Till Stockholm – och sedan Madrid

SOPOT: Denna morgon lyser solen över stranden. Jag kan blicka ut över bukten ända bort mot Hel-halvön ut mot vidare Östersjön.

Men alldeles strax bryter jag upp härifrån för att flyga till Stockholm och tillbringa större delen av dagen där innan det senare bär iväg till Madrid.

Det mesta av det löpande utrikespolitiska arbetet fungerar mycket bra även när jag är på resande fot, men det är i alla fall värdefullt att direkt kunna stämma av inte minst med olika regeringskollegor i olika aktuella ärenden.

Till de frågor som måste följas upp hör självfallet den koreanska utvecklingen.

Den koreanske presidenten Lee Myung-baks anförande i går var en väl avvägd reaktion på vad den nordkoreanska regimen gjort.

Därtill finns det anledning att se om någonting nytt framkommit i den iranska frågan i det brev som man lämnade till IAEA i Wien i går med mer officiell information om den överenskommelse man slöt med Turkiet och Brasilien.

I London är det i dag dags för Quenn’s Speech med det regeringsprogram som detta innehåller.

Jag tror att vi kan förvänta oss att den svenska friskolereformen nu kommer att göra entré på de brittiska öarna.

Senare på eftermiddagen ger jag mig så iväg i riktning Madrid.

Dit skall jag för morgondagens viktiga utrikesministermöte mellan EU och de tio länderna från Sydostasien i ASEAN.

Så vitt jag förstår kommer samtliga utrikesministrar från ASEAN att vara på plats i Madrid, och det kommer att finnas åtskilligt att diskutera.

Vi kommer att lyssna uppmärksamt inte minst när det gäller situationen i Thailand.

5 Responses to Till Stockholm – och sedan Madrid

 1. florimond77 skriver:

  Det är märkligt att se hur USA lägger sig i allt och hur de inte lägger sig i det som kunde bli fruktbart.
  Det är väl ingen mening att hjälpa Sydkorea med kirgsmaterial och stödja en bojkott. Vad leder det? Alla vet hur folk svälter i Nordkorea.
  Att ge Israel robotmissiler istället för att sätta dem på plats i Palestinafrågan.
  Sist men inte minst är det fullständigt obegripligt hur Sverige kan tillåta att de testar vapen i Norrland utan att vare sig fråga riksdag eller folket. Som alltid när vapen testas lämnar man efter sig en massa farligt skräp.

 2. Kachina skriver:

  ”Jag tror att vi kan förvänta oss att den svenska friskolereformen nu kommer att göra entré på de brittiska öarna.”

  Suck,….bli bäst genom stenhård marknadsföringa och betygsatt efter pappas ekonomiska status, istället för att mäta sig mot den stora massan.

  När skall ni moderater/borgare växa upp och lämna 1700-talet?

  Eländigt, nej quattro eländigt. Individuell konkurrens, de bästa premieras, innebär för er att de bästa redan är utsedda och att ni inte törs mäta era barn mot allmogens barn.

  Skäms Carl, att du bär så förstelnade tankar.

  Olof Palmes mästerverk var enhetsskolan. Det vittnar efterbörden inom forskning och professur om, genom svenska elever på höga poster över hela världen.

  Friskolorna är och förblir ett ruttet fiasko, från början till slut.

 3. tuvsnobar skriver:

  För övrigt tycker jag att du ska ringa dina kontakter i Bosnien och se till att kidnappade Vid Frank Radosh får komma hem till sin mamma!
  Det är ett klart brott mot Haagkonventionen att Vid inte har blivit återförd till sitt hemland, som är Sverige, från Bosnien där han hålls kvar av sin pappa och de bosniska myndigheterna.
  /Åsa

 4. […] Gp, Dag, 2, Ex, Vg, 2, 3, 4, S, K, Vlt, Ek, St, Db, Gb, Vf, Bo, Sk, Lö, N, Vl, Vt, C, 2, 3, Unt, Hn, F, Svt, […]

 5. florimond77 skriver:

  Något mer förljuget och vridet än det sk ”Fred i mellanöstern” får man leta efter. Det är ren och skär propaganda i bästa Sadamstil. Står den israeliska staten bakom?

%d bloggare gillar detta: