Bröllop skall firas…

STOCKHOLM: Dessa dagar går nu helt i det stora bröllopets tecken.

I går kväll var det regeringens förnämliga middag på Skeppsholmen följt av den magnifika föreställning som riksdagen gav till Victoria och Daniel och till oss alla som på olika sätt hade möjlighet att följa den.

TV-versionen var säkert inte sämre än det vi som satt i Konserthuset upplevde.

Jag tillhör faktiskt de inte så många som kan säga att jag var med på motsvarande föreställning – då på Operan – när Kungen och Drottningen gifte sig för 34 år sedan våren 1976.

Det var en fantastisk afton – men gårdagkvällens var i minst samma klass.

Och i eftermiddag bär det så av till Storkyrkan sedan Slottet och sedan… ett bröllop skall alltid firas med besked.

8 Responses to Bröllop skall firas…

 1. 3pa2 skriver:

  Konserthusets föreställning var helt magnifik även genom tv-rutan. Såg paret Bildt i bild och frun hade en underbar vacker klänning.

 2. leewanta skriver:

  Var det verkligen Carl Bildt i rutan? Jag tyckte det såg ut som Viscount Etienne Davignon.

 3. babijar skriver:

  Är det inte dags att införa republik?
  Den senaste hysterin kan inte anses hälsosamt. Fotfolket tittar på kungahuset och eliten i Sverige och trånar när de vältrar sig i lyx och överdådighet. Inte skulle väl någon komma på tanken att välja in ”braten” Daniel till någon offentlig position, men likväl kommer han att inneha en sådan. Om vi hade en president skulle han inte heta Daniel.
  Jag har inget emot kungen, hans tyska hustru eller deras barn, men nu har det gått överstyr enligt min åsikt. Vive la republique!

 4. soli01 skriver:

  Jag tycker inte alls detta är rätta dagen att vi ska svamla om republik. Denna dag har svenska folket firat ett trevligt bröllop och kronprinsessan har fått sin prins.
  Klart att vi gemensamt ska fira detta – inte varje dag.

 5. 3pa2 skriver:

  Monarkin är opolitisk och den kungliga familjen gör ett alldeles utmärkt jobb som representanter för vårt land. Daniel kommer säkert vara just det stöd som vår Kronprinsessa behöver. Hennes egna ord i intervju som svar på varför hon valt just Daniel som partner är bland annat för hans känsla för Sverige.

 6. flyktingar skriver:

  Carl,
  Sverige lever en saga. Mestadels charmigt, som nyss, men det vore oansvarigt att inte se den krassa verkligheten bakom. Visst är sagan ett smickrets opium för regering, riksdag och folk men divertisementens verklighetsflykt måste paras med en nykter analys av omvärlden. Denna analys kan lätt låta sig bländas till ytlighet av allt blingblings baksmälla. Man kunde fråga sig om detta opium är en utrikespolitisk säkerhetsrisk eller ett inrikespolitiskt bedövningsmedel. Helt säkert vet Wallenber-familjen bäst skillnaden mellan det som sker och det som synes ske.

 7. photoimagine skriver:

  Bara att gratulera Victoria och Daniel och samtidigt njuta av den svenska sommaren!

  Heja Sverige!

 8. babijar skriver:

  Några funderingar kring monarkin. Personerna inom kungahuset är säkert en samling bra människor, men…
  Var finns logiken, förnuftet och demokratin i följande:
  Vem som blir tronföljare avgjörs av DNA och slumpen.
  I vilket annat sammanhang skulle detta accepteras?

  Tronföljaren make avgjörs av ett urval på Stureplan.

  Varför skall inte tronföljaren få välja sitt eget liv map. yrke, bostad, intresse?

  Jag önskar ändå Viktoria och Daniel ett långt och lyckligt liv. Förhoppningsvis kan vi frigöra er från monarkins tunga ok och införa republik.
  Dvs. när den suggererade massan vaknar och ser att kungen är naken.

%d bloggare gillar detta: