Sol vid Potomac

WASHINGTON: Sol och vackert väder denna tidiga morgon vid Potomac-floden.

Ser jag snabbt på förstasidorna på Washington Post, New York Times och Wall Street Journal är det lätt att se den betydelse som den grekiska krisen och Europas hantering av den har också här.

Men mycket annat dominerar också i korridorerna här – att få igång de indirekta fredssamtalen i Mellersta Östern, att underlätta regeringsbildningen i Irak, att hantera den iranska kris vi kommer att få se mer av i New York i början av kommande vecka…

Nu bör det av för dagens samtal om detta och annat.

6 Responses to Sol vid Potomac

 1. maukonen skriver:

  För övrigt tycker jag att du ska ringa dina kontakter i Bosnien och se till att kidnappade Vid Frank Radosh får komma hem till sin mamma!
  Det är ett klart brott mot Haagkonventionen att Vid inte har blivit återförd till sitt hemland som är Sverige från Bosnien där han hålls kvar av sin pappa och de bosniska myndigheterna.
  Vid Frank Radoš (zvan samo Vid Radoš od svog oca, posle bekstva u Trebinje, Bosna-Hercegovina), je kidnapovan u martu 2008, i sproveden je posle toga u inostranstvo 15 maja iste godine.

  Tek u septembru 2008, posle hapšenja Nina Radoša u Bosni, je Vidova mama Ana saznala gde se njeno dete nalazi. Vidovoj mami, koja ima sama starateljstvo o Vidu, je Vidov otac sprečio svaki kontakt sa njenim sinom.

  Ona nije dobila nikakvu pomoć od Bosanskih vlasti, time su joj uskratili i da sazna adresu ili telefonski broj od Vida. Od Vidovog oca posle njihovog nestanka, nije dobila nikakvu informaciju o Vidu.

 2. thesecondopinion skriver:

  Det vore synnerligen intressant att höra vad de personer, som Carl Bildt träffat i Washington DC, tycker om Pentagons senaste rapport avseende det afganska folkets stöd till Karzai.

  Därutöver har vi i dag i händerna minst två ytterst allvarliga problem till – Greklands ekonommi och dess möjliga ”contamination” samt det gigantiska öljeutsläppet som närmar sig den amerikanska kusten. den amerikanska militären lär engagera sig i det sistnämnda ärendet, men räcker det till eller är det redan för sent? Hoppas dock att fallet inte är så.

  Efter miljömöteskatastrofen i Köpenhamn behövs inga mer miljökatastrofer som ett bevis till folket om den rena miljöns betydelse eller rättare sagt om en möjlighet att ha en någorlunda ren natur för de kommande generationerna.

 3. businessallday skriver:

  Greklandskrisen är troligen bara början, vi ser snart andra länder komma efter här i Europa. Alla inkl Grekland själva har agerat för sent, dessutom har Grekland mörkat sin ekonomi för omvärlden vilket borde räcka för att utesluta dem ur euro valutan.

 4. Bo W. Höglund skriver:

  Greklandskrisen jämförs ibland med den i England.

  I dagen stora (sista) TVdebatt kommenterades den av Labour – när de konstaterat att Cameron ledde stort i opinionsundersökninarna följd av Clegg och med Brown på sista plats(omkring 25%) – som att detta är valet ingen vill vinna.

  De nödvändiga åtgärderna för att få ordning på England är så hårda att det vinnande partiet kommer att bli så impopulärt att de är borta i 10 år – minst!!

 5. Kachina skriver:

  Efter kommunismens och planekonomins fall 1989, följde nyliberalismens och kapitalismens fall 2009.

  Är det någon som fortfarande säger emot?

  Ett samhälle i balans ger ett samhälle i harmoni, socialt och ekonomiskt. Dit når man enbart genom växelverkan mellan två jämnstarka poler, en offentlig och en privat sektor under blandekonomi.

%d bloggare gillar detta: