Väljarflykt från vänstern

STOCKHOLM: Solen lyser från klarblå himmel och midsommaren närmar sig varje minut.

För min del bär det denna midsommar av till sydligare nejder för några dagar med familj och sol. I eftermiddag sitter jag på ett flygplan med Italien som destination.

Och veckan som kommer är det Asien som kommer att vara min destination med Shanghai som den första anhalten och Delhi som den följande.

Världen håller på att förändras, och det är viktigt att vara med. Sverige måste finnas tydligare i den växande världen.

Dagens opinionsundersökning tycks bekräfta bilden av de senaste två månadernas betydande skiften bort från socialdemokraterna och till moderaterna.

De rödrödgrönas skattehöjningar, egendomliga utrikespolitiska tankar och bristande förtroende när det gäller att klara ekonomin har uppenbarligen lett till en viss väljarflykt från dem.

Jag kan inte säga att jag är förvånad.

Men nu nalkas två-tre dagar av avkoppling, sol och familj.

En liten time-out, skulle man kunna säga.

27 Responses to Väljarflykt från vänstern

 1. macgnus skriver:

  ”En liten time-out” Onekligen har utrikesministern en stor portion humor. Hoppas Bodström läser detta!

 2. Kachina skriver:

  :-)

 3. leewanta skriver:

  Det som är förvånande är att folk röstar på ett opportunt visionslöst parti vars politik de facto målar nuvarande katastrofala världsbild. När USA kollapsar inom ett år, ett och ett halvt år, ska Ni tänka på orden ”Carl Bildt & the vision thing”

  Finns det något egendomligare än en utrikesminister som springer transnationella agendors intressen, snarare än folkets intressen – och därmed förråder individens integritet.

  Carl Bildt, en ny tids femtekolonnare, spelar med den finansdrivna sfär som syftar till att etablera en världsstat på sikt. Detta uppdrag har inte ålagts Bildt av väljarna – i något land. Vi är inte intresserade.

  Bildt, om och när den nya ordningen är etablerad förblir du återigen en blott arbetslös budbärare utan politisk kraft. Om du inte väljer en ny väg – istället för att låta Dig ledas av finansmännens utvalda – hamnar du oundvikligen i historieböckerna bredvid Svartenbrandt, Quisling och Bergling.

 4. soli01 skriver:

  leewanta – det finns alltid något att gnälla om, och är man vänster-programerd kanske det blir extra svårt. Vår utrikesminister gör ett gott jobb och ger Sverige en plats på kartan. Det anser vissa är fel.
  Vi har inte i Sverige haft så många flitiga och arbetssamma ministrar på denna post, men en av dem är utan tvekan CB.

 5. Kachina skriver:

  Mitt inlägg uttryckte inte någon glädje över att en politisk linje för tillfället har övertag mätt mot en annan linje, utan helt enkelt en uppskattning av den subtila huimorn i bruket av ordet time-out, i det här sammanhanget. Jag hoppas att även Bodström kan se humorn och dra på mungiporna.

  I övrigt är det så att allt sitter ihop. Nationalism, som enligt Einstein är en sjukdom, har numeraq spelqt ut sin roll. Femtekolonnare är Kim Jung Il, som isolerar sitt folk från världsgemenskapen.

  Vems ärenden Carl Bildt går kan ju diskuteras, men så länge han sätter EU.s värde högre än USA:s, har jag inget att klaga på. Det kan ibland vara svårt att avgöra eftersom EU:s och USA:s intressen ofta sammanfaller.

 6. talmannen skriver:

  ….Att Bildt är arrogant och sätter egna intressen före utrikesminiserns plikter styrks var gång glappkäften uttrycker sitt förakt för halva Sveriges befolkning.

 7. mrmhalland01 skriver:

  Hur tänker talmannen nu ?
  Vilka personliga intressen tänker du på ?

  Jag tror inte ens någon ledare för de röd/gröna annat än anser att vi har den mest plikttrogna utrikesministern i modern historia.

  Vad är det du begär ?
  Att en moderat politiker ska uppmana halva befolkningen att rösta fram ett alternativ som vill rasera det han anser att hans regering byggt upp under en mandatperiod ?

 8. metusalem skriver:

  Signaturen Leewanta har spridit sin egenartade form av visdomar här på bloggen rätt länge nu. Givetvis tar ingen hans häftiga konspirationsteorier på allvar.

  Denna gång ger han USA högst 18 månader av ekonomiskt liv, många jublar och instämmer naturligtvis. Nu undrar jag som rätt lite insatt inom den högre ekosfär där Leewanta rör sig: Kan du kortfattat berätta för oss fåkunniga hur du kommit fram till dina fantastiska teorier?

  Sovjetväldet och Romarväldet räcker inte det minsta som förklaringsmodell. Att världsekonomin måste komma fram till bättre modeller för bättre ekonomier med värdigare liv för merparten världsmedborgare därom är vi ense.

  Men kollaps för USA inom 18 månader! Kom igen med din förklaring! Annars får vi avvakta till julen 2011, och kolla om du har rätt.

 9. berzercer skriver:

  Först och främst vill jag önska dig Carl en riktigt skön midsommar. Något som du är mer än väl värd.

  Till alla er som gång efter annan klagar och gnäller på vår utrikespolitik och utrikesminister kan jag inte annat göra än att uppmana er att själva åstakomma något av betydelse. Att gnälla och lägga energi på att se saker i svart leder inte någon vart, utan leder bara till mer gnäll och frustration.

  Självklart har vi alltid ha behov av olika viljeyttringar, men det innebär ju inte att den andra sidan har fel och att man ska fokusera på det i stället för att konstruktivt föra sina frågor framåt. För det finns ju inget facit för vad som är rätt eller fel, allt handlar ju om värderingar….

 10. inst1 skriver:

  Jag hoppas att du Carl får några välbehövliga och vilsamma dagar tillsammans med familjen. Det är ni värda!
  Vår utrikesminister gör ett fantastiskt arbete och vågar säga saker som ingen annan vågar. Hatten av!
  Inlägg från Leewanta och Talmannen är ju bara att skaka på huvudet åt. Tycker synd om er och er bitterhet.
  Glad Midsommar från Ostkusten!

 11. Torsten skriver:

  Jag önskar Dig Carl Bildt med familj en underbar midsommar.
  Vill också tillföra en liten tanke till meningsskiljakligheterna ovan.
  Jag semestrade i Indien för ett par år sedan.
  Kyparen på det hotell som jag bodde på frågade var jag kom ifrån. Sweden, svarade jag.
  Han såg lite frågande ut. Då frågade jag om han visste vem utrikesminister Carl Bildt var. Han sken upp och sa: Yes, he is a very good men.
  Man kan känna sig stolt över att vara svensk, när vi har politiker som sköter sitt jobb som vår utrikesminister.

 12. knightone skriver:

  Säkerhetsvarning till Herr Bildt.

  ”The news that Apple would be collecting the ”precise” ”real-time geographic location” of its users’ iPhones, iPads and computers was announced this week via the rollout of the company’s new privacy policy.”

  Vill vi ha en utrikesminister som är spårbar av utländska företag ?

  Dumpa Apple. Och andra icke-säkerhetskontrollerade produkter och applikationer.

 13. mrmhalland01 skriver:

  Skulle detta vara något nytt ?
  Detta har alla mjukvaruhus sysslat med de senaste åren.
  Gilla läget eller låt bli att vara online…

 14. perfro skriver:

  ¨Detta att socialdemokratin, i än högre grad vänsterpartiet och miljöpartiet ned sin dubiösa klimatpolitik är och har varit visionära är nog lite tveeggat.
  De är emot marknadsekonomi, för socialism i varierande grad
  De kännetecknas av en utpräglad antiamerikanism nu senast dokumenterat vad gäller den utrikespolitiska agendan, som också innebär att vi inte ska medverka i att lösa internationella konflikter som den i Bosnien.
  Det betyder att de reflexmässigt ifrågasätter NATO:s invervation där som var stabiliserande.

  Den gamla vänstern var ett kommunistiskt parti med sina visioner men som bara innebar förtryck i alla dess former, detta dessutom att säga sig vara medvetna om det. Var fanns glasögonen.
  Det var inte bara som som behövde vakna ur sömnen utan även 68-vänstern.

  Vi har ännu en ultravänster som stöder regimer av kommunistisk karaktär som den i Kuba.

  Man har motsatt sig störtandet av folkmördaren Saddam Hussein som också via krig ville ta kontrollen över viktiga oljekällor i andra arabstater.

  Motsvarande stöd ges till en rad auktoritära regimer i Afrika utan att inse deras förtryck samt krig. Det legitimeras ofta med att västerländska bolag inte får investera och bedriva handel med dessa länder. Det är som nu senast exemplet Sudan visar ett
  folkrättsbrott hävdar man.

  Detta visar på att pratet om alla mänskliga rättigheter inte motsvarar dragande med folkrättens värnande om tyrannens absoluta herravälde, detta inte minst på vår hemmaplan.

  Så visioner saknas inte, internationellt, inrikes, förr som nu.
  Så det finns i valet åtskilliga visioner att tygla.

 15. talmannen skriver:

  @ mrmhalland01 – Utrikesministerns personliga intressen i Carl Bildt överskuggas åter igen på bekostnad av utrikespolitik. Inte bara i Sverige – Bilds personliga intressen av profit i och av moraliskt tvivelaktiga företag sätter svensk utrikespolitik i skuggan. Bildt har nu visat, flera gånger – att han drivs av Gas, olja och terror.

 16. talmannen skriver:

  ! *överskuggar* !

 17. […] S, Kt, 2, Db, Smp, Lz, 2, Ab, Bo, Gd, St, Vlt, Vf, Sk, Vv, 8s, Nwt, 2, Gt, Ht, Unt, Fb, A, Sr, N24, C, 2, Km, De, Mxp, Im, […]

 18. Kachina skriver:

  Only a community can create a market economy.

  Denna ständiga hyllning till marknadsekonomin som om den ensamt skulle kunna bära ett samhälle, är besvärande.

  Drar ingen lärdom av den marknadsekonomi vi sett sedan 80-talet och tar konsekvenserna av detta enorma fiasko?

  Marknadsekonomin ensamt, utan växelverkan med en motpol, kan inte generera något alls. Först när vi har balans mellan det kollektiva och det privata, får vi v erklig tillväxt.

 19. karrman skriver:

  Kachina

  David Cameron och Nick Clegg försöker formulera en sådan politik för Storbritannien. Cameron talar om ”the big society” en strategi att återskapa civila gemenskaper vid sidan av stat och marknad.

  En av Camerons analytiker bakom detta projekt är Phillip Blond som driver ResPublica. Inför valet uttalande han sig att det bästa sättet för britterna att bryta med tänkandet från Thatcher var att rösta på de konservativa under David Cameron.

  If you want to end Thatcher’s legacy, then vote for the Tories

  Återstår att se om de lyckas realisera detta projekt, men att de avser att bryta med Thatcher är uppenbart.

 20. Kachina skriver:

  Utmärkt! Jag hoppas att de lyckas.

 21. Kachina skriver:

  Jag anar även ett nytänkande inom moderaterna. Vi får hoppas att de gamla förstelnade tankarna inte lägger hinder ivägen.

 22. knightone skriver:

  mrmhalland01 du har ingen aning om vad du talar om.

 23. Kachina skriver:

  knigthone

  Förklara, menar du att det gamla högerspöket fortfarande håller fast vid de förstelnade tankegångarna?

 24. […] SvD, DN, Gp, N, Dag, Smp, 2, Db, Lz, 2, Ab, Bo, Gd, St, Vlt, Vf, Sk, Kt, DN, 2, SvD,Gp, Dag, 2, 3, 4, Syd, Svt, Vg, Ex, 2, 3, Tv2, Vl, 2, 3, S, Vv, 8s, Nwt, 2, Gt, Ht,Ufnt, Fb, A, Sr, N24, C, 2, Km, De, Mxp, Im […]

 25. florimond77 skriver:

  svar till sk ”fred i mö”

  OCH?

 26. florimond77 skriver:

  Svar till israel i Sverige
  Vilket utsökt exempel på en fullständig rasistisk för att inte säga antisemitisk artikel!
  Ett helt fenomenalt exempel på hur man uttrycker sig när man inte vill veta av varken historisk, vetenskaplig eller moralisk sanning.
  Tyvärr är det lättare att lura sig själv än andra.
  Påminner bara tex om att på artonhundratalet var minst 80 procent muslimer eller araber av palestinsk härkomst i den nuvarande staten israel med sina landockupationer. Benämningen palestinier har sina rötter från tiden före kristus från de sk philisteerna.

 27. perfro skriver:

  Nu är en socialistisk EU-parlamentariker på väg till Sudan och kolla om Lundin Oil och Carl gjort sig skyldiga till KRIGSBROTT

  Är dom inte kloka få sina håll i EU?
  Vi har en svensk rättsprocess om vilken denne socialistobservatör inte vet något om.

  Så byt ut honom med omedelbar verkan!

  Han delar bara i detta råskäll som s+vp+sf ägnar sig åt till stöd för Mona Sahlin.
  Detta gagnar inte internationella relationer över partigränserna.

%d bloggare gillar detta: