Gratulationer från Dakar

DAKAR: Landat här efter sex timmars flygning från Bryssel och blickar ut över den afrikanska kontinentens allra västligaste punkt.

Härifrån vill jag passa på att gratulera Estland till den officiella rekommendationen om att de skall ha möjlighet att komma med i Euron från årsskiftet.

Som jag tidigare noterat är ju de estniska statsfinanserna ungefär så långt bort från de grekiska som man över huvud taget kan tänka sig.

Och därtill kommer att företags- och tillväxtklimatet ju är mångfaldigt bättre.

Härifrån har jag också talat med nya brittiske utrikesministern William Hague om vårt kommande samarbete.

Vi talade om koalitionsregerandets möjligheter, om den ekonomiska situation Europa står inför och om bl a den förändring det innebär att de nu infört fasta mandatperioder och tydligt är inriktade på en femårig regeringsperiod.

Men självfallet talade vi också om utrikespolitiska utmaningar vi har gemensamt, och då inte Afghanistan.

2 Responses to Gratulationer från Dakar

  1. stig2entreprenoren skriver:

    Estland är starkt influerat av Finland och Sverige som ligger högst på den Europeiska World Economic Forum rankingen så det är helt i sin ordning. Estland presterar långt bättre än flera av de ”traditionella” EU-medlemmarna. Sverige skulle naturligtvis också platsa mycket väl i Eurogänget. Anders Borg blev ju medbjuden att hjälpa till i oredan trots att Sverige ej ännu är med. Det är nu bara svenska folket som skall mogna lite till.

  2. […] Carl Bildt  gratulerar från Dakar nere i Afrika. Tänk att det bara är ca 20 år sedan alla Baltstater […]