

  Sjukvården är INTE en datoriserad fabrik. Försök att få dina politiska vänner att förstå det.

 7. Kachina skriver:

  Dessutom laken, efter fyra år av maktinnehav skall man inte behöva läsa en sådan artikel som jag länkade till i första inlägget.

  Läs den. Den ger ett kristallklart svar på vad ni skapat.

  Regelverket är ett enda stort MOMENT 22.

  Det är NI som lyckats med bedriften att skapa ett regelverk som bara kan jämföras med den brittiska armén vid Gallipoli, under första världskriget.

 8. laken skriver:

  Kachina,
  Jag har inga politiska vänner, om du med det menar personer som är politiskt aktiva.
  Att komma in på ställe, oavsedd om det är på en vårdavdelning eller företag, på avtalat tid och mötas av en tom lokal under 15 minuter anser jag vara brist på respekt. Brist på respekt till de personer som de är till för och indirekt betalar deras lön. Receptionen var stängd för att de som jobbar där skulle kunna fika ihop. Detta är oacceptabelt i alla verksamheter där man vet: Inga kunder = Inget jobb.

 9. Tobias skriver:

  Jag har så svårt för politik

 10. Kachina skriver:

  Ja, där kan jag hålla med. Receptionen måste alltid vara bemannad. Men, om du sedan får vänta 15-20 minuter är sådant man får ta.

  I vårt landsting finns i väntrummen uppsatt skyltar som säger att om du väntat mer än 20 minuter, skall du ta kontakt med receptionen igen.

 11. aspitjejen skriver:

  Läs Pellefantias blogg Hela inlägget:
  http://blogg.aftonbladet.se/klantskalle/2010/07/carl-bildt-en-riktig-hycklare-och-fattigdomen-bestar

  ”Idag går Bildt ut i DN DEBATT och anklagar Sahlin för att samarbeta med Lars Ohly, han som enligt honom anses vara anti-amerikan. Tidigare har jag anklagat USA för att vara dubbelmoralens Mecka men nu måste jag nog ge priset till Carl Bildt. Jag tänker inte ens läsa artikeln jag uttalar mig om i sin helhet då jag redan har klart för mig vad Bildt åsyftar. Kan nämna att Bildt påstår att Sveriges röst blivit allt starkare ute i Europa, vilket jag stark betvivlar men jag förstår att Bildt vill hylla sig själv. Inte sedan Palmes dagar har Sverige varit en röst i Europa snarare har vi blivit allt menlösare och flatare i utrikesfrågor.”

  Man känner andra bäst genom sig själv, varför skulle Vänsterpartiet ha förändrats när moderaterna inte har gjort det?

 12. perfro skriver:

  Aspitjejen tycks inte veta nåt om vänsterpartiets inställning till diktaturer som Sovjetunionen, Kina, Cuba och många fler.

  Dessa länder har tvingats överge sin tidigare ideologi och vad gäller Sovjetunionen även lämna de länder man erövrade under andra världskriget och förslavade deras folk.

  Dessa system har vänsterpartiets föregångare hyllat och även krävt att vårt land ska införa liknande system.

  Nu har utvecklingen gått i motsatt riktning och vänsterpartiet har tvingats anpassa sig därefter.
  Men Ohly har bekänt att han är kommunist och att han särskilt beundrar Kuba,

  Fråga vp hur detta parti ställer sig till mänskliga fri-och rätttigheter i Kina och till att Ryssland ännu är en enpartistat.

 13. Rulle skriver:

  Lars Ohlys kakofoniska inlägg om att Sverige skall dra hem trupperna från Afghanistan är inget annat är ett försök till stämpling av mord på soldaternas anhöriga här hemma. När talibanerna hör hans uttalanden så sporrar det naturligtvis ökade ogärningar.

 14. Rulle skriver:

  Kachina,
  Självfallet skall Leif Axelssons behov ifrågasättas, men lika självklart skall han få sina grundläggande behov täckta. Det finns tyvärr många handläggare inom Försäkringskassan som är paragrafryttare som i sin politiska iver vill smutskasta sin arbetsgivare och dra ut på regler samt misstolka intentionerna. Det kan ta generationer att få bort dessa dumheter.

 15. Rulle skriver:

  När Carl Bildt håller presskonferens med en förespråkare för folkmord utan att ens våga kritisera deras policy att fundamentala rättigheterna även gäller judar så är hans agerande inte mycket bättre än vad Ohly förespråkar.

 16. leewanta skriver:

  Carl Bildt delger sin begreppsförvirring som vanligt. Det är Carl Bildt som är den sanna anti-amerikanen, han går direkt emot det amerikanska folkets intressen – liksom de flesta regimer har gjort sedan Woodrow Wilson.

  Det amerikanska folkets intressen och vilja är diamtetralt motsatt det utrikespolitiska USA som Bildt proklamerar sig för. Hans inkompetens och okunnighhet är av kosmiska proportioner.

  Amerikanarna värnar om sin konstiution – det gör inte Carl Bildt – han hjälper att nedmontera den ursprungliga amerikanska visionen – genom att samarbeta med storfinansens proxy-regimer som de har kontrollerat i tilltagande grad sedan Nixon. Nästan hela konstitutionen är nedgjord av en armada av Exectuve Orders – kvar står en fascist regim av den sort landets grundare försökte döda på förhand genom Bill Of Rights.

  Carl Bildt – det amerikanska folkets fiende Nummer 2.

%d bloggare gillar detta: