Hann fram

STOCKHOLM: Jo, trots en del förseningar hann jag faktiskt fram till den officiella nationaldagsmottagningen på Slottet i Stockholm.

Där kunde jag i alla fall rapportera att vädret i Sverige var vackrare denna dag än såväl i Barcelona som i Milano.

Blott Sverige svensk försommar har.

4 Responses to Hann fram

 1. alivga skriver:

  Istället för en väderrapport från kontinenten vore det intressant att höra din kommentar om valet i Slovenien. Söndagen den 6 juli gick slovenerna till val för att folket i demokratisk ordning skulle ta ställning för om de ville fortskrida med en lösning av Sloveniens och Kroatiens snart tjugoåriga gränstvist. Slovenien och Kroatiens premiärministrar kom under det svenska ordförandeskapet överens om att tillsätta en kommission med uppgift att lösa problemet. Det kroatiska parlamentet ratificerade avtalet medan Slovenien valde att hålla en folkomröstning. Det ser ikväll ut som en knapp seger för det slovenska regeringspartiet som önskar att föra avtalet i hamn. Men den nationalistiska, ja rent rabiata, slovenska diskursen inför valet är värd en kommentar. Bara det att det hålls en folkomröstning borde ha ställt hela Europa på benen. Vad är detta för en fars? Den slovenska oppositionsledaren meddelade att han redan i samband med Sloveniens självständighet ville skicka armén till området. Ikväll lovar han att hans parti inte tänker godkänna en ratificering av Kroatiens anslutningsfördrag förrän landet nått sitt mål (läs: en utvidning av sitt territorium). Det talas om att EU är ett fredprojekt. Slovenerna har dock, med EU:s goda minne, lyckats missbruka sitt medlemskap och använda sitt det till att utpressa sitt grannland. Hur länge kan EU tiga? Vilka signaler sänder detta till potentiella kandidater? Är det ett sådant EU vi vill ha? Där medlemmar hotar, utpressar och blockerar varandra?

 2. Bo W. Höglund skriver:

  ”Any news, Jeeves? –
  Some slight friction in the Balkans, Sir!”

 3. leewanta skriver:

  Clinton/Bush/Baker axeln är nu i Kina med brand i brallorna för att söka frigöra likviditet som ska återbörda USAs styrka i krisens vaka.

  Sorry guys – om man inte äger sig självt är det i praktiken kört. Reagan gjorde ett halvhjärtat försök att avrätta federal reserve dollarn tillsammans med Volker och införa ett ”America World Bank” som skulle bära en suverän egen dollar. Det gick inte, istället skickade Rotshchild en personlig hälsning till Reagan genom börskraschen 87. När Nixon insåg samma sak, blev han omgående tillintetgjord, för vilket brott i sanningens namn begick egentligen Nixon? Han såg rött.

  Bush Sr förstod efter hans tjänstgöring hos Reagan vem som egentligen styr i världen, och det är min uppfattning att det är fullt möjligt att hans ”new world order” retorik faktiskt är en cover-up för att få rödingarna att tro att han går deras väg, för jag misstänker att han egentligen ville frigöra USA från sina finansiella slavägare som vill binda landet och göra dem beroende av utom-nationella intressen.

  Genom att med derivator kollapsa värden på amerikanska tillgångar och dollar, skulle man köpa tillbaka dem för en spottstyver. Rödingarna har uppfattat spelet och tänker nu inte låta Obama trycka mera dollar hursomhelst. Där kommer depressionen.

  Obama har dock en teoretisk möjlighet att frigöra nationen om han tjänade USAs intressen: att ställa in betalningarna till hökarna och gå i konkurs. Men som det ser ut just nu så följer han deras agenda.

 4. leewanta skriver:

  Har postat många klagovisor utan att kanske föreslagit en lösning själv. Den är lika enkel som uppenbar. Utan en reform av det monetära systemet av bank systemet kommer inga budgetdiscipliner i världen att göra en skillnad på sikt.

  Den ser ut så här:

  *Ingen nation får vara i skuld direkt eller indirekt till privata institutioner – en nation måste äga sig självt i ren suveränitet.

  *Varje nation måste äga och kontrollera sitt eget system av kredit.

  *En internationell standard för att säkerställa att en nation inte kan köpslås av särskilda intressen slår undan benen på transnationella tjuvar och säkerställer politisk integritet. En sorts antitrust bas på makroekonomisk nivå.

  *En valuta reform som arbetar med en nominell bas för värdering av valutan. 1=1 var man än går.

  *Säkerställa valuta, statsbördor och nationell konstitution från kasino-ekonomins rörelser. Man kan inte låta gambling och spekulation sänka nationens övriga processer.

  *Fiat valutorna – sedelpressarna – måste bindas till realvärden för att säkerställa kontrollerad tillväxt och balansera inflationsdrivande idiot-färder. För kunde man åstadkomma detta genom guld eller silverfot.

  En sådan omstrukturering ger både nationen politisk och suverän kraft att välja sin egen framtid.

%d bloggare gillar detta: