Att bekämpa hungern

SITGES: Här en bit söder om Barcelona har vi nu avslutat våra olika diskussioner och efter lunch kommer det på lite krångliga vägar att bära hemåt och firandet av vår nationaldag.

Förutom Afghanistan har dagens diskussioner fokuserat på den viktiga frågan om vi klarar av att föda världens befolkning under kommande decennier.

Den akuta livsmedelskrisen 2007 – 2008 har gett ny relief till utmaningen i att fördubbla livsmedelsproduktionen i världen under de kommande fyra decennierna.

Mycket av utmaningen ligger i Afrika. Vad som måste till är en ekonomisk revolution i Afrika, men det finns i och för sig ingenting som säger att den inte skulle vara möjlig.

Goda exempel som Ghana och nu också Rwanda blandas med förfärande exempel som Zimbabwe när det gäller den politik som skall skapa förutsättningarna för de förändringar som kommer att krävas.

Mycket av dagens diskussion upprepade vad jag hade att säga när vi mötte ett antal afrikanska utrikesministrar i Dakar för några veckor sedan.

Men utmaningen måste tas på allvar. Mycket handlar om att skapa fungerande marknader för livsmedel, men också om att skapa de legala och infrastrukturiella förutsättningarna för de jordbrukare som i Afrika i majoritet faktiskt är kvinnor.

Någon noterade att i den nyligen publicerade nya amerikanska nationella säkerhetsstrategin omnämns livsmedelssäkerhet sju gånger.

Också det visar vilken betydelse dessa frågor har – också för framtida stabilitet och säkerhet.

12 Responses to Att bekämpa hungern

 1. flyktingar skriver:

  Vänligen kommentera inte detta, Carl.

  Sitt på händerna! Tänk på Alliansens sköna valseger. Fortsätt ditt metodiskt ensidiga fördömande av den ena parten i konflikten (medan vi inväntar utredning).

  Nio turkar miste livet för detta ”fredsbudskap” förmedlat av svenska arrangörer och tillika språkrör, inklussive bästsäljarförfattare Henning Mankell (publicerat i turkiska Hurriyet):

  http://fotogaleri..com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=36575&p=1&rid=1

 2. flyktingar skriver:

  Länken i föregående respons funkar inte. Pröva följa denna och tryck på fotogaleri

  http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14944432.asp?gid=373

 3. claudius49 skriver:

  Carl Bildt, för en sansad och saklig motvikt till den greuelpropaganda som tyvärr understundom torgförs på Din blogg, se följande inlägg av M J Rosenberg, Political Correction, USA, om den israeliska Gazablockaden: http://politicalcorrection.org/fpmatters/201006020003

 4. rymdfisken skriver:

  Det kan vara på gång 50 nya båtar till Gaza hörde jag nyss på nyheterna. Om hela armadan kommer samtidigt är jag rädd för att det slutar mycket olyckligt. Vad gör Israel när de blir riktigt desperata? Fosforbomberna kommer kanske yra över hela medelhavet.
  Man måste ha silkesvantar på när man hanterar en muskelstark och aggresiv psykpatient.

 5. leewanta skriver:

  Bildt, hur många länder är det IMF och Världsbanken har intecknat i Afrika? Förresten, hur glada är Rothchilds och City att detta backar upp deras fiat täckningar med realvärden?

  Så här går den gamla rothschild valsen:

  En ”bananrepublik får kontakt med storfinansen och ber om kredit. Banken skickar över lite fiat baserade papper som ger dem kredit över en tid. Sedan är det i sakens natur att dessa lån inte är utformade för att betalas av och det finns ingen risk eftersom ”värdet” på lånet är baserat på en pappers-press, inte på något real värde.

  Sedan ringar bankdirektören upp härskaren i landet och säger ”ja, nu är det dags att betala på det här lånet…”. Härskaren säger förtvivlat ”vi har inga pengar!” Banken säger ”ok, låt oss titta på landets resurser, kanske kan vi hitta en lösning där istället”. Härskaren ”åh, inga problem!” och tänker att det var ju en billig deal.

  Så här har den transnationella finansen bearbetat den tredje and andra världen, helt enligt Rothchilds modellen sedan Napoleon´s krig. Nu går man in i Eurozone, Grekland, Ungern med samma taktik i kollapsens kölvatten.

  Land efter land…olja, diamanter, skogar, gruvor etc etc. På det viset har The City Of London – finansdistriket som faktiskt är en suverän nation, en ”vatikan” vilket inte många vet – svindlat till sig naturens resurser med värdelöst fiat papper som inbyte.

  Nu ska man göra ”Afrika” eftersom exploateringskurvan i väst är utarmad. Det har sina för och nackdelar men det gäller att vara medveten om att den transnationella finansen har helt andra motiv än de som politiker rider på.

 6. leewanta skriver:

  http://www.un.org/esa/dsd/agenda21/res_agenda21_00.shtml

  Den som förstår Agenda 21 och hur den relaterar till transnationella agendan kan se att de är spegelbilder.

  Det hela låter som en välsvarvad socialism på ytan, men argumenten som reses, kraften bakom agendan, är att finansen ska kunna skatta världens befolkning på ett globalt vis – och det blir spiken i kistan för den suveräna nationen. Varför skulle världens rikaste oligarki, som direkt vid deras händer kontrollerar 500 biljoner dollar, bry sig om klimatskatter?

  De har finansierat stater ända sedan Napoleon med nonsenspapper, det är deras business, och skatterna blir sedan deras personliga profit, då medlen har tvättas i systemen genom arbete, tillgång och efterfrågan. Det är där ett värde etableras på nonsens papper, förutom övriga resurs inteckninar.

  Rothschilds gav sig personligen in i frågan p, ”klimat skatterna” i Köpenhamn med deras unge ”Jesus” Rothshcild som representant. Klimatfrågan är tänkt att skapa likviditet i deras slush fonder hos IMF och Världsbanken. Ett av många steg mot envärldsstaten som de religiöst strävar emot, en socialistisk fascism. Samma koncept som de implementerade genom den privata kontrakteringen av Bank of England och Federal Reserve.

  Den dagen världen inser att hela det globala monetära systemet de facot styrs av en ytterst begränsad krets enskilda människor kommer politiker med flera att hänga från lampposter.

  Detta förutspådde George Bush Senior i en intervju 1992 när han pratade lite bredvid munnen.

 7. leewanta skriver:

  Jag är lite bekymrad att uppmärksamheten kring Bilderberg konsumeras av reaktionära banderoll skval. Bilden blir över-dimensionerad, i brist på bättre varseblivning, problemet är inte en insidiös Bilderberg gruppering i sig – utan vad som är ”biffen” i det hela.

  Biffen är absolut inte Bilderberg, det är bara ett av många forum, även om det är prominent nog, att smörja temporala spelare. Andra forum i samma anda är CFR, Trilaterala Kommisionen, Club Of Rome, m fl.

  Det viktigaste är att förstå vilka som ICKE deltar i dessa forum och varför. När man har förstått detta förstår man varför världen ser ut som den gör och man kan bli en profet i sin egen hemtrakt för att skeenden blir så enbarmligt förutsägbara.

  Läs på om Rothschilds & Co, den transnationella finansen, deras sentiment, deras familjeband, deras bibel-tjocka hav av organisationer och investeringar, deras finansiella verktyg, deras historia, deras heliga modus operandi av ”contradictions, så blir kontentan kristall-klar.

  Låt mig citera Rödskjöldarnas ”brother-in-arm” James Paul Warburg, som representerar en av de övriga 12 finans-dynastierna i den inre kretsen:

  ”We shall have world government, whether or not we like it. The question is only whether world government will be achieved by consent or by conquest.” (Feb. 17, 1950, to the United States Senate Committee on Foreign Relations)

 8. […] bekämpa hungern” är den behjärtansvärda titeln på Carl Bildts blogginlägg från Bilderbergmötet. Stilen är något annorlunda än de tidigare uttalanden som både Carl Bildt och andra […]

 9. nativeinterface skriver:

  Mat i Afrika, det är Bills agenda, med ”Bill and Melinda Gates Foundation”, de försöker införa genmodifierade Monsanto grödor i Afrika, som tar självmord efter användning, och behöver extra kemikalier för att odlas. Ett mycket dyrt sätt att odla. Dessutom sprids de och förstör hela biologiska mångfalden. Invånarnas lokala lösningar, som IAASTD rekommenderar, är bättre och mer miljövänliga, men bönderna får ingen hjälp av herr Gates att införa dem, utan de tvingas bli förslavade under Monsanto.

  Bill Gates sågs i närheten av mötet, men jag ser honom inte på listan. Blev han insmugglad i en koffert kanske? Han är rätt spinkig.

 10. Pravo skriver:

  nativeinterface, Bill Gates var där:

  USA – Gates, William H. Co-chair, Bill & Melinda Gates Foundation and Chairman, Microsoft Corporation

  Däremot är inte Hägglund med på listan. De svenskar jag ser, förutom Bildt, är Urban Bäckström, Lars Renström och Jacob Wallenberg.

 11. […] sin blogg tar utrikesminister Carl Bildt upp ämnet att bekämpa hunger. Frågan är både aktuell och […]

 12. nativeinterface skriver:

  Jasså Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval var med… En titt på Alfa Lavals hemsida visar att de är ansvariga för tekniken som behövs för att skapa alla gifter i maten, samtidigt som de investerar kraftigt i biodiesel och andra tokiga idéer som inte fungerar praktiskt för att begränsa ett av våra viktigaste fundamentala biologiska ämnen.

  De är aktiva i följande branscher:

  Biobränslen
  Bioteknik och läkemedel
  Drycker
  Frysning och kylning
  Kemikalier
  Kraft
  Livsmedel
  Fjärrvärme VVS
  Marin- och dieselapplikationer
  Massa och papper
  Metallbearbetning
  Metaller, mineraler, extrahering
  Olja och gas
  Oljeraffinanderier
  Rening av avloppsvatten
  Verkstad

  ”8 June 2010 – Goldman Sachs has reviewed seven Swedish industrial companies, raising the share price targets on six of them and changing some of the ratings.

  The bank has lifted its price target on Alfa Laval AB to SEK144 from SEK129…”

%d bloggare gillar detta: