Mellanspel i Stockholm

BRYSSEL: Med förmiddagsplanet bär det nu hem till Stockholm igen för arbetsuppgifterna där efter dagar i Mellersta Östern och Bryssel.

Men det blir lite av ett mellanspel – redan på fredag är jag tillbaka här för Brussels Forum 2010.

Tillsammans med Världsbankens chef Robert Zoellick skall jag diskutera de geostrategiska konsekenserna av den ekonomiska krisen.

Men innan dess är det ju toppmöte här med början torsdag – då är det Fredrik Reinfeldt som för våra färger.

Gårdagens serie av samtal här var nyttiga och bra på många sätt.

Samtal med tre kommissioärer och tre nyckelpersoner i Europaparlamentet koncentrerades kring en del av de nyckelbeslut som vi står inför under de närmaste månaderna.

Uppbyggnaden av den europeiska utrikestjänsten tillhör förvisso dessa, och mot slutet av dagen tyckte jag nog att man kunde se konturerna av en lösning av en del av de utestående frågeställningarna. Det krävs ju beslut i denna fråga inte bara av ministerrådet utan också av Europaparlamentet.

2 Responses to Mellanspel i Stockholm

 1. victoralexanderlowe skriver:

  De geostrategiska konsekvenserna i sak av att ha haft en alltför expansiv kreditgivning, är likaså ovillkorligen att återbetalningsförmågan brister i förhållande till skuldbördan.

  Hur svårt nu detta kan vara att förstå?

  Om, eller kanske snarare hur, man sedan väljer att använda detta ur ett geopolitiskt maktperspektiv speglar väl närmast vilket syfte vederböra har som målsättning.

 2. hariknaidu skriver:

  CB – You cannot in your right mind allow Lady Ashton to fill (stake) her office with Whitehall Madarins who don’t believe in the Euro or ECB or Single Market!
  At this rate, she will become the golden goose – under Lisbon Treaty – and didn’t lay the golden egg!

%d bloggare gillar detta: