Förlora i inflytande och möjligheter

STOCKHOLM: Det sägs i media att de rödrödgröna nu producerat ett papper där man försöker att överbrygga delar av sina meningsskiljaktligheter i den viktiga EU-frågan.

Men några klara besked får vi inte eftersom något dokument ännu inte har presenterats.

Klart är att man på vänsterpartiets hemsida fortfarande kan läsa kraven på att EU skall ”upplösas”.

Med vänsterpartiet i en regering för första gången i Sveriges historia kommer vår europeiska politik att bli först ett ständigt inbördeskrig i den svenska regeringen och sedan ett ständigt inbördeskrig med andra europeiska länder.

Sverige kommer säkert att vara kvar i EU, och unionen kommer förvisso inte att ”upplösas”.

Men en söndrad regering kommer att förlora i inflytande, och Sverige kommer att förlora i möjligheter.

19 Responses to Förlora i inflytande och möjligheter

 1. perfro skriver:

  Det viktiga är det dokument som tidigare redovisats och som skulle in stabilisera världspolitiken och särskilt olika konfliktzoner.

  Därutöver har man som känt kommit med en utpräglad partsinlaga om Lundin Oils tidigare verksamhet i Sudan, detta i syfte att splittra den nuvarande regeringen.

  Dokumentet om EU-politiken har ju sin utgångspunkt i att de rödgröna är klart splittade i dessa frågor.
  Det erkänner man också utan att göra några klara preciseringar.

  Det betyder att i händelse av en valvinst så finns det risk för en vindföljelpolitik i de ständigt nya EU-frågor som dyker upp.

  Ta del av vad vp och mp säger på sina hemsidor.

  Det utmärkande för övrigt vad gäller mp att detta parti saknar en trovärdig internationell ¨miljöpolitik. Det är mest tomt prat.

 2. florimond77 skriver:

  Men det finns kanske också en galen badtunna till det här gänget som dom kan plaska ihop sig i?

 3. flyktingar skriver:

  Carl,
  Det handlar det om en iransk kvinna som dömts till döden genom stening pga anklagelse om utomäktenskaplig sex med män som dödat hennes man (antagligen våldtäkt). Förhoppningsvis har du ökat ditt förtroendekapital hos Hamas och Iran under senaste mandatperioden. Kan du göra något? Via EU-kanaler?

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3911346,00.html

 4. pelangi4 skriver:

  Inbördeskring!? I ditt jobb som utrikesminister tycker jag att du skulle vara mer noggrann när du väljer dina ord. Ordet ”inbördeskring” riskerar att urholkas när du skriver i din blogg att det blir ”inbördeskrig” inom en rödgrön regering och att de också kommer att vara ”ständigt inbördeskrig med andra europeiska länder”. När du sedan nästa vecka håller ett tal om utrikespolitik om talar om inbördeskrig på balkan. Vad ska vi tro då?

 5. Kachina skriver:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3911346,00.html

  Tag dig en timme, Carl. Skriv en välformulerad protest som även dessa barbarer förstår innebörden i.

 6. mrmhalland01 skriver:

  pelangi4 :

  Inbördeskrig är det ju redan i de röd/grönas samarbete.

  Ordet som sådant behöver inte vägas på guldvåg, det räcker så gott att (nästan) alla ser nyansen i språkbruket.

 7. Kachina skriver:

  Vissa frågor bearbetar man i sömnen varpå de har slätats ut mindre betydelse. Andra frågor vaknar man till, ännu mer upprörd.

  https://carlbildt.wordpress.com/2010/06/27/forlora-i-inflytande-och-mojligheter/#comment-80420

  Jag undrar om Irans statsledning och rättsväsende, med ett deklarerat IQ/EQ i nivå med en fiskmås, förstår vilket oerhört förakt som nu strömmar mot Iran från civiliserade människor i hela världen.

  Iran har en statsledning som lever kvar i och försöker föra civilisationen tillbaka till 1300-talets häxprocesser. Här ser vi även förklaringen till att så många iranier flyr sitt hemland.

 8. Kachina skriver:

  Ajdå, det råkade bli fel länk i föregående inlägg. Jag får hoppas att knappnålshuvudena i Irans statsledning förstår innebörden ändå, om de läser denna länk:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3911346,00.html

 9. florimond77 skriver:

  Med all respekt för kritiken mot Irans brott mot de mänskliga rättigheterna måste jag påminna om att häxprocesser och medeltida tänkesätt när det gäller våld fortfarande lever och frodas inte bara i Världens totalitära stater utan förekommer i denna stunds skrivande i skräckfängelser som kontrolleras av demokratiska ledande stater i världen. Ökända gamla Bushmetoder används fortfarande. Tortyr, fotografering av nakna fångar under förnedrande former, våldtäckter och massor av oskyldigt fängslade människor som inte tillåts rättegång. Fångar hålls i trånga kala rum utan fönser med en lampa som lyser hela tiden. Nyligen godkände Obama en dom som ger presidenten rätt att tortera utlänningar. Man kan undra om det är jävulen själv som infiltrerar detta lands presidenter. Är dom besatta?
  Och vad skulle man tänkas kunna vinna på all denna Dantes infernocirkus från Guantanamo till alla möjliga hemliga fängelser världen över ända till Afghanistan? Det är bevisat sedan medeltiden att information som framkommit genom tortyr är mer eller mindre värdelös.
  Istället handlar det om att sätta skräck i alla som ”inte är med oss” förmodligen och illa dold rasism.
  Men det är en utmärkt grogrund för att föda upp nya terrorister världen över. Människor som vill hämnas.
  Och kanske är det så att man numera har ett behov av terrorister för att kunna vederlägga sina krig och dödande av civila med förarlösa plan? Vad ska man tro?

 10. un2here skriver:

  Jag förstår inte hur världen kan rättfärdiga detta ständiga missbruk av det stackars ordet vederlägga
  :)

 11. […] Darell, Carl B Hamiltion, Victor Zetterman, Gunnar Andrén, Fredrik Antonsson, Anna Kinberg Batra med många […]

 12. soli01 skriver:

  Kachina – ja, hur ska man kunna stoppa sådana länder och upphovet till allt är känt. Alltså vad gör man?

 13. florimond77 skriver:

  Flyktingar
  Det går att maila till Irans consulat i protest mot den brutala avrättningen av Sakine Mohamadi . Jag gjorde det.
  consular@iran.se

 14. flyktingar skriver:

  florimond77:

  Irans folk är inte ockuperat av främmande makt. Det styrs av sitt eget prästerskap med Ahmadinejad som världslig partner. Deras maktövertagande var sanktionerat av en överväldigande majoritet av iranska folket. Nu får detta folk leva med sitt eviga ställningstagande. Den islamiska republikenm fyllde nyligen 30 år.

  Det är ingen slump att så många frihetsälskande iranier givit upp både karriär och identitet i hemlandet för en existens med låg profil i utlandet.

  Kan du förstå hur islamisk regim enligt iranskt mönster kan vara målet för Hamas och Hizballahs anhängare?

  Du kanske undrar vilka vinnarna är? Jo, det är underpopulerade länder, som Sverige och Kanada. Dessa länder skummar av grädden, när frihetsälskande individer, deras länders bästa, flyr shariastyret.

 15. un2here skriver:

  Eftersom det enda alternativet som givits för Hamas anhängare är ett judiskt-demokratisk förtryck (som en majoritet inte har sanktionerat,) då är deras position inte så svårbegriplig. Faran ligger naturligtvis i att din fiendes fiende inte nödvändigtvis är din vän, utan i förste hand sin sin egen.

  I Libanon sitter Hezbollah i parlamentet och kan i vanlig demokratisk ordning lägga fram sina synpunkter i den mån de har några. Så länge så är fallet finns det ingen anledning att frukta en islamisk kupp där – lika lite som att Vänsterpartiet skulle genomföra en kommunistisk kupp här.

 16. Kachina skriver:

  Hamas anhängare har ett alternativ på Västbanken under Abbas ledning. Såvitt jag kan bedöma sorterar Hamas under klassificeringen, religiösa idioter. Du behöver bara se deras barnprogram i TV, för att inse att de i princip är zombier.

  flyktingar

  Anklaga inte Irans folk. De har insett misstaget och börjat göra uppror, men det är inte lätt. Du lever inte länge i opposition under en totalitär regim, något vi lärt av historien,…..nazismen, kommunismen, Chile, Argentina, Kambodja, Nordkorea,….mfl.

 17. un2here skriver:

  Abbas kommer tyvärr ingenvart utom när han direkt motverkar palestiniernas intressen:

  – ”If we hear positive responses, then this is good and it will encourage us to go to direct negotiations,” said Abbas.

  However, he added, ”we have not yet heard anything from the Israeli side but we hope to hear something from them. We have not heard anything that would encourage us to continue in the talks. I will wait and see what Mitchell will bring with him in his next round.”

 18. Kachina skriver:

  Det är det enda han kan göra, att vänta ut israelerna. De håller nämligen på att måla in sig i ett hörn och snart nog är det dags att börja förhandla, om de skall komma sig ur situationen.

 19. florimond77 skriver:

  Det finns en teori som framförts på opinionssidorna där man misstänker att frigörandet av Gaza från israeliska innevånare ingick i en plan som skulle leda till en splittring av palestinska intressen samt omöjliggöra en palestinsk stat. Förutom att man fritt kunde bomba och mörda i Gaza utan att skada judar så medverkade man underifrån att stödja Hamas. Sådana konstlade planer brukar sällan lyckas eftersom de är baserade på ont uppsåt. Den enda lösningen är att planera för något gott för båda parter och inte vara så girig. Det behövs fokusera på ordet Försoning i denna del av världen.

%d bloggare gillar detta: