Föga natt men mycket dag

STOCKHOLM: Det  blev inte mycket med sömnen i natt.

Vi landade på Arlanda vid halv fyra-tiden på morgonen, och då var det inte så lång tid till regeringssammanträdet klockan nio. Så kan det bli.

Men det hindrade inte att det blev en intensiv dag.

Vid en pressträff efter regeringssammanträdet presenterade jag var nye ambassadör till Afghanistan Torbjörn Pettersson och vår nyutnämnde Senior Civilian Representative in Mazar-i-Sharif ambassadör Krister Bringeus.

Det handlar i bägge fallen om att förstärka vår politiska närvaro i Afghanistan i samband med att vi nu förstärker också de olika civila satsningarna. Torbjörn Pettersson kommer direkt från positionen som generalsekreterare i Svenska Afghanistankommittén.

Men på presskonferensen hade jag också anledning att kommentera den expertrapport som tydligt tyder på att det var en torped med nordkoreanskt ursprung som sänkte ett sydkoreanskt örlogsfartyg och orsakade 46 människors död.

Om bakgrunden till detta dåd kan vi bara spekulera.

Attacken måste självfallet fördömas mycket starkt, och leder till nya och allvarliga frågor om den nordkoreanska regimens natur.

Sverige har nära och goda förbindelser med Republiken Korea, och det var därför naturligt för oss i bidra med en expert i den utredning som nu ledde fram till detta resultat.,

Sedan på dagen har jag haft möjlighet att diskutera utrikespolitik och internationella frågor hos de utrikespolitiska föreningarna i såväl Stockholm som Uppsala.

Kul!

One Response to Föga natt men mycket dag

  1. ingridfredriksson skriver:

    Bra att de civila satsningarna också förstärks i Afghanistan. Blev glad när jag såg på TV hur svenska soldater spelade fotboll med afghanistanska killar. Vår närvaro behövs, inte minst för alla kvinnor i landet! Sedan till Nordkorea vars agerande är minst sagt skrämmande. Verkligen inte bra!

    http://www.ingridfredriksson.com

%d bloggare gillar detta: