Framme trots allt

BATUMI: Jo, till slut lyckades vi i alla fall ta oss till Batumi för den planerade middagen med presidenten.

I staden fortsätter byggnadsverksamheten. Nya hotell av hög klass har öppnats. De äldre stadsdelarna renoveras.

Hit kommer man från Turkiet – bara några kilometer bort – utan vare sig visum eller pass.

Och hit kommer man inom kort att kunna komma från Iran utan visum.

Den regionala dynamiken i denna del av världen skall inte underskattas.

7 Responses to Framme trots allt

 1. leewanta skriver:

  Man undrar om Bildt stödjer den agenda av kollaps och konsolidering som medvetet emanerar från IMF och Världsbanken och den högre Wall Street/Federal reserve sfären.

  EU kastar bort pengar man inte har genom nonsens stödet till Grekland – som allt gick till att rädda Franska och Tyska banker från avskrivningar. Om de verkligen ska betala detta blir antagligen lösningen den att ECB trycker medel ur tomma intet. Euron är slut hur som helst.

  Hot money attackerna på både Island och Grekland ingår givetvis i den stora planen att kollapsa och konsolidera, belåna, så att man successivt manar fram ett nytt ”world governance”.

  Så här ser den fortsatta attack-planen ut enligt diverse estimeringar bakom ridån,

  Pundet kommer att attackeras av hedgefonderna på samma vis som man attackerade Island. Man naken blankar exponerade CDO´s nedåt.

  Kollapsen för pundet sprider sig till USA och ger börsen en riggad dödsstöt. Effekten ger IMF utrymme att avsluta dollarn som deras reserv valuta och peka på SDR som fortsatt internationell transaktionsvaluta.

  Eftersom IMF effektivt sett är USA i en annan form, så kommer man att försöka kollapsa USA på ett vis som sticker in USAs skulder under IMF – tillsammans med andra nationer – och skuldbelägger det internationella smafundet som då är uppköpt per skuldbrev. Strategin är ett led i den ”new world order” som Kissinger, Bush, Rockefeller och resten av toppen har proklamerat sig för sedan så länge.

 2. Visionären skriver:

  Oj, oj , oj, oj. Här har vi ännu en som skriker ut sin desperation över att Alliansen kanske trots allt kammar hem valet i höst. Det är ”kollapsen” och ”kollapsa” (roligt ord f.ö. måste jag säga) och Gud vet det allt. Det hemskaste ordet som nymögliga vänstern f.ö. kan komma på är ett begrepp myntat av Fanklin D Roosevelt, nämligen ”New Deal”. Detta begrepp, sålunda myntat av en människa med sympatier till vänster om vänster i amerikansk politik, görs således numera till ett kampbegrepp hos vänstern. Men ”new deal” låter ju självklart för tamt, i stället myntar testuggarna till vänster begreppet ”new world order” och låtsas som att ursprunget kommer från annan än deras egna. Lycka till! säger jag.

  V

 3. Kachina skriver:

  V

  Det leewanta säger KAN vara en realitet, vi får vänta och se.

 4. tsolin skriver:

  Vilka enfaldiga konspirationsteorier man hittar på detta forum.

  Rättshaverister, konspirationsteoretiker och allmänt störda individer tycks ha en förkärlek för att skriva av sig sina tankar just på denna blogg (som om det inte räckte att tapetsera staden med dem i form av handskrivna lappar). Måhända därför att Bildt av någon obegriplig anledning inte vill gå in och rensa i denna snårskog….

 5. leewanta skriver:

  Nonsens, detta är inga teorier, det är välpublicerade rutiner som till ett barn kan se. Hur kan det kallas konspiratoriskt när det är så officiell kännedom att ingen vill erkänna det?

  Det är bara att omgående kontakta Joseph Stiglitz, fd Vice President på Världsbanken och bekräfta data. Det finns många faktiska källor till skarp information

  Det farligaste är dock inte dessa lirare utan den lata loja pöbeln som snyter oinitierade antaganden ur sina obildade sinnen och fantiserar fram en världsbild som inte alls har med data att göra.

 6. un2here skriver:

  leewanta skriver: – Det är bara att omgående kontakta Joseph Stiglitz, fd Vice President på Världsbanken och bekräfta …

  Telefonnummer?

 7. Kachina skriver:

  tsolin

  De som vistas i orkanens öga, varken ser eller upplever förödelsen i vädersystemets utkanter. Därför ignorerar de varningarna om att katastrofen kan vara på väg in över dem.

  Det är de som vistas i samhällets utkanter, ”kverulanterna, rättshaveristerna och de av orkanens verkningar allmänt störda”, som först signalerar att något är på tok.

  Vi har ett ekonomiskt system uppbyggt efter en befolkning på två miljarder, med en inbyggd tröghet där kommunikation och transaktion kunde ta allt från en vecka till flera månader.

  Idag skall samma system hantera sex miljarder människor. Kommunikation och transaktion mellan världsdelar, handlar tider på 0,003 sekunder. Enskilda individer kan tjäna miljoner per dag utan att producera, bara genom att flytta en valuta från ett skrivbord till ett annat skrivbord i rätt ögonblick.

  Styrelser och direktörer får personlig miljonbonus för att de lyckats orsaka banken sådana förluster att skattebetalarna måste pumpa in pengar. Styrelser och direktörer i kraftbolag får miljonbonuus för att de varit duktiga och ökat vinsten. (Alltså att vintern varit kall.)

  Om du inte inser att det i toppen av vårt finansiella system sitter människor som lever i ett barns fantasivärld, där de leker Barbie och Ken under inflytande av dockskåps-syndromet och fullt utvecklad nyliberalistisk psykos, bör du nog undersöka om den värld du lever i verkligen är verkligheten.

  En vanlig praktiker kan räkna ut att det här ekonomiska systemet, som det nu ser ut, inte kommer att hålla länge till. Jag står just nu i en hamn omgiven av ”psykoser” som yttrar sig via materiella föremål i den ständiga och hopplösa kampen att försöka köpa sig status.

  Det krävs ett helt nytt tankesätt och en ny syn på vad som är värdet och värden i livet och därifrån forma ett ekonomiskt system som kan hantera denna mängd människor.

  Med detta menat, att alla försök att bygga en liten elit, ekonomisk eller politisk, som styr över den producerande massan, är förbrukade system och dömda att misslyckas. Samhälle byggs genom samarbete, inte genom individuell konkurrens.

  Inte ens strutsen kan leva ett helt liv med huvudet nedstoppat i sanden, så lyft blicken och se dig omkring, tsolin.

%d bloggare gillar detta: