Viktigt resultat i Irak

BRYSSEL: Resultatet av det viktiga parlamentsval i Irak blev mycket jämt, med Ilyad Allawis koalition som den starkaste politiska kraften.

Vi har all anledning att välkomna ett val som enligt alla internationella rapporter var så fritt och så rättvist som det under omständigheterna var möjligt, och vi hoppas nu att alla fullt ut skall respektera resultatet.

Att regeringsbildningen inte kommer att bli enkel var tydligt i mina samtal med de olika partiledarna redan när jag var där mitt i valrörelsen, men det är nu viktigt att alla partierna koncentrerar sig på att finna en lösning som ger möjlighet för Irak att fortsätta att förbättra säkerhetssituationen, konsolidera demokratin och utnyttja de stora möjligheter som finns att förbättra den ekonomiska och sociala situationen.

One Response to Viktigt resultat i Irak

  1. haveyouright21 skriver:

    Look to this page –Look to this page—All Israels war crimes -genocide- pictures against Gaza…It is GENOCIDE…Israels Genocide…..
    http://pakalert.wordpress.com/2009/01/06/gaza-horror-large-photo-gallery-of-gaza-massacre-by-israel/#comment-26451 …www.pakalert.wordpress.com-Gaza,Horror..Israels all war crimes -genocide- pictures on Gaza….

%d bloggare gillar detta: