Spännande kväll

TALLINN: Någon Lennart Meri-konferens i vanlig skala kunde det inte bli, men det blev i alla fall en intressant skara som samlades till middag här i kväll.

Tåget från Moskva medförde ett halvdussin av de mer intressanta personerna därifrån, bilavstånden inom regionen gjorde saker och ting lättare och en och annan målmedveten långvägare hade lyckats att ta sig hit.

Så det blev en intressant kväll med president Ilves och utrikesminister Paet som de estniska centralpunkterna i de i övrigt vidlyftiga diskussionerna.

Att det var de mer östliga perspektiven som dominerade var inte förvånande, och så kommer det alldeles säkert att bli under morgondagens diskussioner också.

Då anländer till Tallinn också successivt de olika deltagarna i ISAF- och Nato-mötena här.

USA:s Hillary Clinton väntas landa redan under de tidiga morgontimmarna, och sedan blir det en strid ström. Jag skulle tro att det tillsammans är ett 30-tal utrikesministrar som väntas hit.

Estlands och Nato:s flaggor pryder redan staden.

Första gången jag kom hit – det var nu ett tag sedan – var de estniska färgerna strikt förbjudna och bara de sovjetiska flaggorna vajade.

4 Responses to Spännande kväll

 1. krikon skriver:

  ”Estlands och NATO:s flaggor pryder redan staden.”
  Bravo, då kan våra estländska grannar känna sig säkrare än om Sverige flagga vajade för vinden – eftersom Estland och Finland vet att Sverige kan man inte lita på om kriget kommer!

 2. krikon skriver:

  NATO är Eslands bästa säkerhetsgaranti! Inte CB:s munväder.

 3. mrmhalland01 skriver:

  krikon,

  Jag hoppas och tror att EU är Estlands bästa säkerhetsgaranti, såväl som Sveriges.

  Det du kallar CB:s munväder är det vi andra på denna blogg kallar tacksam information om läget i vårt närområde och mer avlägsna platser på vår planet.

  Nu har ju Estland varit i såväl Dansk som Svensk och Tysk ägo (långt) innan ww2.
  Så vad du menar med detta är lite svårt att förstå.

 4. Bo W. Höglund skriver:

  Ta – nski Lin – na = Danskslott var det ju innan de svenske tog det under Erik XIVs tid; det hindrar ju inte att vi kan kalla det Reval, tyskinfluerade som vi var fram till 1945.
  På samma sätt som vi inte skulle komma på iden att kalla Sveriges andra universitetsstad Dorpat (faktiskt före Åbo, Greifswald och Lund!) för något så konstigt som Tartu!

%d bloggare gillar detta: