Asagudarnas vrede?

LONDON: Naturens krafter har nu uppenbarligen nedkallats i det efter finanskrisen rätt spända förhållandet mellan Island och Storbritannien.

Nu på morgonen har Londons flygplatser stängts med anledning av den ankommande isländska vulkanaskan.

Asagudarnas roll i detta drama må andra spekulera om, men slutsatsen blir nog för min del att i stället för flyg tillbaka till Stockholm blir det tåg till Bryssel och sedan – förhoppningsvis – flyg därifrån tillbaka till Stockholm.

Till Bryssel får man hoppas att asagudarnas vrede inte riktigt når.

11 Responses to Asagudarnas vrede?

 1. florimond77 skriver:

  Ha ha ja än lever de gamla gudarna verkar det som! För övrigt är tåget en outvecklad resurs i dessa tider. Själv är jag urless på att måsta flyga så fort man ska resa ut i Europa. Jag saknar Parisexpressen tex. Nu är det ett oerhört tråcklande om man vill åka tåg till tex Barcelona. Och dyrt. I dagens EU borde det väl satsas på direktlinjer mellan städerna. Det är skönt att åka tåg och man slipper dessa resor till o från flygplatser plus den krångliga incheckningen.

 2. claudius49 skriver:

  Kanske inte så kul … Nu meddelas att ytterligare flyg blir inställda. Det finns nog åtskilliga resenärer som får verkliga bekymmer.

 3. gubbstut skriver:

  Carl! Har du tappat din gudstro, eftersom du nu hänvisar till att andra gudar, ställt till med detta vulkanutbrott och månne du kanske får hålla dig på marken ett tag, ty det verkar inte vara någon större brådska på askmolnet.

  Inget ont, som inte har något gott med sig.

 4. jerkermontelius skriver:

  Borde inte en svensk utrikesminister med hitoriekunskaper ro/segla mellan England och Sverige?

 5. Ingrid skriver:

  För övrigt tycker jag att du ska ringa dina kontakter i Bosnien och se till att kidnappade Vid Frank Radosh får komma hem till sin mamma!
  Det är ett klart brott mot Haagkonventionen att Vid inte har blivit återförd till sitt hemland som är Sverige från Bosnien där han hålls kvar av sin pappa och de bosniska myndigheterna.

 6. jonniewe skriver:

  REALLY!?!?!?!?!

 7. […] missade möten, affärsuppgörelser, släktträffar och semestrar… Carl Bildt pratar om Asagudarnas vrede, och man får väl helt enkelt hoppas att Tor och Oden inte är alltför arga… Nån som har […]

 8. […] reading that Swedish foreign minister Carl Bildt suspects that the Icelandic are bringing in the old Norse gods to help sorting out the financial […]

 9. […] flygplats kunnat hållas öppen tack vare starka östliga vindar). Till och med självaste Carl Bildt frågar sig om det är asagudarnas vrede som drabbat Storbritannien och […]

 10. […] jag kanske är lite väl upprörd. Men vår kära utrikesminister snackar också om gudarna om asagudarna […]

 11. vithjalmen skriver:

  Och du ska vara en av de styrande på skutan… Skrämmande

%d bloggare gillar detta: