En hygglig början…

STOCKHOLM: Jag brukar notera när antalet besökare på denna blogg passerar en milstolpe – men missade att den för någon vecka sedan passerade besökstalet 6 miljoner.

Till det skall läggas att jag under denna tid gjort 2 696 olika inlägg på bloggen – och att dessa föranlett 71 543 kommentarer.

I alla fall en hygglig början…

39 Responses to En hygglig början…

 1. aron1913 skriver:

  Du gör bra ifrån dig. Fortsätter du på samma sätt så har du snart 10 miljoner besökare. Dina partikamrater eller för den delen dina Allianskamrater har ännu inte riktigt hittat formen för sitt bloggandet. I bland kan bloggandet leda helt fel som i Bjästa utanför Örnsköldsvik. Kroppsspråket och skriftspråket avslöjar som regel dina djupare åsikter.

 2. oliwer1 skriver:

  Bra Carl, få politiker håller kontakt med medborgarna samt berättar vad de gör och vart de åker som du. Keep up the good work.

 3. The Golani Snowman skriver:

  Det som återstår är något sätt att kunna få svar på små enkla frågor man drömmer om att kunna ställa till Bildt ansikte mot ansikte (och som andra alternativ, seriöst svar från UD-personal). Jag hat ett antal gånger mailat till UD och ställt exakta konkreta frågor, och fått totalt allmänt svammel tillbaka, och därefter tycker de att de har svarat och gör det inte igen.

  Denna personliga approachen är annars ett föredöme, som på ett mikroskopiskt sätt närmar sig metoden i USA, där du ofta ser ”write your congressman” vilket är seriöst menat – och tydligen kan de inte skratta bort det lika lätt som när man skriver till en svensk politiker.

 4. bildterberg skriver:

  Det låter mycket med 6 miljoner men det stämmer säkert

 5. The Golani Snowman skriver:

  Ja, man kan bara gratulera – och fundera lite på hur mediavärlden ändrar sig. Sveriges stora papperstidningar går ju som våra bilfabriker – ingen vill i grunden ändra sig och vet inte hur. Där finns webbplatser utan förbindelse med någon stor tidning, i USA, som får uppåt miljoner besökare per månad, och på något sätt får de detta att fungera.

  Bara att jämföra DN:s webbsite för utlandsnyheter med en norsk tidning som http://www.vg.no kan du jämföra – DN:s utlandssida ser nästan likadan ut i stort sett, i veckor, sen byter de lite bland de översta viktiga nyheterna. Ungefär som om det var en person som hanterade det.

  Det är också ett problem förstås med TT med sin Pravdaliknande hantering av nyheter, speciellt Mellanösternnyheter (det ämne jag följer). Jag har ofta nog skrivit tre spalter bredvid varandra på min blogg, först nyheterna i israelisk press, därefter hur den omvandlats när den hamnar hos t.ex. AFP, och därefter TT – en tydlig trestegsprocess när det gäller tillförlitligheten.

 6. claudius49 skriver:

  Carl Bildt, jag gratulerar till att Din blogg är så framgångsrik vad gäller besök! Jag vill gärna tillägga att det alltid är intressant att ta del av Dina dagsaktuella kommentarer.

  En ytterst aktuell fråga inom Ditt område just nu — och som har varit aktuell under många år, faktiskt — är Mellanöstern. Dvs den s. k. ”konflikten” mellan Israel och Palestina.

  Jag saknar en kommentar från Dig i denna fråga, nu när Israel har levererat sin kanske största förolämpning mot President Obama och USA (hittills). Nu finns uppgifter om att det som framför allt har besvärat Obama skulle vara att Israels senaste ”besked” om ytterligare bosättarbostäder allvarligt stör USA:s hållning i frågan om sanktioner gentemot Iran. Ärendet för VP Bidens besök i Jerusalem påstås sålunda ha varit att samordna Israels och USA:s politik i Iranfrågan, när Iran nu har vägrat att avbryta sitt arbete på nukleära vapen. Och alltså egentligen inte i första hand att få igång förhandlingarna mellan Israel och PA, även om det är viktigt nog. Med sitt minst sagt okloka inhopp har alltså PM Netanyahu allvarligt stört dessa strävanden, trots att han själv, i den senaste valkampanjen, framhöll Iran som det stora hotet mot Israels framtid. (Är karln helt enkelt korkad?)

  Under tiden arbetar de styrande i Iran oförtrutet vidare på sitt nukleära projekt. Vad gör Israels politiker, och President Obama, den dag då Iran levererar sin provsprängning, signalerande sitt inträde i Kärnvapenklubben?

  Och vad gör EU?

 7. The Golani Snowman skriver:

  Medan vi väntar på Bildts svar – har jag läst kanske ett dussin kommentarer i amerikansk press om Obamas minst sagt vulgära attacker på Israel, med diverse spekulationer om anledningen. Hur Obama har sett till att alla gamla vänner har blivit behandlade som luft, Israel, England, Frankrike, Japan… medan välkända fiender som Syrien och Burma enbart har fått bugningar liksom Irans alla gapskratt emot Obamas försök att ha ett litet vänligt snack med dom.

  Ett typiskt exempel, som självklart inte får synas i svenska media är http://www.nydailynews.com/news/politics/2010/03/24/2010-03-24_congress_to_bibi__were_with_you_white_house_relations_still_frosty.html

  Måste jag påminna om att judiska byar och småstäder i Judéen/Samarien är fullständigt legala enligt §242/338 och San Remobesluten 1920?

 8. oppti skriver:

  Hur vet du hur många besökare du har på bloggen?
  Registreras vi som individer.
  Eller är det antal besök du försöker ange!

  Semantiken är viktig ibland!

 9. utrat skriver:

  Man får gratulera! Intressant också med många kunniga kommentarer från insatta personer. Och, särskilt när kommentarerna hör ihop med ämnet! Israeliska argumentationskanonaderna slår ofta lika fel och är lika kontraproduktiva som överdrivna gazaattackerna. Jag tillhör den generationen som i grunden är israelvänliga. Vi arbetade ideellt på kibbutz osv. Men när jag idag hör barnbarnens och deras kompisars kommentarer till Israel blir jag orolig.

 10. The Golani Snowman skriver:

  Man undrar lite om de överdrivna ”gazaattackerna”. Hamas, Fatah, Islamic Jihad etc. sände ca 10000 raketer och granater mot civila i Israel under mer än ett halvdussin år, avbröt ett halvårs ”vapenvila” den 19 december 2008, då Hamas bara sände 362 missiler mot Israel, och därefter sände ca 40 OM DAGEN tills Israel var tvunget att attackera och stoppa dem.

  Man undrar vad Bildt hade gjort i den ställningen om han var minister i Israel.

  Eller vad han hade gjort med de mer än 300 som har avlossats mot israeliska civila efter det senaste stilleståndet. Men inte säger han det.

 11. claudius49 skriver:

  Ett lästips till dem som alltjämt hyllar Israels brutala och kontraproduktiva politik (och dess förlängning dvs krig) mot sina grannar: ”Friheten får vänta” av John Pilger (2007), avsnittet ”Vårt sista tabu”. Bokens originaltitel är mer hoppfull: ”Freedom next time” (2006). Fanns på årets bokrea.

  Författaren har besökt Israel, Västbanken och Gaza, och intervjuat både palestinier och judar, bl a den kände israeliske historikern Ilan Pappe. Materialet ger en mycket tydlig bild av förhållandena i området. Vad gäller Gaza skedde Pilgers besök innan dåvarande PM Sharon lät avveckla judiska bosättningar där, och Hamas vann valet över Fatah. Förhållandena för de palestinska invånarna i Gaza är naturligtvis numera ännu mycket mera fasansfulla, efter Israels s.k. offensiv under namnet Cast Lead.

  Som sagt, den som vill veta hur det är i den s.k. verkligheten — läs boken.

 12. flyktingar skriver:

  Claudius49:

  Läs nedan och speciellt det som riktar sig till Israels Konungs David fiender. Ja, vi hade fiender även för 3000 år sedan. Trevligt att få tillfälle att lägga in det just på Carl Bildts blog

  Psalm 23 (av David, Isais son och Israels konung, som liknar sig själv vid ett lamm)

  HERREN är min herde, mig skall intet fattas. Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav de tröstar mig.

  Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen.

 13. un2here skriver:

  flyktingar säger: – Ja, vi hade fiender även för 3000 år sedan

  Men, finns det några nyttiga idioter ni skulle vilja ha som vänner?

 14. The Golani Snowman skriver:

  Eftersom Israel har fler hi-techföretag än hela Europa tillsammans, speciellt på NASDAC-börsen är det rätt många som vill dra nytta av det. Sök på NASDAQ international, och se därefter företag per land. Inte ett enda i något arabland när jag tittade sist – har de inte råd att sätta upp några företag?

  Israel ägnade många år att ha jordbruksexperter i massor av länder i Afrika och Asien, och fick vänner för livet – även om sådana länder räknas för primitiva för att vi fina nordbor ska ta hänsyn till dem. Många därifrån blev experter på jordbruksskolor i Israel.

  Nu när Lieberman reser land och rike runt lär en del hemliga diskussioner också handla om att köpa Israeliska vapen, lika bra men mycket billigare än från USA, och eftersom USA har ökat vapenförsäljningen avsevärt till arabvärlden och dragit in på förfrågningar från Israel resulterar det enbart i en sak – att Israel gör mer själva. Kan Sverige göra militära jetplan kan Israel, bara de blir lite pressade till det.

  Obama håller på att göra bort sej helt och hållet som medlare nu när han skriker Israel i ansiktet – after det att Netanyahu blev varmt mottagen av USA, http://www.nydailynews.com/news/politics/2010/03/24/2010-03-24_congress_to_bibi__were_with_you_white_house_relations_still_frosty.html

  Det verkar som om både Obama och Bildt har använt samma metod att förlora all respekt från Israel.

 15. ilsken skriver:

  Sex miljoner, ofattbart med tanke på det ensidiga informationsutbytet.
  Idag har jag träffat………
  Idag hade jag ett intressant samtal med………….
  Idag inledde jag en rundresa i ………..
  Idag åt jag middag med………
  Osv………
  Det skulle vara intressant att få ett enda inlägg besvarat eller i alla fall motsagt.

 16. The Golani Snowman skriver:

  UD borde ha en blogg där de krävs på svar, eftersom de är en myndighet. Dagens myndigheter tar alltför trivialt på det – ”nä, det verkar inte viktigt så det skiter vi i”. Hade de varit på blogg, där de helt enkelt mycket synligt svarar ”Irrelevant” när det verkligen är det – som mycket är – och verkligen gav svar på återstoden hade vi varit ett steg närmare demokrati, folkstyre, tekniskt möjligt för första gången.

 17. claudius49 skriver:

  ilsken: Hur många bloggassistenter tror du att Carl Bildt skulle behöva anställa för att ”svara” eller kommentera de inlägg som görs här? OK, du begär bara att få ”ett enda inlägg” besvarat — ditt kanske?

  Men Carl Bildt kanske läser kommentarerna?

 18. soli01 skriver:

  ilsken – ja, det stämmer på pricken. :-) Var du glad åt att vi har en utrikesminister som ger sig tid att blogga. Det är inte alla som gör detta, som bekant. Har följt denna blogg från första dagen och det har varit intressant att följa vår ministers vardag. Mycket resande bl a, men det hör till jobbet!
  Jag skulle vilja använda ordet – gnällspik. :-)

 19. metusalem skriver:

  Ilsken…
  Du räknar tydligen med att CB skall i detalj skildra den information som han fått resp. givit. Uppenbarligen har CB hittat en rätt nivå på sin information på bloggen.

  Ingen enda anmälan till konstitutionsutskottet från kamrat Andnor och andra frekventa anmälare. Detta tycker jag pekar på god diplomatisk nivå.

  För oss som läser utan de ilskna glasögonen innebär Carl Bildts bloggande att vi får en världsunik insikt i hur vårt lilla land agerar på världscenen. För detta är vår utrikesminister värd stor uppskattning, i stället för de mest besynnerliga påhopp.

 20. flyktingar skriver:

  un2here:

  Genom årtusendena har vi haft äkta vänner och äkta fiender. Våra uttalade fiender har vi överlevt. Allihop. Hotet mot den judiska staten utgörs av de som låter påskina att de är på vår sida men som flackar med blicken och sviker i ord och handling i tider, när vänskapen prövas. Vi har inga problem med våra fiender. Dem släpper vi inte inpå livet. Det är våra ”vänner”, som levererar dolkstötarna i ryggen. Du hör inte till dessa, un2here. Du, kris08, orust, claudius49, florimond77 etc ni är alla förutsägbara och därför ofarlig. Tjôta på bara.

 21. Kachina skriver:

  ”Allihop. Hotet mot den judiska staten utgörs av de som låter påskina att de är på vår sida men som flackar med blicken och sviker i ord och handling i tider, när vänskapen prövas. ”

  Aj, aj, aj,…..flyktingar. Nästan ordagrant psykopatens recept på att binda själsliga slavar till sig. Vänskapen brukar prövas då och då och dess yttersta gräns blir allt vidare. Ställer du inte upp svikare, är du min fiende.

  Det finns en gräns för min vänskap, flyktingar. Den gränsen gäller alla människor i alla raser, alla religioner och alla kulturer.

  De får mig aldrig att ställa upp bakom det som för mig känns orätt, oavsett hur väl de fabricerar sina motiv.
  Vi har vår egen lilla Gaza-remsa här vid Norrlandskusten och jag ställer inte upp bakom ofredande av enskilda personer, bara för att de tillhör en annan kyrkoförsamling. Jag sällar mig inte till flocken av enfaldiga ”pissmyror” som kryddar blodigelns tillvaro, lika lite som jag sällar mig till sionisternas erövringståg som driver enkla människor från deras hem.

  För den skull är jag inte er fiende. Jag deklarerar bara gränsen för när en handling i mina ögon blir ohederlig.

 22. flyktingar skriver:

  kachina:
  När de som bor i Bjuv, inklusive prästen, inte kan skilja rätt från fel om det som skedde i deras egen församling, hur ska du förväntas kunna lita på den judiska staten långt borta i Österland? Särskillt med den smutskastning hon är utsatt för.

  I krig faller vän som fiende. Du, käre Kachina, är ett norrländskt offer för propagandakriget men ta det inte för allvarligt. Den judiska staten är en solid demokrati som aldrig har haft några planer på att försvinna. Och särskillt inte nu, när vi sedan en tid har möjlighet att shoppa på IKEA och H&M ”i våra ovänners åsyn”. Herren är i sanning en god herde.

 23. Kachina skriver:

  ”Du, käre Kachina, är ett norrländskt offer för propagandakriget ”

  Nej, jag blir aldrig offer för ett propagandakrig, därtill känner jag min Goebbles alltför väl. Jag gör mina egna ställningstaganden baserat på mina historiska kunskaper och nutidens realvärden.

  Israel sin egen plats i mitt hjärta. Det är ofrånkomligt. Men,…..när ni ser Hamas, ser jag snickaren och hans familj i östra Jerusalem. Hamas är en flugskit i människohavet, men det är den stora massan enskilda som lider och Hamas som överlever era attacker.

  När jag ser Sionisterna och det utlovade landet, ser jag förvirrade människor som inte kan skilja eller ens har kunskap om dimensionerna. De erövrar land som deras anfäder övergav för tvåtusen år sedan i tron att det fortfarande är deras egendom. De dödar i tron att de verkställer Guds Vilja, när de i själva verket lyder under Demiurgens Kraft.

  Jodu flyktingar, jag kan min Goebbles och jag kan min Demiurgen. Det är inte alls så lätt att få med mig på olika irrfärder, varken för Påven, Jante, judar eller muslimer,

 24. Visionären skriver:

  Intressanta att ngn som inte kan skilja på Bjuv och Bjästa, anklagar människor i Bjuv för inte kunna skilja rätt från fel. Varifrån hämtar du dina kunskaper om Sverige, flyktingar? Du verkar inte så värst insatt.

  V

 25. flyktingar skriver:

  Visionären:
  Bjästa skulle det mycket riktigt vara i mitt inlägg ovan men det kunde varit vilken liten svensk by som helst.

  Kachina:
  Vilka specifika pågående händelser syftar du på med ditt ”De dödar i tron att de verkställer Guds vilja”?

 26. The Golani Snowman skriver:

  Kachina tycks varken känna till San Remobeslutet 1920 eller vad §242/338 kräver av araberna – varför inte läsa på lite?

 27. bildterberg skriver:

  I San Remo-texten återfinns formuleringar som

  ”…this would not involve the surrender of the rights hitherto enjoyed by the non-Jewish communities in Palestine…”

  och

  ”…it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine…”

  som det kan finnas anledning till att begrunda.

  För att återknyta till det ursprungliga ämnet,
  nämligen bloggande och internet, finns följande
  intressanta artikel om initiativrikedomen på internet:

  http://radioislam.org/islam/english/jewishp/internet/jews_behind_internet.htm

 28. The Golani Snowman skriver:

  För att återgå till San Remo – som bekant finns där 20% araber i Israel, hur många judar finns i återstoden av mandatet, återstoden av arabvärlden?

  Javisst är Radio Islam en intressant källa för information, man kan läsa både Hitlers skrifter och annat liknande. Och det är rätt fantastiskt att så få judar har lyckats åstadkomma så mycket nyttigt.

 29. victoralexanderlowe skriver:

  Spelar det någon som helst roll att det fanns judar med ibland de åtalade för anstiftan till världskrig och för ariseringsprocessen….

 30. victoralexanderlowe skriver:

  Eller på denna blogg kanske det rent av kan finnas de som anser att ariseringsprocessen var någon form av rasreligiös fråga….

 31. claudius49 skriver:

  För en färsk komplettering till den bok som jag rekommenderade den 26 kl 16:48, se http://www.johnpilger.com/page.asp?partid=567

  Samme författare berättar där om ett av de fall han beskrev i boken ”Friheten får vänta”, med en uppföljande intervju med Rami Elhanan, far till den av IDF mördade dottern Smadar. Bl a framgår att Elhanan och en annan person har rest i USA och talat inför tusentals åhörare flera gånger om dagen. Han säger: ”There is a big shift in American public opinion, and that´s where the hope lies.”

  Pilger skriver vidare: ”Since Israel’s onslaught on Lebanon in 2006, its devastation of Gaza in 2008-9 and Mossad’s recent political murder in Dubai, the criminality of the Israeli state has been impossible to disguise. On 11 February, the influential Reut Institute in Tel Aviv reported to the Israeli Cabinet, which it advises, that violence had failed to achieve Israel’s ends and had produced worldwide revulsion. ‘In last year’s Gaza operation,’ said the report, ‘our superior military power was offset by an offensive on Israel’s legitimacy that led to a significant setback in our international standing and will constrain future Israeli military planning and operations…’.”

  Det finns kanske ändå hopp om en framtid för Palestina, trots allt.

 32. The Golani Snowman skriver:

  Det hade varit en fördel om PA först slöt fred så där uppstod ett ”Palestina”.

  Vad som världspressen tänker om Obamas attacker på Israel har du en översikt över på
  http://www.zoa.org/sitedocuments/pressrelease_view.asp?pressreleaseID=1839

 33. claudius49 skriver:

  Några andra ”attacker” på Israel från President Obama, eller hans företrädare, än miljarder av amerikanernas skattepengar, väldiga vapenleveranser och politiskt stöd i vått och torrt känner jag inte till.

  Däremot utsatte Israels regering USA:s vicepresident Joe Biden för en politisk chikan av sällsynt oförskämdhet, vid dennes besök i Israel. Något som media världen runt har uppmärksammat.

 34. victoralexanderlowe skriver:

  Inteligenta gangsters styr belästa busar för att kontrollera nyttiga idioter.

 35. The Golani Snowman skriver:

  Att Hamas under Bidéns besök sände en Kassamraket mot civila i Israel är förstås inget att orda om, inte heller att Fatah firade sin mest berömda judemörderska med stora festligheter. Inte rörde det Bidén i ryggen – don efter person.

 36. victoralexanderlowe skriver:

  Det stod väl made in Palestine best whishes på raketen förstås…

 37. ilsken skriver:

  Passa er, detta är en prisbelönt blogg.

 38. The Golani Snowman skriver:

  Ja, att den är prisbelönt behöver ju inte innebära att den är lika smeksam och full av relevanta ting som Damernas Värld.

  Jag tror faktiskt inte att Bildt är helt emot att också Politiskt Inkorrekta, men sanna, saker nämns.

  Bildt är definitivt bättre än sossarna – just nu är Bjereld hos Hamas i Gaza för att tala om hur mycket den svenska socialdemokratin älskar dom (kolla hans blogg), precis som Sahlin var på Fatahs kongress förra året och berättade att allt var Israels fel enligt svensk socialdemokrati.

 39. kris08 skriver:

  Tack för tipset! Nånting annat än Bildts torra intetsägande snuttar.

  Så märkligt att ta kontakt med den demokratiskt valda ledningen! Det har ju annars visat sig så väldigt konstruktivt med västvärldens tysta (döva och stumma) diplomati, att låtsas som om den inte fanns…

%d bloggare gillar detta: