Också friheten på nätet

STOCKHOLM: Snart lämnar vi Stockholm på färden till Washington. Med sex timmars tidsskillnad kommer vi dit efter lunch och går direkt in i olika möten.

Fokus på Nuclear Security Summit ligger på ansträngnigarna att säkra allt nukleärt material som på ett eller annat sätt skulle kunna avledas och utnyttjas t ex av terrorister.

Från amerikansk sida gör man i dag bedömningen att riskernas för att terrorister på ett eller annat sätt kommer över nukleärt material har ökat – och därmed är det självfallet viktigt att de globala ansträngningna för att hindra detta intensifieras.

Men vid sidan av detta mötets mer officiella tema är det mycket annat som kommer att diskuteras i dag och i morgon i Washington.

Olika ledare började anlända till Washington redan i lördags för olika bilaterala samtal såväl med president Obama som med varandra.

Säkert kommer jag också att ta upp den betydelse vi lägger vid nya internationella ansträngningar för att säkra Internet och dess frihet. Utrikesminister Clinton och jag har ju tidigare talat om vad Sverige och USA skulle kunna göra gemensamt i denna fråga.

Och vi kommer att bli allt aktivare i denna allt viktigare fråga.

10 Responses to Också friheten på nätet

 1. maukonen skriver:

  För övrigt tycker jag att du ska ringa dina kontakter i Bosnien och se till att kidnappade Vid får komma hem till sin mamma!

 2. wynjones skriver:

  För övrigt tycker jag att du ska ringa dina kontakter i Bosnien och se till att kidnappade Vid får komma hem till sin mamma!

 3. hulda3 skriver:

  Jag är verkligen upprörd kan jag säga. Nu måste jag fråga herr Bildt vad han och hans regering gör åt dessa fruktansvärda perverterade män som sexuellt och sadistiskt utnyttjar och våldtar unga flickor och pojkar???

  Min åsikt: Kan man inte hantera sin sexualitet så tycker jag att man kan skära av hela ”grejen” på dom. Och du, nästa gång kanske det är dina eller någons närståendes barn eller barnbarn som råkar ut för sådant här.

  Riktigt upprörd kvinna

  http://hulda777.wordpress.com/

 4. The Golani Snowman skriver:

  Nuclear Security Summit borde koncentrera sig på en enda sak – Iran, eftersom det är det stora hotet. Obama har nu pratat om att göra något angående Irans kärnvapenproduktion sedan han började, minst två gånger har han sagt ”inom ett par veckor” skulle något verkligt hända. Och sen har käften bara gått.

 5. kris08 skriver:

  Man kanske också skulle ägna en tanke åt Mellanösterns enda krigförande land. De skaffade ju kärnvapen tillsammans med apartheid-regimen i Sydafrika.

 6. The Golani Snowman skriver:

  Att skaffa ett vapen för försvar är inte exakt detsamma som Iran, som länge och mycket direkt och explicit hotar att använda sina vapen mot Israel. Men visst hade det varit smaskens för vissa om Israel inte kunde försvara sig.

 7. bildterberg skriver:

  Finns det vissa vapen som är märkta med ”endast för försvar” och andra som är märkta ”endast för anfall” eller vad menas?

 8. The Golani Snowman skriver:

  Ev. kan man använda lite sunt förnuft. Israel har aldrig någonsin hotat någon som inte hotat dem först.

  Alternativt så kan man ju tänka som så att det i stort sett är judar som kommit fram med både atomfysiken och kärnfysiken, så hade de varit tvingade hade de kunnat utveckla vad de hehöver.

  De är ca 7 miljoner judar mot ca en halv miljard araber/muslimer i närområdet, vars ledning överallt har ägnat sig åt hatpropaganda mot judar. Israel har få vänner, även om de får enorma mängder positiva email från människor i Iran, som lyssnar på både kortvåg från Israel och läser deras officiella webbsajter på Farsi som http://www.hamdami.com/MFAFA

  USA och Israel hade hemliga avtal i 40 år om kontroll av Israels ev. kärnvapen, tills Obama tyckte det var kul att avslöja det – var det i maj i fjol? Liksom han nyligen har vägrat visum till Israeliska kärnfysiker från Dimona, att komma till USA. Det är alltid intressant att se hur många som inte tycker att judarna ska få försvara sig.

 9. bildterberg skriver:

  Enligt sunt förnuft har vilket land som helst
  rätt att försvara sig om det blir angripet.

 10. The Golani Snowman skriver:

  Ja, man undrar varför palestinaaraberna har vägrat förhandlingar för att bli ett land så länge. Som det är nu HAR de inget land, För tio år sedan erbjöd Barak araberna nästan hela gamla jerusalem, Arafat vägrade och åkte hem och startade andra intifadan. Nu tror Obama att Israelerna ska gå på samma gråda än en gång…….

%d bloggare gillar detta: