Helg i Barcelona

STOCKHOLM: Mycket tidigt denna lördagsmorgon bär det iväg till Barcelona för att vara med på delar av årets Bilderberg-konferens.

Det finns de som ser dessa konferenser som utomordentligt märkliga, men jag kan avslöja att de inte skiljer sig särskilt mycket från andra högnivåkonferenser som jag brukar delta i.

Och för de mer nyfikna finns det alltid ett pressmeddelande med deltagarlista och annat som kan vara av intresse.

Min mer konkreta uppgift detta år blir att diskutera situationen i och kring Afghanistan med främst Richard Holbrooke och Javier Solana.

Och med den s k fredsjirgan just avslutad i Kabul finns det onekligen en del att säga i denna viktiga fråga.

I övrigt skulle jag anta att den osäkra globala ekonomiska utvecklingen i sedvanlig ordning kommer att tillhöra samtalsämnena strax söder om Barcelona.

Men redan i morgon bär det hemåt för att kunna vara med på åtminstone en del av firandet av nationaldagen.

Jag hoppas hinna till den traditionella mottagningen på Slottet i Stockholm.

18 Responses to Helg i Barcelona

 1. leewanta skriver:

  ”jag kan avslöja att de inte skiljer sig särskilt mycket från andra högnivåkonferenser som jag brukar delta i.”

  Jag har bättre källor än så Bildt, vänligen sluta larva Dig. Brödraskapet Trilaterala Kommissionen var Rockfeller ditsatt för att sätta ihop för att den gamla nobiliteten inte ville se asiater göra sig hemmastadda i Europa hos Bilderberg.

  Och Rockfeller är i den yttersta meningen bara en springare, inte en kartritare. Han är bunden till höften genom Federal Reserve Act arrangemanget till Rothschilds nåder. Rothschilds allena ritar kartan – period paragraph.

  Både JP Morgan och Rockefeller var agenter för Rothschilds intressen under bildningen av Fed. De själva dyker aldrig upp någonstans i sådana här sammanhang, det vore alldeles under deras värdighet.

  En sak ger jag dock Bildt rätt i, Bilderberg är inget särskilt organ som sådant, dess näring är högre instruktion genom koordinering av lägre agendor. När en Zbginiew plitar nya kartor åt fotfolket så är det på 30, 40, 50 års sikt. Det är en think-tank där det mesta som kommer från orkestern är väl planerat.

  De som spelar bekymrade på denna tillställning kommer att pusha för en “global ministry of finance” som en del av FN, det är liksom en huvudpunkt på den gamla kartan.

  Tittar man under ytan så är det den gamla Bank Of England/Federal Reserve lösningen man vill globalisera. IMF, ECB, Von Rompuy, Brown har talat struparna varma för detta det senaste året.

  Bildt kan säkert erinra sig Jacques Attali´s centraliserings plan vars yttersta konsekvens leder fram emot en centraliserad Europeisk monetär administration. Finansen har orkestrerat det faktum att ländernas skulder skenar under tiden, för att suga in beslutsfattarna i denna polletterade riktning.

  Kraften bakom Bilderberg gruppen – kommer att söka administrera till publiken den dos av sociala problem som redan är uträknade, för att möjliggöra toppens möjlighet att ”lätta stressade tillgångar”, kontrollera processen, och rikta uppmärksamheten från vad som de facto är källan till dessa problem som de spelar förvånade över i andra ändan.

 2. leewanta skriver:

  Mina inlägg torde framstå som helt absurda för en oinsatt; här följer en erinran om de historiska grundbultarna om den finansens dynasti till mina inlägg. Dokumentären nedan här är inte alls perfekt och ganska onyanserad men det ligger i sakens natur.

  Dess fundamenta får dock anses som grundläggande allmänbildning.

 3. leewanta skriver:

  Låt oss höra Bildt om du spelade med nonsens argumenten för att angripa Iran. Historieskrivarna kan vilja veta om det stod blågul anda i luften.

 4. Helena Palena skriver:

  Carl: Det är klart det är pengarna som styr i världen. Man behöver bara läsa Ellen Brown Hodgsons bok Bankerna och skuldnätet som kom på svenska förra året. Hade man sina aningar om vad som pågår i världen så får man dom bekräftade i hennes bok.

  Ellen har varit på besök i Sverige och kan ni tänka er både SvD och DN skrev artiklar om det. DN:s artikel hade rubriken Bankernas utlåning är ett pyramidspel. Men den ligger dessvärre inte på nätet. Boken kan köpas på anarchos.se.

  Här tror säkert en del högerfolk att det är något vänsterskit. Men anarchos betyder utan herre. Nu gäller det att lyfta sin blick ur blocken och flyga som en örn över världen och titta på eländet. Helt enkelt låta alla fjäll falla och alla polletter ramla ner! Klirr! Klirr!

  Dock vill jag ge dig en eloge för att du orkar flaxa och flyga som du gör. Speciellt i denna ljuva tid när ljuset går mot kulmen. Har du sett att häggen och syrenerna blommar samtidigt i år. I alla fall i mitten på Sverige där jag bor.

  Hälsa dom rika i Sitges att jag vill ha en riktig demokrati. Inte ett spel där allt är uppgjort i förväg. Den där Rompuy är invigd och jag tänker på den italienska europaparlamentariken som stod i parlamentet och förvånat sa: Va`får vi rösta på 58 stycken och alla är Bilderbergare. Den videon kan man se på YouTube.

  Det är pengarna som styr. Hollywood vill tydligen säga oss något. Tänk att Joakim von Anka finns!

 5. fyrabilderbergareienbadtunna skriver:

  ”Och för de mer nyfikna finns det alltid ett pressmeddelande”

  Sanning med modifikation – detta har ju först tillkommit i modern tid för att försöka avleda en allt större nyfikenhet på mötet. Men säger verkligen pressmeddelandet något, typ som detta http://www.businesswire.com/portal/site/home/permalink/?ndmViewId=news_view&newsId=20080605006246&newsLang=en – det låter ju snarare som ett försvarstal…

  ”jag kan avslöja att de inte skiljer sig särskilt mycket från andra högnivåkonferenser som jag brukar delta i”

  Jaså, men om det inte är någon större skillnad på detta möte och exempelvis Davos, varför ingen presskonferens där ni kan frågas ut? Varför är du den enda svenska politiker som vågar tala öppet om sitt deltagande? (tragikomiskt är ju dock att ni alltid har med en journalist från The Economist på mötet, men de får inte skriva något om det för sina läsare och gör det heller aldrig).

  ”Participants are chosen for their experience, their knowledge, and their standing; all participants attend Bilderberg in a private and not an official capacity.”

  …säger Americans Friends of Bilderberg i sitt pressmeddelande, märkligt då att folk som Blair (som sen försökte ljuga om det för en parlamentsledamot 1998, varför ljuga, om det är så oskyldigt?) bjuds in INNAN (1993) de leder sina länder, de hade ju knappast något att tillföra då – däremot kan man proppa de fulla med vetskaper de behöver för att bli nyttiga verktyg, enligt de så kallade ”Chatham House Rule”, det ni talar om är ju knappast sånt ni har nytta av som privatpersoner, eller hur? Alltså är ni, vad ni än säger, där som våra folkvalda och är då skyldiga öppenhet – eller avstå mötet. Hur ska vi veta att du som fanatisk världsmedborgare verkligen har Sveriges väl som första prioritet?

  PS: Lägg gärna på bordet med om Obama och Clinton var på mötet i Virginia 2008 eller inte (mötet som samtliga svenska utrikeskorrar missade trots att de satt bara en kort bilfärd bort i Washington DC och rullade tummarna) – det vore intressant att äntligen få veta!

 6. photoimagine skriver:

  Hej Carl!

  ”Men redan i morgon bär det hemåt för att kunna vara med på åtminstone en del av firandet av nationaldagen”.

  Hoppas att du får ett fint nationaldagsfirande, men även om du deltar så vill jag gärna undra om ditt Sverige är en del av ditt hjärta eller om du som vår EU-minister vill ”…avskaffa Sverige, blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra”, till förmån för utsuddade nationsgränser och identitetslösa världsmedborgare.

  Visserligen är det några år sedan hon skrev denna artikel, men jag har inte fått svar från henne på förfrågan om hennes inställning till vårt land och det får jag tolka som att den kvarstår.

  Vad är din inställning Carl Bildt till Sverige som suverän nation? Om inte på nationaldagen – men på sikt – vill du avskaffa Sverige på det sätt som EU-ministern menar? Frågan är relevant med tanke på att nationaldagen är nära förestående.

  Birgitta Ohlssons artikel:
  http://photoimagine.wordpress.com/2010/02/06/avskaffa-sverige/

 7. franscisco skriver:

  hej

  jag har med intresse läst din blogg sedan starten o det är nu några år. det är med stort intresse jag följer dig o allt du delar med dig.för mig har det alltid varit obegripligt hur du orkar detta tempo.är det någon Sverige skall vara stolt över så är det verligen du Carl Bildt!!som jag sagt tidigare är du vår bäste utrikesminister någonsin!jag tycker själv att ni politiker pratar för mycket o det handlas för lite!
  tänk om alla länder kunde lägga ner alla vapen o alla soldater o i stället satsa alla dessa enorma resurser på en positiv fredlig värld.gör som costa rica gjorde,
  möt fienden med sjungande skolbarn med blommor!ett annat alternativ skulle vara att kvinnorna styrde världen ,troligen har dom inte lika stort maktbegär.
  vi kan ju alltid hoppas o njut nu av spanien som jag också gör!lycka till i valet o just nu ser det gå er väg.

 8. K2 skriver:

  OMG. Varför satsar inte högern som säger sig stå för individens frihet på en ekonomisk reform där privatbankerna fråntas rätten att enväldigt skapa pengar! Det är ett privat monopol minst lika illa som något statligt!

  Ron Pauls ”Competing Currency Act” borde få en motsvarighet även i Europa! Likväl som kopior av ”Bank of north dakota” borde skapas. Speciellt i Sverige innan skuld-/finanskrisen når hit!

 9. K2 skriver:

  Förlåt jag menade ”det är ett privat monopol långt värre än något statligt dito”! Varför ska bankkartellerna få mer makt än stater? Det är ett sjukt spel där småfolket alltid förlorar. Ta tillbaka makten att skapa pengar så att folket kan åtnjuta ett neutralt medium för utbyte av varor och tjänster. Idag flödar välstånd automatiskt från botten och uppåt och inga skatteregleringar kan i längden ändra på det!

 10. aingrid skriver:

  Jag vill ha ett svar!!!
  Hur kan Migrationsdomstolen i Göteborg och Migrationsöverdomstolen utvisa en man som konverterat till kristendomen här i Sverige och säga att han ljuger trots att en församling har följt mannen under ett års tid och lärt känna honom som en avgjord, ärlig kristen. Omkr sjuttio församlingsmedlemmar har skrivit på namnlistor, men ingen tar någon notis om dessa vittnesutsagor i domstolarna. Han har blivit mobbad och förföljd av muslimer här i Sverige. Vid förhandlingen i Gbg frågade hans advokat migrationsverkets ombud. ”Vad kommer att hända om han skickas tillbaka?” ”Han kommer att bli dödad” blev svaret. Alltså utdömer svenska domstolar dödsstraff idag. Rötägg och terrorister får stanna men skötsamma ärliga människor utvisas. Det finns muslimer på migrationsverket som är rasister i ordets rätta bemärkelse. Är det meningen att muslimerna ska ta över Sverige???

 11. aingrid skriver:

  Mannen är alltså från Afghanistan, som Carl Bildt hela tiden snackar om !!!

 12. bildterberg skriver:

  En liten återblick på förra årets BB-möte i Grekland:

  http://www.nyapolitiken.biz/bilderberg/bilderberg-agenda-avslojad.html

  ”Chatham House Rules” är väl utagerade vid det här laget. ”You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time” som
  Abraham Lincoln lär ha sagt.

  Vi kanske kan skippa årets val helt eftersom bilderberg-gubben-i-lådan Herman van Rumpoy
  redan hunnit ta över styret innan dess.

 13. bildterberg skriver:

  Här är ett kondensat (från RT) av det föredrag som Daniel Estulin höll i EU-parlamentet den 1 juni om Bilderberggruppen:

  “Over almost 20 years of research
  I’ve found out that what today is called the Bilderberg group already existed over eight hundred years ago,” Estulin told RT. “Back then they were called the Venetian black nobility. Bilderberg is the creation of the Sinarchy movement who are very potentially founders and financiers of Hitler. As Sinarchy international they, in turn, were founded by the Free Mason esoteric secret society back in the 1770s, as a kind of a counter attack on the principals upon which the United States of America was built.”

  “A lot of people speak of Bilderberg as a domain of conspiracy theories, and of course it’s not, it’s a historical fact,” Estulin stated. “A lot of people believe that Bilderberg is a one-world government or creating the new world order, especially people point out a speech made by George W. Bush made back in the 1990s about the creation of one world government. It’s actually not about that at all. It’s a meeting of people who represent a particular ideology. That ideology is of money.”

  “So the idea is not to create one world government rather the creation of one world company limited to where financial concerns are far more powerful than any government on Earth,” the journalist added.

 14. Rulle skriver:

  Nu kan vi fira Sveriges nationaldag utan att Norrmännen hotar att förinta/utplåna nationen och mörda allt folk av svenskt ursprung.
  Önskar att alla finge uppleva fred på jorden utan krigsfångar och dödande Qassam-raketer.

 15. projectbluebeam skriver:

  …och vinnaren är…

 16. projectbluebeam skriver:

  Dessa möten drar en allt större uppmärksamhet till sig till den grad att en del mer prominenta och frekventa deltagare känt sig tvungna att tacka nej till inbjudan vid senaste tillfället.

  Här nedan följer den slutgiltiga förteckningen över de som deltog vid Bilderbergsmötet i Sitges den 3-6 juni 2010:

  Honorary Chairman
  BEL Davignon, Etienne Vice Chairman, Suez-Tractebel

  DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
  GBR Agius, Marcus Chairman, Barclays Bank PLC
  ESP Alierta, César Chairman and CEO, Telefónica
  INT Almunia, Joaquín Commissioner, European Commission
  USA Altman, Roger C. Chairman, Evercore Partners Inc.
  USA Arrison, Sonia Author and policy analyst
  SWE Bäckström, Urban Director General, Confederation of Swedish Enterprise
  PRT Balsemão, Francisco Pinto Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister
  ITA Bernabè, Franco CEO, Telecom Italia S.p.A.
  SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs
  FIN Blåfield, Antti Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat
  ESP Botín, Ana P. Executive Chairman, Banesto
  NOR Brandtzæg, Svein Richard CEO, Norsk Hydro ASA
  AUT Bronner, Oscar Publisher and Editor, Der Standard
  TUR Çakir, Ruşen Journalist
  CAN Campbell, Gordon Premier of British Columbia
  ESP Carvajal Urquijo, Jaime Managing Director, Advent International
  FRA Castries, Henri de Chairman of the Management Board and CEO, AXA
  ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA
  ESP Cisneros, Gustavo A. Chairman and CEO, Cisneros Group of Companies
  CAN Clark, W. Edmund President and CEO, TD Bank Financial Group
  USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC
  ITA Conti, Fulvio CEO and General Manager, Enel SpA
  GRC David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
  DNK Eldrup, Anders CEO, DONG Energy
  ITA Elkann, John Chairman, Fiat S.p.A.
  DEU Enders, Thomas CEO, Airbus SAS
  ESP Entrecanales, José M. Chairman, Acciona
  DNK Federspiel, Ulrik Vice President Global Affairs, Haldor Topsøe A/S
  USA Feldstein, Martin S. George F. Baker Professor of Economics, Harvard University
  USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University
  AUT Fischer, Heinz Federal President
  IRL Gallagher, Paul Attorney General
  USA Gates, William H. Co-chair, Bill & Melinda Gates Foundation and Chairman, Microsoft Corporation
  USA Gordon, Philip H. Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs
  USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company
  INT Gucht, Karel de Commissioner, European Commission
  TUR Gürel, Z. Damla Special Adviser to the President on EU Affairs
  NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
  USA Holbrooke, Richard C. Special Representative for Afghanistan and Pakistan
  NLD Hommen, Jan H.M. Chairman, ING Group
  USA Hormats, Robert D. Under Secretary for Economic, Energy and Agricultural Affairs
  BEL Huyghebaert, Jan Chairman of the Board of Directors, KBC Group
  USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC
  FIN Katainen, Jyrki Minister of Finance
  USA Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners
  GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc.
  USA Kissinger, Henry A. Chairman, Kissinger Associates, Inc.
  USA Kleinfeld, Klaus Chairman and CEO, Alcoa
  TUR Koç, Mustafa V. Chairman, Koç Holding A.Ş.
  USA Kravis, Henry R. Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
  USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.
  INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission
  USA Lander, Eric S. President and Director, Broad Institute of Harvard and MIT
  FRA Lauvergeon, Anne Chairman of the Executive Board, AREVA
  ESP León Gross, Bernardino Secretary General, Office of the Prime Minister
  DEU Löscher, Peter Chairman of the Board of Management, Siemens AG
  NOR Magnus, Birger Chairman, Storebrand ASA
  CAN Mansbridge, Peter Chief Correspondent, Canadian Broadcasting Corporation
  USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
  CAN McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Financial Group
  GBR Micklethwait, John Editor-in-Chief, The Economist
  FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations
  ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi
  INT Moyo, Dambisa F. Economist and Author
  USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation
  NOR Myklebust, Egil Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA
  USA Naím, Moisés Editor-in-Chief, Foreign Policy
  NLD Netherlands, H.M. the Queen of the
  ESP Nin Génova, Juan María President and CEO, La Caixa
  DNK Nyrup Rasmussen, Poul Former Prime Minister
  GBR Oldham, John National Clinical Lead for Quality and Productivity
  FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell plc
  USA Orszag, Peter R. Director, Office of Management and Budget
  TUR Özilhan, Tuncay Chairman, Anadolu Group
  ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Former Minister of Finance; President of Notre Europe
  GRC Papaconstantinou, George Minister of Finance
  USA Parker, Sean Managing Partner, Founders Fund
  USA Pearl, Frank H. Chairman and CEO, Perseus, LLC
  USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
  ESP Polanco, Ignacio Chairman, Grupo PRISA
  CAN Prichard, J. Robert S. President and CEO, Metrolinx
  FRA Ramanantsoa, Bernard Dean, HEC Paris Group
  PRT Rangel, Paulo Member, European Parliament
  CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.
  SWE Renström, Lars President and CEO, Alfa Laval
  NLD Rinnooy Kan, Alexander H.G. Chairman, Social and Economic Council of the Netherlands (SER)
  ITA Rocca, Gianfelice Chairman, Techint
  ESP Rodriguez Inciarte, Matías Executive Vice Chairman, Grupo Santander
  USA Rose, Charlie Producer, Rose Communications
  USA Rubin, Robert E. Co-Chairman, Council on Foreign Relations; Former Secretary of the Treasury
  TUR Sabanci Dinçer, Suzan Chairman, Akbank
  ITA Scaroni, Paolo CEO, Eni S.p.A.
  USA Schmidt, Eric CEO and Chairman of the Board, Google
  AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG
  DEU Scholz, Olaf Vice Chairman, SPD
  INT Sheeran, Josette Executive Director, United Nations World Food Programme
  INT Solana Madariaga, Javier Former Secretary General, Council of the European Union
  ESP Spain, H.M. the Queen of
  USA Steinberg, James B. Deputy Secretary of State
  INT Stigson, Björn President, World Business Council for Sustainable Development
  USA Summers, Lawrence H. Director, National Economic Council
  IRL Sutherland, Peter D. Chairman, Goldman Sachs International
  GBR Taylor, J. Martin Chairman, Syngenta International AG
  PRT Teixeira dos Santos, Fernando Minister of State and Finance
  USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC
  GRC Tsoukalis, Loukas President, ELIAMEP
  INT Tumpel-Gugerell, Gertrude Member of the Executive Board, European Central Bank
  USA Varney, Christine A. Assistant Attorney General for Antitrust
  CHE Vasella, Daniel L. Chairman, Novartis AG
  USA Volcker, Paul A. Chairman, Economic Recovery Advisory Board
  CHE Voser, Peter CEO, Royal Dutch Shell plc
  FIN Wahlroos, Björn Chairman, Sampo plc
  CHE Waldvogel, Francis A. Chairman, Novartis Venture Fund
  SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB
  NLD Wellink, Nout President, De Nederlandsche Bank
  USA West, F.J. Bing Author
  GBR Williams, Shirley Member, House of Lords
  USA Wolfensohn, James D. Chairman, Wolfensohn & Company, LLC
  ESP Zapatero, José Luis Rodríguez Prime Minister
  DEU Zetsche, Dieter Chairman, Daimler AG
  INT Zoellick, Robert B. President, The World Bank Group

  Rapporteurs
  GBR Bredow, Vendeline von Business Correspondent, The Economist
  GBR Wooldridge, Adrian D. Business Correspondent, The Economist

 17. mikismaz11 skriver:

  Oj vad du är duktig på att ljuga, Carl Bildt!

  Jag ser fram emot den dagen då ditt makalösa dubbelspel kommer bli uppenbart även för den i dagsläget djupt indoktrinerade delen av Sveriges befolkning.

  Ha en fin dag och jag hoppas innerligen att Gud förlåter dig!

  Vänliga hälsningar,
  Mikis

  ————-

  http://www.wordmworld.net

 18. nicodemusmaximus skriver:

  Under mer än ett halvt sekel av förnekanden av mötets existens försöker du få det att framstå som att detta är ett vanligt möte:

  ”Och för de mer nyfikna finns det alltid ett pressmeddelande med deltagarlista och annat som kan vara av intresse”

  Nej Calle, de deltagarlistorna har under alla år hittills kommit från läckor, och spridits av ”konspirations teoretiker”.

  Nu är det slut på hemlighetsmakeriet!
  Detta är utomparlamentariska och odemokratiska möten.

  Skäms på dej Calle för att ljuga dina bloggläsare rakt upp i ansiktet!

%d bloggare gillar detta: