Vänsterexperiment med risker

TABIANO: En lite mer stilla dag i det stilla och behagliga vädret i norra Italien.

Hemifrån noteras såväl signalerna om att vår ekonomi kan komma att utvecklas något bättre än vad vi hade trott.

Osvuret är dock bäst, osäkerheterna i den europeiska bilden är fortfarande påtagliga och väldigt viktigt är självfallet förtroendet för stabiliteten i vår ekonomiska politik.

I DN i dag har Peter Wolodarski med sedvanlig skärpa fortsatt diskussionen om konsekvenserna av socialdemokraternas pakt med vänsterpartiet i utrikes- och säkerhetspolitiken.

Och det kommer att finns många anledningar att återkomma till detta ämne.

Ett Sverige som på detta sätt förlorar i utrikespolitisk trovärdighet kommer att bli ett Sverige som förlorar i inflytande och möjligheter.

Sakta börjar vi närma oss vår egen valrörelse, och då blir det också allt viktigare att belysa de risker för Sverige som ligger i det vänsterexperiment socialdemokraterna nu gett sig in på.

De riskerna gäller inte minst trovärdigheten och styrkan i den ekonomiska politiken och i utrikespolitiken – med allt vad det kan leda till.

81 Responses to Vänsterexperiment med risker

 1. svenike skriver:

  Carl Bildt, jag ser bara en möjlighet att rädda socialdemokraterna: Att rösta på Alliansen, så att den vinner valet och det röd-gröna samarbetet spricker. Först efter en brytning med Vänsterpartiet och dess gamla kommunister kan socialdemokraterna återfå folkets förtroende för säkerhetspolitiken.

 2. bestofmankind skriver:

  ”Ett Sverige som på detta sätt förlorar i utrikespolitisk trovärighet kommer att bli ett Sverige som förlorar i inflytande och möjligheter.

  Sakta börjar vi närma oss vår egen valrörelse, och då blir det också allt viktigare att belysa de risker för Sverige som ligger i det vänsterexperiment socialdemokraterna nu gett sig in på.

  De riskerna gäller inte minst trovärdigheten och styrkan i den ekonomiska politiken och i utrikespolitiken – med allt vad det kan leda till.”

  En skapad illusion av Carl Bildt.

  Att media spekulerar på en missuppfattad halv mening kan jag förstå. Men att även en utrikesminister reljerar om det är ett billigt sätt att vinna politiska poäng på.

  Du har själv som en utrikesminister inte uppfattade det på det viset, annars hade du redan då på riksdags debatten skrikit högt om den.

  Det verkar som det är en trend retorik av motståndaren att beskriva en skapad synvilla så som Reinfeldt har påstått angående ungdomsarbetslöheten.

 3. hamed1984 skriver:

  30 maj, 2010 — Israel has announced that they will not comply with an Arab-led U.N. resolution asking them to come clean about the full details of their nuclear program.

  Om vi hade bytt ut Israel mot vilket annat land som helst hade du Carl Bildt och resten av Världen protesterat vilt! Hur kommer det sig att Israel alltid ska komma undan? När är det tid nog och sätta ner foten och säga ifrån? Vad gör denna förtryckar stat så speciell?

 4. spanaren skriver:

  Måhända är det inte i alla stycken av intresse
  för det alliansfria Sverige att föra en politik av
  konfrontation mot vår stormaktsgranne med inblandning
  i den ryska intressesfärens angelägenheter när Obamas
  USA tydligen ser fördelar av samarbete med Kreml
  som uppväger ”västdemokratiseringen” av Ukraina och
  Georgien och andra fd Sovjetrepubliker.

  Även de större Kontinentala makterna och ryska
  grannländer som Turkiet och Norge söker samarbete
  med Ryssland. Norska och ryska flottorna har en
  gemensam manöver i Barents Hav nästa månad.
  Solen går ner i väster….

  Varför skall vårt land stå på samma barrikad som
  Saakasjvilij i Tblisi och Bush neocons i USA?

  Vad som skulle skapa respekt för Sverige är ett
  trovärdigt existensförsvar som vi organiserade
  för inte så länge sedan till skillnad från den
  ”FN-bataljon” finns idag.

  Då hade vi som Finland kunnat tala med Putin/Medvedev
  på en mera jämställd fot och sluta avtal som är
  gynnsamma för Sverige även om de inte är det för
  anglosaxarna ”väst om Brest”.

  Sveriges utrikes och säkerhetspolitik skall bestämmas
  av riksdagen i Stockholm och inte i Bryssel eller
  Washington och följa den folkvilja som framkommit
  i allmänna val.
  Den politiken höll Sverige utanför Europas krig i 200 år och kommunisterna tilläts aldrig påverka denna politik under 1900-talet och lär inte få göra det i framtiden heller om förnuftet får råda…..

  http://www.en.rian.ru/russia/20100527/159187356.html

 5. karrman skriver:

  bestofmankind

  Man måste ändå konstatera att den röd-gröna alliansen är djupt splittrade i utrikespolitiken.

  Det visar inte minst hur olika man tolkar meningar i gemensamma dokument. Det pekar på att de haft stora svårigheter att formulera en gemensam politik.
  Den rimliga slutsatsen är att vi kommer att förlora i inflytande på grund av detta.

 6. bestofmankind skriver:

  karrman,

  Ett samarbete innebär olika kompromiser. Anta att V tolkar det annorlunda än S, vad gör det om de har världs vision av fri USA militärbaser och inte enbart kärnvapenbaser? Vad har V för inflytande till USA?Absolut ingenting. Det är USA som beslutar om saken och inte V.

  En mycket uppenbar fakta att rapporten om de rödgrönas relationer med andra länder är möjligheter till en rättvis värld, när media hittade ingenting annat än en utopisk vision.

  Däremot bortser media på dagens konflikter i regeringens utrikespolitik:

  ”Det vore bra om Carl Bildt kunde besvara de frågor jag ställt flera gånger det senaste halvåret men utan att få svar. Med en dåres envishet ställer jag dem igen. Moderaterna och Folkpartiet vill inleda en utredning om ett svenskt Nato-medlemskap. När kommer utredningen? Folkpartiet vill redan idag överge alliansfriheten och gå med i Nato. Ska Sverige delta i Natos försvarsplanering för Estland, Lettland och Litauen så som Folkpartiet vill? Ska svenska JAS-plan sköta luftövervakningen för dessa Natoländer?

  Kanske är det höga tonläget från Bildt bara en konsekvens av att de borgerliga aldrig formulerade en gemensam försvarspolitik innan förra valet och att man fortfarande dras med stora skillnader i synen på hur försvaret ska skötas. Nu senast manifesterat av Sten Tolgfors sågning av Jan Björklund.

  Det är ett anständighetskrav att Carl Bildt ger svar på mina frågor före riksdagsvalet i september.”

  http://www.socialdemokraterna.se/Vart-parti/Socialdemokratiska-riksdagsgruppen/Urban-Ahlin/nyheter/Urban-Ahlin-om-rodgron-utrikespolitik/

  Det grundläggande är att man inte stänger svenska ambassader utan en solid orsak då ambassader är en viktig pelare i utrikesrelationer med andra länder. Det bör respekteras och prioriteras i högsta grad.

 7. Bo W. Höglund skriver:

  Visst har vi talat om detta problem/möjlighet förr; senast för en vecka sedan – ju mer publicitet vi kan få för konsekvenserna av en möjlig kommunistisk-svensk utreikespolitik, desto troligare blir det ju att den aldrig blir verklighet!

  Senaste gången efterlyste vi bl.a. ansvarskännande sossar och deras kommentaresr till M.Sahlins förhandlingsresultat.
  En sådan finns ochså i dagens DN – Mats Hellström tar till orda i ett annat ärende – det vore intressant att se vad han (om möjligt ocensurerat) tycker om den rödgröna tankeverksamheten!

 8. leewanta skriver:

  Även om jag inte är ett större fan av vänstern i sig så är det långt viktigare att få bort Bilderberg agenter ur staben och andra spelare som ger upp Sveriges integritet för andra sfärerers syften och agendor.

 9. Bo W. Höglund skriver:

  Bilderberg agenter skildras ju trovärdigt i ”Men in Black” och verkar ju där göra viss nytta – eller är de där irre leewanta?

 10. […] om slarv istället för medveten manipulation. Andra bloggar som skriver om detta : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, Posted by essbeck Filed in Uncategorized Leave a Comment […]

 11. fredad skriver:

  Det finns ännu ingen CD rubrik om händelserna utanför Gazas kust men läser ett tidigare uttalande från utrikesministern i bloggsfären:
  ”Jag sympatiserar med det humanitära engagemang som jag förstår ligger bakom den resa som organisationen Ship to Gaza nu genomför. Det är inte regeringens uppgift att ha synpunkter på den metod organisationen valt, sålänge svensk lag respekteras. Samtidigt kan konstateras att UD sedan länge avråder från alla resor till Gaza, med anledning av säkerhets läget. Jag utgår ifrån att seglatsen till Gaza genomförs med fredliga medel och att den bemöts på motsvarande sätt av israeliska myndigheter. Inte heller arbetet för att häva Gazas isolering vinner på att denna situation utvecklas till en konfrontation.” ”

  En dag att hålla andan medan motstridig information kommer att nå oss och samtidigt fundera hur nästa officiella svenska uttalande kommer att formuleras.

 12. petermorberg skriver:

  Hejsan Calle,jag kommer rösta som jag gjort sedan -82,Reinfeldt kommer få min röst denna gången med för rösta på det andra alternativet har man inte råd med som underbetald undersköterska.Kämpa på ni gör ett mycket bra jobb.
  Peter

 13. oppti skriver:

  De rödgröna hade inte haft problem med Vänsterpartiet om Mona fått som hon ville, dvs lämnat dem utanför samarbetet. Kanske har hon visst omdöme trots allt!

 14. smalanningen skriver:

  Usch ja. De gamla trygga socialdemokraterna med en stabil fot i den svenska arbetarrörelsen/tillväxten och den andra i en neutral men ändå förnuftig utrikespolitik finns inte längre. De var möjligen inte alltid det optimala för Sverige, men man visste vad man fick och grundtesen av det man fick var ändå en stabilitet.

  Kvar nu av det rödgröna blocket är en förvirrad trio partier där ett har faktiskt skärpa och duktiga språkrör, medan de andra två är svaga och hårt kritiserade internt. Och jag kan inte fatta hur man som partimedlem till något annat parti än miljöpartiet kan stötta detta spektakel.

 15. petermorberg skriver:

  Jag tycker det ända som Miljöpartiet har att gnälla om är att bensinskatten ska höjas frågan är då bara hur ska folk som bor ute på landsbygden med dåliga förbindelser kunna ta sig till sitt arbete,Nej sänk den i stället så folk har råd att köra sin bil framför allt nu till semestern så att folk kan se sig om i vårt vackra avlånga land.

 16. kris08 skriver:

  Ett jävla sätt att ha en ”Stilla dag”, medan staten Israels pirater genomför en massaker på hjälparbetare på internationellt vatten!

 17. petermorberg skriver:

  Staten Israel gnäller om att alla är antisemiter men de sär dom största antisemiterna själva dom gör om samma sak som Hitler en gång gjorde mot Judarna driver folk från sitt land på alla tänkbara sätt.Varför kan dom nu göra detta? Jo dom har storebror USA som klappar dom på ryggen…

 18. haraldnorberg skriver:

  Bäste Carl Bildt,

  absolut riktigt och utan minsta tvekan kommer jag att rösta på dig och dina kolleger i alliansen igen. Man blir lite skrämd av vänsterpartiernas uttalanden i frågor som denna och jag kan inte begripa hur både Mona och Peter kan gå med på ett sådant ställnings-tagande i vår gemensamma utrikespolitik? Peter Eriksson ger vanligtvis intryck av att vara en förnuftig människa. Mona Sahlin har väl aldrig gjort något solitt intryck på mig, men så här korkad trodde jag faktiskt inte att hon är. Lars Ohly har kanske sagt något vettigt någon gång, men han står ju för en politik som hela världens tidigare kommunistiska system har lagt ned utom några få diktaturer som exempelvis Nordkorea och Burma så det säger väl det mesta om Ohly och hans medlemmar. En präst som jag samtalade med för några år sedan och som en gång var anhängare av samma politiska gruppering som en gång Jan Guillou, Björn Afzelius, Mikael Wiehe med flera var, frågade mig om jag visste vilken politisk filosofi som ligger närmast det kristna budskapet och jag svarade socialismen. Svaret är kanske riktigt, men att föra en demokratisk politik är inte något man kan patentera utan ens politiska inställning och ens sätt att behandla sina medmänniskor bestäms av vars och ens hjärta och hjärna, oavsett ras, religion eller kön, dvs var och en har eget ansvar för sin handlingar – även israeliska soldater.

  Jag hoppas, för deras skull att istraelerna ingrep på israeliskt vatten och först efter att ha blivit angripna/beskjutna först. Jag ändrar uppfattning om deras maktstruktur annars – inte om istraeler i allmännhet, men deras ledares omdöme.

 19. perfro skriver:

  Att kräva avveckling av alla amerikanska baser kommer förstås att innebära ökad instabilitet i världen.
  Det finns anledning betona att USA:s engagemang haft stöd av berörda länder, av andra länder, även vårt land och ibland även av FN.

  De röd-gröna söker nu tona ned sina krav på avveckling genom att samtidigt betona att man vill ha avveckling av kärnvapen

  Det senare är dock en komplex fråga som ligger långt fram i tiden, detta sagt även om man känner starkt för en värld utan kärnvapen.

  Lyssnade alldeles nyligen på Kunskapskanalen där Tommy Möller intervjuades om en bok han skrivit om Carl och om hans politiska gärning.

  En av frågeställningarna gällde Carls kommentarer på denna blogg, som en del kritiker av den menar är för omfattande och även berör viktiga frågor om vår säkerhets-och utrikespolitik som skulle ha en intern förankring
  Det blir enbart Carl på arenan menar en del.

  Detta kan delvis vara rätt.

  Vad gäller bloggen tycker jag dock att Carl mest informerar om sina egna resor och prioriteringar samt gör det på så sätt att de är väldigt balanserade.

 20. oppti skriver:

  kris08
  Mitt i lugnet kan allt hända! Observera dateringen ovan!

 21. kris08 skriver:

  Visst, oppti, men uppladdningen har skett länge. Vad trodde han skulle hända? Att de israelerna kanonbåtarna skulle komma med olivkvistar? Att aktivisterna skulle gå i de fascistoida ockupanternas ledband?

  Kapning av fartyg och massmord på internationellt vatten är inget annat än piratdåd och terrorism!
  Det måste vara slut med all tjafs om att ”uttrycka oro” eller ”föra allvarliga samtal”.

  BOJKOTT NU!

 22. Rulle skriver:

  Hamas har i sina stadgar att staten Israel skall utplånas och att allt folk av judiskt ursprung skatt mördas. Detta framgick också av terroristernas valmanifest inför sista valet, men ändå blev de valda till remsans ”regering”. Palestinierna har alltså sig själva att skylla för något bättre kan väl ingen förvänta sig från en terroristorganisation.

  Terrorister, så väl som terrorist-sympatisörer skall på det grövsta fördömas!

 23. brjewallberg skriver:

  De röd-grönas utspel ger mig två associationer.

  Den ena leder till den gamla roliga engelska filmen ”Musen som röt” där stadsdelen Pimlico i London råkar komma över en atombomb och får en ledande roll i världen innan allt kan återgå till vanliga.

  Den andra associationen går tillbaka till 1880-talet och den tyske rikskanslerns Bismarcks aggressiva politik mot Danmark som också ledde till förlust av de södra delarna av Jylland. Norrtälje Tidning trodde sig ha ett medel för att att stoppa den tyska aggressionen. Man skrev på sin första sida med stora rubriker ”VI VARNAR ER BISMARCK!”
  Tyvärr hjälpte inte detta Danmark men rubriken står kvar för evigt i pressens historia som ett minnesmärke över vällovligt men meningslöst och korkat massmedialt kampanjarbete.

  Nu står vi där igen – på tröskeln till en era av nygammal politisk idioti. Tänk Er ett vänster-Sverige som Pimlico – en liten mus som ryter, och Aftonbladet som med stora rubriker i fetstil varnar USA för följderna om man inte följer den rödgröna rörans politiska anvisningar – vilken härlig upplevelse för oss alla som bor här i Sverige och annars helst skulle vilja vara stolta över vårt land!

 24. florimond77 skriver:

  Efter vad jag hört på aljzeera sköt man fortfarande efter det att vitt flagg hissats av aktivisternas. Soldaterna ska ha svurit och skrikigt åt aktivisterna att hålla käften. De attackerade omedelbart och om det var någon som använde tillhyggen till vapen kan det mycket väl ha varit i svälvförsvar.
  Det är uppenbart att de kom för att mörda. Israelerna har mördat fredsaktivister förut på brutala sätt. Frågan är vad de har fått för tillåtelse av Obama innan. Ju mindre han kommer att fördöma desto större chans att han gett sitt ja till detta. Kanske israelerna nu är så smällfett uppblåsta att de anser kunna göra detta och sedan få en klapp på axeln. EU brukar anpassa sina uttalanden efter hemliga samtal med USA så vi får se hur starkt fördömandet blir och om det blir några konsekvenser.
  Faktum är att om antisemitismen växer istället för minskar i världen så är det Israels skuld.
  De är i dagens läge bra mycket värre än Sadam Hussein och bör tas itu med därefter. Just nu stänger Israel sina egna medier för mer information på hederligt diktatoriskt och banditsätt.

 25. hamed1984 skriver:

  Om inte dagens händelse utanför Gaza inte får konsekvenser gentemot Israel från Svenskt håll så kan du sluta kalla dig för politiker Herr Bildt. Du kan då istället sätta på dig en uniform från Natzi Tyskland och omvandla riksdag till ett koncentrationläger och istället ge Israel officiellt en hjälpande hand med utrotningen av mänskligheten. Detta gäller alla ledande politiker i den Svenska riksdagen. En sådan här händelse går inte under några omständigheter att försvara.

 26. bestofmankind skriver:

  ”Detta är mycket allvarligt och oacceptabelt, säger Bildt till TT”

  Ett mycket förlamad uttalande. Var är din/Sveriges röst som du är stolt över?

  Göm inte dig bakom Catherine Ashtons kjol. Fram med lite svensk tiger – om det nu finns.

  En skarp handling behövs och inte en poetisk retorik.

 27. hamed1984 skriver:

  ”MUF-ordföranden Niklas Wykman beskriver händelserna i Medelhavet som ”en seger för hela Gaza”.
  På sin facebooksida går han till hårt angrepp mot Ship to Gaza.
  – Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare, skriver han.”

  Tror Niklas inte är erfaren nog att vara ordförande för Moderaterna ungdomsförbund. Grundprincipen för att lyckas som politiker är ju att ljuga och dölja sanningen för folket. Turligt nog för oss andra har Niklas visat moderaternas rätta ansikte. Nu är det bara ta av sig kostymen och sätta på sig den där stiliga uniformen från 1940.

 28. bildterberg skriver:

  IllumiNazionisterna visar än en gång hur man motverkar ”antisemitism”.

 29. bildterberg skriver:

  Rulle, det är kanske inte riktigt rätt tillfälle att vifta med Hamas’ stadgar just nu (även om du ofta brukar göra det i brist på andra argument).

 30. kris08 skriver:

  Nu krävs en utrikesminister med nog ryggrad att straffa det senaste dådet med KONKRETA åtgärder.
  Visst kan man försöka skrämmas med oansvariga kommunister, men det mesta är bättre än handlingsförlamning och undfallenhet.

 31. smalanningen skriver:

  En ”poetisk retorik”?

  Jag tror nog att även om Carl vet mer än oss så vill han nog vänta med sin icke-poetiska retorik tills alla fakta inkommit i målet.

 32. Rulle skriver:

  bildterberg: kl 09:58,

  Allt bottnar i realiteten på Hamas stadgar och att man trots att den var känt före sista valet blev valda att leda förintelsen av judar. Det kan inte upprepas tillräckligt ofta. Den palestinska valmanskåren har det direkta ansvaret för terrorismen. Nu gäller det för palestinierna att bli av med Hamas. Någon mer chans till ”fria” val får man dock inte under överskådlig tid.
  Rasistiska djävlar finns tydligen även i Sverige!

 33. bestofmankind skriver:

  Faktum att den Israeliska ambassaden skickat ut ett meddelande redan igår att skeppen med förnödenheter till behövande palestinier bryter mot internationell lag är redan i sig en varning.

  Vad väntar utrikesministern på?

 34. Rulle skriver:

  Carl Bildt,

  Kunde inte Svenska UD ha förhindrat att våra landsmän hamnat i klistret genom att helt enkelt förbjuda smugglingsförberedelserna?
  Om de 11 personerna inte straffas på något sätt går skam på torra land.

 35. […] 5, 6, 7, 8, Dag, Dag, Gp, 2, 3, 4, Dag, Ek, Vlt, N, 2, Lö, R, Svt, Db, St, Ab, Gd, Svt, 3, Ö, Ex, C, Tv4, 2, Svt, Tv4, F, Tb, Vk, 2, 8s, Sr, 2, M, […]

 36. Om den Arabiska Gulfen debatten här på Carl Bildts blogg ”Viktig dialog med Sydostasien”:

  Jag är baloch-svensk och kommer ursprungligen av västra balochistan som är ockuperat av Iran sedan 1921.abdra delar av balochistan är ockuperade av Pakistan och en mindre del har hamnat i Afghanistan. Balocherna dröm är att någon vacker dag bli befriade från terros staterna Pakistan och Iran. Jag är inget undantag. Kala gärna mig för separatist! För jag vill inte tillhöra ett land som brutalt mördar sina egna befolkningar. När de protesterar mot orättvisorna och vill ha fred och frihet då griper regimen dem, torterar och sedan våldtar dem. Balocherna är ett rikt land med naturgas, olja, uran, marmor och andra tillgångar. Balochistan har en kust som sträcker sig från Bandar-Abbas vid det arabiska sundet fram till Karachi i Pakistan dvs. mer än 1600 km kust mot oceanen. Det gör Balochistan till ett av de viktigaste strategiska områden i Sydasien. Balochistan är porten till Indiska oceanen. Därför alla supermakter samt blivande super makter Indien, China är öppnat ögonen för Balochistan. China har redan börjat stor investera genom att bygga en stor hamn i Gwadar en hamnstad av den av Pakistan ockuperade delen av Balochistan. Indien förhandlar med Iran om att göra samma sak i Chahbar den viktigaste hamnstaden som ligger i av Iran ockuperade delen av Balochistan. Iran, Pakistan och Indien har tecknat avtal om att dra en Pipeline genom Balochistan för att transportera olja och gas till indiska oceanen via Balochistan. Trots balochistan rikedomar och strategiska läge är Balochistan den fattigaste delen i både Pakistan och Afghanistan. Varför? För att ockupationsmakterna inte vill investera i landet. De tar balochistan’s naturresurser till sina egna områden såsom Punjab och Tehran. De bryr sig inte om folket. De är intresserade av landet men inte folket. När balocherna protesterar och kräver rättvisa då anklagas de för att vara landsförrädare, speratister, USA och väst agenter, m.m. Dessa anklagelser haglar över oss från regimerna Iran och Pakistan men också från er som är i opposition och lever i demokratiska länder såsom Sverige och åtnjuter alla medborgerliga fri- och rättigheter här. Tyvärr majoriteten av perser som finns utomlands och som sägs vara emot den islamiska regimen har samma åsikter som den iranska regimen när det gäller att ha samma rättigheter för de iranska minoriteterna såsom kurder, balocher, azerier, araber mfl. När ni beter er så som ni gör varför förväntar ni er att vi ska stanna inom ett lands gränser som våldtar oss? Under de senaste 30 åren mer än tiotusen tals balocher har fängslats, torterats till döden och hängts på offentliga platser. Varför? För att de kräver lika rättigheter i sitt eget land. 99% av alla statliga jobb i den av Iran ockuperade delen av Balochistan går till perser eller Zabolier som är i likhet med regimen är shia muslimer. Balocherna är uteslutna från den offentliga sektorn. Varför? För att de är balocher och de råkade vara sunnimuslimer.90% av balochistan’s universitets platser är fyllda med icke balocher eftersom balocherna har svårt att passera den islamiska regimens olika filter pga. sin religion. Det samma gäller för kurder. Även Azerier och araber som har shia som religion diskrimineras pga. sin etnicitet. De tillhör ju inte den rena rasen arier!
  Pakistan exploaterar Balochistan’s gas och marmor resurser. .Alla delar av Pakistans hushåll har tillgång till Balochistan’s gas förutom själva Balochistan. Istället testar Pakistan sina atombomber i Balochistan för att förorena landet. Iran i likhet med Pakistan också testar sina missiler i Balochistan. När vi protesterar då svarar dessa länder med våld, bomber, fängelse och våldtäckt! Varför ska vi vara stolta att tillhöra dessa länder? Ni säkert svara att det är regimerna som står bakom denna politik. Jag hävdar att det är inte enbart regimerna. Oavsett regim har denna politik och beteende funnits i både Pakistan och Iran. Det är en ideologi det är en tankesätt som finns bland majoriteten av er perser i Iran och Punjabier i Pakistan som har svårt att acceptera andra folkgruppers lika värde i praktiken. Jag hänvisar bara till era kommentarer under denna blogg. Ni användner samma terminologi som regimen i Iran. Jag fick ett mail av er perser på engelska att du är invandare i Iran. Om du inte är nöjd så lämna landet! Jag har den kvar om ni vill ta del av den. Ni säger att jag inte har rätt/mandat att uttrycka mina åsikter om arabiska viken eftersom jag varken är arab eller pers, Behöver jag vara arab eller pers för att uttrycka mina åsikter i det demokratiskt land som Sverige? Tänk om vi var i Iran skulle ni behandla mig på samma sätt som mina landsmän behandlas av regimen. Men vilken tur att jag befinner mig i Sverige!
  Ni rekommenderar mig att läsa massa böcker för att förstå ert (persernas) historia. Jag är baloch men jag har tvingats att studera i 12 år på persiska. Jag gick ut gymnasiet i Iran och läst samma historieböcker som er själv. Trots att persiska inte var mitt modersmål men jag klarade mig utmärkt! Hade jag varit kvar i Iran hade jag inte kunnat studera på universitet Men tack vare Sverige och svenskarna fick jag asyl i Sverige, utbildade mig till civilekonom och arbetar nu i mitt andra hemland Sverige och åtnjuter samma rättigheter och skyldigheter som alla andra som bor i landet. Samma rättigheter som ni har tagit ifrån mig i mitt eget hemland Balochistan
  Jag behöver inte läsa massa med böcker för att första att Alahvaz provinsen befolkas av araber. Att i Bushehr också bor en hel del araber. Jag har själv bott i Qeshm vid sundet och har arabiskt talande vänner från Bushehr och Bandar-lenge De andra folkgrupper som bor i arabernas områden är immigranter som kom till den oljerika delen när shahen började utvinna oljeresureserna. Trots att Iranier lever på oljeinkomster från arabernas land Alhavaz så bor dem själva i missär. Ca 90% av araberna är arbetslösa och måste åka till arabiska gulfstaterna för att försörja sina familjer medans deras oljeresurser utnyttjas av er. Pengarna används för att investera i Tehran, Isfahan m.fl. städer eller att sprida terrorism i och exporterar den shia muslimska revolutionen. Hizbollah i Libanon samt Hamas i Gaza finansieras av oljepengarna från Alhavaz. Ahmadinedjad bygger hus åt folk i latinamerika och afrikanska länder för att göra dem till shia muslimer samt köpa sig allianser mot USA medans araberna och balocherna lever i tält och i bäsa fall i lerhus! Är detta er rättvisa? Är detta som ni vill vi ska vara stolta över att tillhöra Iran. Vi säger nej tack. Det räcker nu. Vi har väntat i 70 år på rättvisa men nu är det dags att ta rättvisan i egna händer och befria oss från våldet. Jag är civilekonom och tror på samarbete mellan nationer och landsgränserna i en globaliserad värld men detta samarbeta måste grunda sig på frivilig basis, ömsesidig respekt frö varandras rättigheter och på lika villkor. Jag acceptera inte dessa landsgränser som skapades efter 2:a världskriget samt efter ottomanska rikets sönder fall eller efter att England tvingades lämna den indiska kontinenten då styckades Kurdistan mellan fem länder och Balochistan mellan tre länder. Varför ska vi balocher acceptera den historiska misstagen av supermakten England och dela oss mellan tre länder?
  Efter att jag deltog i debatten om arabiska gulfen skrev ni en hel del anklagelser på persiska och spred det på Internet om att Baloch Community – Sweden är en separatist förening med syfte att sprida hat om oss perser bland svenska politiker och hänvisade till debatten i Carl Bildts blogg.
  Carina Jahani är en svensk språkforskare anställd av Uppsala universitetet. Hon har doktorerat i balochiska språket. Hon är expert på alla språk som tillhör den indoiranska grenen av indo-europeiska språk där persiska, balochiska och kurdiska tillhör. Men eftersom ni inte räknar balochiska som ett språk utan en dialekt av persiska anklagar ni och regimen henne för att vara en svensk SÄPO spion som spionerar på Iran på CIA:s vägnar. Där anklagar ni Sverige för att via Carina verka för att splittra Iran genom att uppmuntra balocherna att prata och skriva på sitt eget språk. Under de senaste månaderna har hemsidor såsom Tabnkak samt flera andra sidor som tillhör regimen och dess revolutionära styrkor, Sepah-e Pasdaran. Enligt artiklarna kommer uppgifterna från patriotiska grupper i Sverige liknande er. Där anklagar ni Sverige att låta balocherna, Azerierna, Kurderna att bilda egna föreningar, ordna konferenser, fester, koncerter på egna språk! Alltså ni är inte så mogna att acceptera att balocherna kan bilda egna föreningar i Sverige samt att balochiskan undervisas på universitetsnivå i Uppsala universitet medans ni och er Iran inte ens erkänner det som ett språk utan en dialekt av persiskan. Ni anklagar Sverige för att stödja dessa grupper med pengar. Enligt officiella uppgifter här i Sverige får bara det iranska förbundet i Sverige mer än en miljon kronor per år i bidrag från Svenska staten. Balochernas förening i Stockholm har inte fått ett enda öre de senaste åren. Deras verksamhet finansieras av medlemmarna själva men ändå ni tål inte att vi finns och har rätt att bilda eget förening i Sverige!
  Mer om anklagelserna mot Carina Jahani och Sverige kan du läsa på min blogg, där finns även länk till artiklarna i Iransk press som är på persiska:

  ”Iransk press skriver om att Sverige arbetar aktivt för att splittra Iran genom sin veteran spion Carina Jahani professor i iranska språk vid Uppsala Universitet.”

  M. Baloch
  Baloch Community – Sweden
  http://baloch-community-sweden.blogspot.com

 37. kris08 skriver:

  11.50 Reinfeldt kommenterar till TT.
  – Stämmer uppgifterna att människoliv satts på spel är det förstås oerhört allvarligt, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.

  Herregud, bör inte statsministern ha någon som helst koll på omvärlden?

  Visst Rulle, och man kanske ska släpa in deras mördade medpassagerare i en cell också?

 38. hamed1984 skriver:

  balochcommunitysweden:

  Baluchistan har vart en provins i iran sedan 3000 år tillbaka! Sluta upp med din meningslösa propaganda.

  Bara att googla:

  n the epigraphs of Bistoon and Persepolis, Sistan is mentioned as one of the eastern territories of Darius the Great. The name Sistan, as mentioned above, is derived from Saka (also sometimes Saga, or Sagastan), one of the Aryan tribes that had taken control over this area in the year 128 BCE. During the Arsacid Dynasty (248 BC to 224 CE), the province became the seat of Suren-Pahlav Clan. From the Sassanid period till the early Islamic period, Sistan flourished considerably.
  During the reign of Ardashir I of Persia, Sistan came under the jurisdiction of the Sassanids, and in 644CE, the Arab Muslims gained control as the Persian empire was in its final moments of collapsing.
  During the reign of the second caliph of Islam, this territory was conquered by the Arabs and an Arab commander was assigned as governor. The famous Persian thief turned tyrant Ya’qub-i Laith Saffari, whose descendants dominated this area for many centuries, later became governor of this province. In 916 CE, Baluchestan was liberated by the Daylamids and thereafter the Seljuqids, when it became a part of Kerman. Dynasties such as the Saffarids, Samanids, Qaznavids, and Seljuqids, also ruled over this territory.
  In 1508 CE, Shah Ismail I of the Safavid dynasty conquered Sistan, and during the reign of Nader Shah there was further turmoil.
  The ancient name of Baluchestan was Moka and through the passage of time it changed to Mokran / Makran, which is now the southern sector of Baluchestan. This territory came to be known as Baluchestan from the time that the Baluch tribes settled here.

 39. florimond77 skriver:

  Det oerhört vinklade organet ”Fred” i mellanöstern(israelsponsrat propagandamedie?) har lite svårt att hitta på något bra idag. Det bästa man kan hitta är att referera ´Jerusalem Post(högervidrig tidning) som säger sig veta att soldaterna skulle ha blivit attackerade(?) av en turkisk gerilla. Säkert florerar en massa osanna rykten från militärsidan just nu. Det intressanta är att få höra de verkliga vittnena. Det kommer såvida man inte systematiskt lyckats ta livet av alla. Israel laddar nu upp för en veritabel soppa av lögner för att kunna försvara sig inför världen.

 40. bildterberg skriver:

  Rulle:
  ”Rasistiska djävlar finns tydligen även i Sverige!”

  Som sionister t.ex.

 41. bestofmankind skriver:

  ”Herregud, bör inte statsministern ha någon som helst koll på omvärlden?”

  Reinfeldt vågar inte säga något mer än så.

  Som alla andra, avvaktar han Carl Bildts officiella uttalande.

 42. bestofmankind skriver:

  Ett litet tips till Carl Bildt:

  ”Rödgröna fördömer Israels aktion
  Rödgröna fördömer Israels aktion. Mona Sahlin, Lars Ohly, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson i ett gemensamt uttalande:

  -Vi fördömer den israeliska militärens dödsskjutningar och övervåld mot de humanitära aktivister som försökt forsla förnödenheter till Gaza med båt. Aktionen är ytterst allvarlig och har den inträffat på internationellt vatten står detta helt i strid mot folkrätten.

  – Israels blockad av Gaza gör hela området till ett gigantiskt utomhusfängelse där Israel kontrollerar allt som tillåts komma in eller ut. Detta har lett till ekonomisk katastrof, massarbetslöshet och lidande för Gazas beflolkning. För detta bär Israel ansvaret. Israels allt hårdare attacker mot fredligt motstånd liksom blockaden och ockupationen i hela Palestina måste få ett slut.

  -Gazas befolkning måste få leva i frihet, demokrati och med mänskliga rättigheter.”

  http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Rodgrona-fordomer-Israels-aktion/

  Fast det krävs även genuint engagemang och empati.

 43. bestofmankind skriver:

  skall vara:

  Fast det krävs även genuint engagemang och empati från utrikesministerns sida.

 44. smalanningen skriver:

  Nejdå, jag tror du fick det rätt första gången.

 45. […] GP923, GP738, GP858, Da195, Ek691, Vlt569, N267, N223, Lö, R, Svt, Db, St, Ab, Gd, Svt, 3, Ö, Ex, C, Tv4, 2, Svt, Tv4, F, Tb, Vk, 2, 8s, Sr, 2, M, N24 […]

 46. bestofmankind skriver:

  Ett förtydligande behövdes för sådana som du – som vill gärna misstolka i alla lägen.

  Är du förblindad av din 1000:- eller 1500:- mer i plånboken smalanningen?

 47. mrmhalland01 skriver:

  Vad de röd/gröna fördömer eller inte har ingen relevans innan de har en frontfigur som omvärlden tar på allvar.

  Det har de inte idag !

 48. bestofmankind skriver:

  Det var i väntan på en utrikeministers uttalande.

  När kommer det?

 49. bestofmankind skriver:

  Förresten, är det bara två av Carl Bildts fans som försvarar honom idag?

  Jag förväntar mig av flera till.

 50. mrmhalland01 skriver:

  Om du räknar mig som ett av dem skulle jag vilja veta om du anser att det röd/gröna alternativet har en lämplig statsministerkandidat och i så fall vem ?

 51. bestofmankind skriver:

  Okänsligt sätt av dig mrmhalland att visa sympati till aktivisterna där 16 är döda, 60 skadade och 11 svenskar inblandade.

  Kolla istället vad Israeli att säga kl 17:15 i Aftonbladet.

 52. mrmhalland01 skriver:

  bestofmankind,

  Jag har överhuvudtagit inte sagt vad jag anser om detta.
  Som alla vet försvarar du de röd/gröna i alla lägen.
  Jag menar att det är ovidkommande vad de har för åsikt så länge de inte har en trovärdig ledare.

  Min fråga till dig var om du anser att de har det och i så fall vem ?

 53. bestofmankind skriver:

  Du får faktiskt finna dig i att jag kommer inte att svara på din fråga just nu. Du är oförskämd!

  Flytta inte fokus från konvoj attacken i Gaza.

 54. mrmhalland01 skriver:

  Tack, det var svar nog.

 55. bestofmankind skriver:

  Tänk sig, din patriarkisk auktoritet biter inte på mig! Du skämmer ut dig!

 56. Rulle skriver:

  De svenskar som deltagit i att öppna smugglings leden är en samling kommunist koloperatörer, som världen inte skulle sakna om dom drunknat.
  Dessa ”fredliga” personer åker med båten Ship to Gaza/Hamas:
  – Henry Ascher, – docent och medlem i det kommunistiska partiet. Vill häva EU:s terrorist-stämpling av PFLP och FARC.
  – Ulf Carmesund – medlem i Broderskapsrörelsen som sprider antisemitisk litteratur samt sekreterare i den antisemitiska organisationen Palestinagrupperna.
  – Henning Mankell – maoist, marxist-leninist och aktiv inom Arbeidernes Kommunistparti.
  – Mattias Gardell – anarkist men föredrar numera att använda termen ”frihetlig socialist”. Har bl.a. skrivit boken ”Bin Ladin i våra hjärtan”. Mottog 2009 Leninpriset. Mattias bror hänger också med men jag saknar den odågans namn.
  – Victoria Strand – allergiläkare gift med bokförläggaren Dan Israel som arbetar med författarna Henning Mankell och Mattias Gardell.
  – Edda Manga – socialist gift med en Mattias Gardell.
  – Amil Sarsour – stödjer Revolutionär Kommunistisk Ungdom (RKU).
  – Dror Feiler – gjorde ”konstverket”, ”Snövit och sanningens vansinne” som bestod av en bassäng fylld med blod där det drev en liten båt kallad ”Snövit” med ett foto som förhärligade självmords-bombaren Hanadi Jaradat på segelet.
  – Mehmet Kaplan – presstalesman för Sveriges muslimska råd.

  Finns det bland dessa en vettig individ? Nej, knappast!

 57. leewanta skriver:

  Bo W. Höglund, pöbelns fanbärare och okunnighetens apostel, förtjänar förmodligen inte bättre än att sitta i den framtida RFID styrda slavstat som den transnationella finansen har skissat på under decienner.

  En enda familjedynasti i denna sfär kontollerar 500 triljarder dollar effektivt sett, men de är inte intresserade av pengar, bara att vara den yttersta makten själva. De kontrollerar IMF och Världsbanken, nästan alla länder har tillräckligt mycket skuldebrev till deras domän för att de ska kunna exekvera diskret politisk influens. Och nu vill de sätta ett världsbank kort i allas händer som via RFID kan övervaka alla händelser! De kallas för Rothschild. Vad de beslutar sig för, blir ofta verklighet.

 58. […] 5, 6, 7, 8, Dag, Dag, Gp, 2, 3, 4, Dag, Ek, Vlt, N, 2, Lö, R, Svt, Db, St, Ab, Gd, Svt, 3, Ö, Ex, C, Tv4, 2, Svt, Tv4, F, Tb, Vk, 2, 8s, Sr, 2, M, N24, 2, 3 DN, SvD, GP DN, SvD, SvD, Gp, Dag, N, Dag, […]

 59. mrmhalland01 skriver:

  Hur har den yttersta vänstern hittat till denna blogg ?

  Visst finns här kommentatorer som inte sympatiserar med moderaterna och det är trevligt, men vad kan man få ut av en kommentar som den av : leewanta skriver:
  31 maj 2010 kl 15:55

 60. bestofmankind skriver:

  Carl Bildt talande tystnad är skrämmande.

 61. […] 5, 6, 7, 8, Dag, Dag, Gp, 2, 3, 4, Dag, Ek, Vlt, N, 2, Lö, R, Svt, Db, St, Ab, Gd, Svt, 3, Ö, Ex, C, Tv4, 2, Svt, Tv4, F, Tb, Vk, 2, 8s, Sr, 2, M, N24, 2, 3 DN, SvD, GP DN, SvD, SvD, Gp, Dag, N, Dag, […]

 62. Bo W. Höglund skriver:

  Jag TROR inte att jag skulle platsa som fanbärare i den kommunistpöbel som Rulle nämner innan det senaste irre leewanta yrandet!
  Men ”Men in Black” är fortfarande en trolig framtidsvision i somligas fantasivärld!

 63. florimond77 skriver:

  Hur kan välutbildade soldater utrustade med vapen till tänderna börja skjuta ihjäl så många som 16 personer och skada över 30talet? Aktivisterna hade inga vapen ombord. På en videofilm hör man ett skott och en man som talar om att någon har blivit skjuten i huvudet. Därefter ser man en aktivist som beväpnar sig med något som verkar vara en trästång. Skulle inte vem som helst ta till det tilltygg som finns om någon började skjuta ihjäl folk? Dom hade inte ens behövt borda skeppet. Dom kunde ju ha skjutit sönder propellern tex.
  Nej det var säkert på order man sköt. Man skulle döda. Det är så stater uppträder som inte respekterar de mänskliga rättigheterna och som bidrar till att urholka demokratin. Nu mörklägger man händelsen precis som i en diktatur. Israelerna själva får som vanligt inte veta vad som hänt. Vad har dom för rätt att sätta svenska medborgare i fängelse? Annat än för att dölja så mycket som möjligt av sanningen.
  BEFRIA GAZA!

 64. thesecondopinion skriver:

  Jag har god förståelse för prioriteringen av saker och ting avseende Sveriges utrikesminister. De gripna svenskar ska ju ligga först, inte vi som har det bekvämt hemma.

  Frågan är om det finns politiker i EU som har viljan, kunskapen och kraften att åstadkomma ett system och/eller ett faktiskt gällande beteendemönster som ska förhindra att IDF gör om det som hände idag.

  Bortovaron av respekten för de mänskliga rättigheterna skrek högt i dag i alla fall på den östra delen av Medelhavet. Jag har föga kunskap att påpeka de skyldiga men oavsett om IDF använde AUTOMATvapen behövdes det befäl för att soldaterna genomförde, enligt order, operationen. Vem var de som gav order till befälet? Vilka bär ansvaret?

  Har EU lärt något av detta?

 65. karrman skriver:

  Ove Bring, folkrättsprofessorn, har en välunderbyggd analys i dagens Svenska Dagbladet:

  ”Israel har inte rätt ingripa militärt”

  Ett vettigt krav som säkert kommer att resas från t.ex. EU är att blockaden av Gaza måste brytas.
  Den sittande regeringen i Israel isoleras alltmer och för en politik som är kontraproduktiv.
  Samma sak gäller Hamas militära strategi.

  Frågan hur denna negativa spiral kan brytas?

 66. flyktingar skriver:

  florimond77
  Jag tror att du har rätt i att israeliska försvarsledningen (Ehud Barak) ville se en begränsad våldsam konfrontation. Därav det spektakulära övertagandet av båtarna. Man kan inte komma ifrån att ett syfte med den israeliska aktionen skulle var att sända ett avskräckande budskap gentemot framtida privata initiativ.

  Att så många skulle dö kunde inte förutses, var högst beklagligt men ingick helt säkert i ett ”värsta-scenario”. Sådant måste ske när man firar ner soldater en och en på en båt full av fredsaktivister. De som känt den laddning som uppstår i sådana konfrontationer kan förstå att somliga på den turkiska båten inte kunde hålla sin vrede tillbaka.

  Ansvaret för våldsamheterna ligger varken bland aktivister eller soldater. Ansvaret för konfrontationen ligger hos arrangörer och militärledning. Båda måste ha förutsett att konfrontation var en möjlighet och utgjorde en kalkylerad risk.

  Vänsteraktivisterna är de moraliska vinnarna och Israels militära ledning underbygger sin kompromisslösa image. Båda är ”vinnare”. Priset betalas av offrens anhöriga. Jag hoppas att deras ”segrande” kamrater inte glömmer dem.

 67. un2here skriver:

  thesecondopinion skriver: – Vem var de som gav order till befälet? Vilka bär ansvaret?

  Barak förordade en strategin att skjuta folk till döds hellre än att skada skeppen för att få stopp. Jag vet inte varför … Han kanske har en aktie i Lloyds?

 68. un2here skriver:

  thesecondopinion skriver: – Vem var de som gav order till befälet? Vilka bär ansvaret?

  Barak förordade strategin att skjuta folk till döds hellre än att skada skeppen för att få stopp. Jag vet inte varför … Han kanske har en aktie i Lloyds?

 69. Rulle skriver:

  Naturligtvis har Israel rätt att försvara sig genom att förhindra att vapen smugglas in till mördarna i Gaza. Nu kanske man diskuterar om påvens skägg om det var några sjömil för långt från land.
  Skeppen var dock uttalat på väg mot Gaza och organisatörerna hade, som dom själva sa i TV i kväll, redan för ett år sedan planerat demonstrationen på Sergels torg till i kväll för att fira att man brutit blockaden. Nu blev det inte så. Kommunistpöbeln får bära skammen för att ha startat bråket. Att några tusentals sympatisörer låtit sig luras av vänstermedian är också skamligt.

 70. flyktingar skriver:

  Jag vill inte undanhålla er en relevant länk till Aftonbladet, som komplement till mitt inlägg 18:01 ovan rörande soldater och rara ”fredsaktivister”

  http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article7221256.ab

 71. Rulle skriver:

  Sorgligt att 19 människor dog, men de var medvetna om risken med sitt satans agerande. När palestinierna sprängde en buss dog, jag tror det var ett femtiotal, helt oskyldiga personer. Inga Turkar (eller Carl Bildt) klagade den gången 22 feb. 2004. Alltså, det är enligt rasisterna skillnad på folk och folk.

 72. un2here skriver:

  Det syns ju väldigt tydligt i det klippet att det är soldaterna som bordar fartyget först. Med intentionen att kapra och beredda att skjuta för att döda.

  Överlagd mord alltså!

 73. claudius49 skriver:

  Carl Bildt, TACK för Dina kraftfulla uttalanden i kvällens Aktuellt, SVT2! Och naturligtvis i första hand för de diplomatiska åtgärder som Du vidtagit.

  En fundering: Kan det trots allt komma något positivt ur spillrorna efter Israels senaste folkrättsvidriga och helt oproportionerliga övergrepp? Jag tänker på att den nya situation som uppstått kanske kan göra det lättare att till vederbörlig myndighet, dvs den Internationella domstolen i Haag, baxa den tills vidare, genom israeliska finter, sidsteppade GOLDSTONERAPPORTEN.

  Det läge som uppkommit gör ju Goldstonerapporten mer aktuell än t o m tidigare.

 74. smalanningen skriver:

  ”Är du förblindad av din 1000:- eller 1500:- mer i plånboken smalanningen?”

  Pengar har sällan gjort en människa lycklig i annat avseende än när räkningarna kan betalas. Detsamma gäller mig.

  Du skriver här med en negativ förutfattad mening i varje blogginlägg oavsett kommentar. Jag är säker på att du kan skriva under mycket av det som CB skriver också, särskilt hans kraftfulla uttalande som kom till sist idag efter en dag som troligen varit betydligt mer upptagen än både din och min. Men du väljer att inte göra det. Varför?

  Jag svarar: För att inte förråda din partifärg och det du tror på. Lovvärt? Kanske. Förblindat? Ja.

  Vill du göra en karriär inom politiken? Prova då en ny väg, en väg som många ledande socialdemokrater haft så svårt för och som blivit deras fall – utmaningens väg. Möt dina medkombatanter med respekt och våga håll med dem. Våga tänka tanken att vänstern är inte alltigenom god och högern är inte alltigenom ond. Våga se bakom personernas ursprung och lyssna till vad se säger istället.

  Jag har röstat på S en gång i tiden, och kanske kommer jag en dag att göra det igen – om de lämnar samarbetet med Lars Ohly och istället lyckas hitta en ny Anna Lind. Politik är inte svart eller vitt för mig utan bara gråskalor.

  Tänk ändå vad man kan se även om man är förblindad.

 75. bestofmankind skriver:

  ”Du skriver här med en negativ förutfattad mening i varje blogginlägg oavsett kommentar. Jag är säker på att du kan skriva under mycket av det som CB skriver också, särskilt hans kraftfulla uttalande som kom till sist idag efter en dag som troligen varit betydligt mer upptagen än både din och min. Men du väljer att inte göra det. Varför?”

  Vill du och Carl Bildt ha utmärkelser är jag fel person att vända sig till.

  Carl Bildt är vilsen. Han har medvetna mål men använder fel metod att nå dit. Jag har lättat mitt hjärta till honom, och förhoppnigsvis tar han inte åt sig personligen.

  Mina kommentarer till honom är mitt sätt att pusha honom för att göra sitt yttersta rätta. Vem kan veta att det hjälper/hjälpte? Jag behöver inte ha någon bekräftelse på det.

  Jag kommenterar i bloggen när jag känner för det. I mitt liv är det familjen, arbete, ideelt arbete, politik och vänner som gäller. Ja, in that order.

  Det är även anmärkningsvärt att för det mesta är mina kommentarer dem enda du märker trots att det är flera än mig som kritiserar Carl Bildt hårt i bloggen. Är det för att jag är invandrare och kvinna och du tror dig klara av lätt. Varför inte ge sig på i din egen ”storlek”?

  Och för att stilla din undran gör jag dig besviken att jag inte vill göra karriär inom politiken. Mitt hjärta är inte gjord av järn för det. Mitt eget val.

 76. smalanningen skriver:

  Bäste bestofmankind: Åtminstone jag tycker att jag kommenterar dina åsikter, inte din person. Således spelar det faktum att du är kvinna och invandrare absolut ingen roll.

  Nu har du indirekt anklagat mig för att vara förblindad av pengar, kvinnohatare och rasist för att jag tycker att du har problem med en negativ grundsyn och att du allt för sällan kompletterar den grundsynen med något vettigt att tillföra debatten. Vill du framföra dina åsikter okommenterat så föreslår jag att du inriktar dig på att publicera texter på din egen blogg. Personligen tycker jag det vore synd. Debatter behövs, i Sverige debatteras det alldeles för sällan på ett städat sätt.

  Så du behöver som jag ser det inte hemfalla åt personangrepp när du känner dig attackerad av en fattig, kvinnoälskande och andra generationens invandrad smålänning som jag själv. Bara bemöt mina åsikter så bemöter jag dina. Det är så det funkar.

 77. bestofmankind skriver:

  Ovan är dina egna tolkningar.

  Det har jag respekt för.

 78. The Golani Snowman skriver:

  För Mellanöstern finns det inget större parti man kan rösta på eftersom Bildt helt och hållet ärvde vänsterns tidigare förkärlek för terrorism i stället för demokrati i Mellanöstern.

  Seglatsen ordnades helt av en terroristorganisation, se http://israelisverige.info/2010/06/02/den-terrorfinansierade-flottiljen/

  Visste de 600 mänskliga sköldarna detta eller blev de grundlurade????? En allvarlig fråga.

 79. The Golani Snowman skriver:

  Det är roande att se att Hamas inte ens vill ha sakerna som båtarna kom med, inklusive all den utgångna medicinen. Se http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/hamas-blocking-entry-of-flotilla-aid-into-gaza-1.293943

%d bloggare gillar detta: