Torsdag med nätfrihet, besök och bestyr

STOCKHOLM: Hemma i Stockholm igen efter närmare en vecka på andra sidan Atlanten – en viktig och nyttig vecka.

Men här väntar torsdagens vanliga arbetsuppgifter – regeringssammanträde på förmiddagen och frågestund i riksdagen på eftermiddagen.

Därtill kommer besökare för intressanta samtal.

Först det georgiska parlamentets talman Bakradze och därefter den makedonske utrikesminister Milosovski. Det finns viktiga saker jag vill diskutera med dem bägge.

Men dessutom skall det hinnas med ett viktigt första sammanträde med min referensgrupp om internationella aspekter på den allt viktigare frågan om friheten på och för nätet.

Dagen avslutas så småningom med en mottagning på Kinas ambassad med anledning av att det är 60 år sedan vi upprättade diplomatiska förbindelser med Folkrepubliken Kina.

Mellan dessa olika saker finns det – lindrigt uttryckt – en del annat som också måste hinnas med.

Under dagen går så de brittiska väljarna till sitt val efter en spännande valrörelse.

Min kollega David Miliband kommer säkert att klara sin plats i underhuset i sin säkra valkrets, men vem som kommer att vara min brittiske kollega när vi träffas till sedvanligt utrikesministermöte i Bryssel på måndag återstår att se.

3 Responses to Torsdag med nätfrihet, besök och bestyr

 1. perfro skriver:

  Det är ju trevligt med mottagningen på Kinas ambassad med anledning av att vårt haft diplomatiska förbindelser med denna kommuniststat nu i 60 år.
  Det är klart diplomatin måste skötas oavsett politiska system och konflikter.

  Men nu har en brännande fråga dykt upp. Sedan 2005 eller kanske ytterligare viss tid därefter har Kina via datorintrång haft tillgång till sekretessbelagda dokument i Riksarkivet.

  SÄPO är förstås inkopplat liksom FRA. Men. Vilka slutser har regeringen dragit av allt detta? Kan man blockera fortsatt intrång? Har man märkt att Kina haft sådan nytta av dessa informationer att det varit till nackdel för vårt land.

  Dessutom. Avser regeringen via utrikesdepartementet protestera mot detta intrång och få säkra garantier om att de kommer att upphöra?

 2. perfro skriver:

  Regeringskansliet ska det vara.

 3. […] 2, Ex, Gp, 2, Dag, 2, Syd, 2, Kt, Vl, S, N, Tv2, Svt, R, Hd, 2, Svt, Hn, Kv, Sö, Vt, Ös, Dm, U, C, Hn, Ft, 2, 3, 4, 5, Vk, […]

%d bloggare gillar detta: