Befria Nätet!

SAARISELKÄ: Till dem som nu bidrar till att öka trycket vad gäller frihetsfrågorna på nätet hör Hjalmarsson-stiftelsen.

De har nu lanserat Befria Nätet! som sitt tema för 2010 och satt upp en fullmatad websida i frågan.

Ett utmärkt initiativ.

8 Responses to Befria Nätet!

 1. haveyouright21 skriver:

  Muslimer ska svara ,,mohammadcartoons.org,,,,nu ..Med 25 internet sida ska muslimer förklara allt om judar och judendom bara med fakta…..

  Internet ska inte kränka folk…Hat och rasism och hets mot folkgrupp är Lars Vilks och hans sida mohammadcartoons.org…Lagen bör ändras….För att det är fel som går fri..som porr…som porr…kvinnoförtryck..

 2. Kachina skriver:

  ”Frihet i alla dess former förutsätter dock rättvisa. Det är inte självklart att frihet genererar odelat positiva effekter. Friheten behöver ett legalt ramverk att fungera inom. Utan regler som tyglar avarter blir friheten på nätet lätt en illusion. ”

  “I mångt och mycket på samma sätt som lagar skyddar våra medborgerliga rättigheter och internationell lag borgar för fred stater emellan, måste vi sträva efter att skapa regler som skyddar våra rättigheter och friheten i cyberrymden” skrev Carl Bildt nyligen i Washington Post.

  Så bygger man framtiden och poker på nätet hör definitivt inte till framtiden. Hur många unga familjer är redan nu ruinerade? Jag vet att alla har ett eget ansvar, men i vissa fall har för många för lite erfarenhet för att inse riskerna med pyramidspel och poker och ibland måste barnen skyddas från sina föräldrars oförstånd.

 3. leogardan skriver:

  Kachina:

  Konstruktioner att skydda barn från deras föräldrars oförstånd finns väl redan? Socialen kan ta barnen från föräldrar som är olämpliga ( olika former av missbruk m.m. ).

  Man kan inte hindra de flesta människors frihet i för stor utsträckning bara för att ett fåtal är dumma. Det vore inte schysst.

 4. haveyouright21 skriver:

  Vid frihetens namn läs om brott mot demokrati, folkrätten och mänskliga rättigheter:

  Nu ställs Israel äntligen till svars för Rachel Corries död
  Det finns allt för många sorgliga minnesdagar för händelser i Palestina, dels historiska men också sådant som hänt de senaste åren, sedan jag började jobba på PGS. På tisdag, den 16 mars är det årsdagen för när den israeliska armén brutalt dödade den amerikanska fredsaktivisten Rachel Corrie från ISM, International Solidarity Movement. Den 16 mars 2003 kördes hon över av en bulldozer när hon försökte förhindra att ett palestinskt hus demolerades. Bulldozern körde över henne, backade och körde över igen. Det var så fasansfullt.

  Nu påbörjas en civilrättegång där Israel måste stå till svars och svara på frågor om vad som hände. Det kan inte utdömas några straff, men det känns ju jättebra att armén måste lyssna till vittnen och försvara sig. Det händer ju i princip aldrig att Israel behöver stå till svars när civila dödats.

  Se detta inslag på Al Jaazera om Rachel Corrie och rättegången. Bra intervjuer!!

  Läs även andra bloggares åsikter om ISM, International Solidarity Movement, Rachel Corrie, Israel, Palestina

  Detta inlägg postades den lördag, 13 mars 2010 kl 6:52 e m under Uncategorized. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Du kan lämna ett svar eller trackback från din egen webbplats.

 5. haveyouright21 skriver:

  Det finns fakta som inte kommer fram…Vi är mot alla våld och mord på civila och oskydiga ..Islam säger nej..Men att befria Palestina är Islams första jobb..Al-Qaida bekämpas av alla arabiska länder och USA fick skapa Al-Qaida mot Rysslands ockupation av Afghanistan…….USA lovade Al-Qaida att beferia Palestina efter Afghanistan men Al-Qaida har blivit lurad av USA då kom 11/9…Det är mycket för Israels skull.

  Titta på http://www.aljazeera.net http://www.wrmea.org http://www.imemc.org http://www.nkusa.org http://www.motblider.blogspot.se…Det är viktigt om hur kan de lura världen??..Var är Palme????

 6. brunoengel skriver:

  1. Det kan vara mer värt att kolla på situationen i Australien än Nordkorea, Kina och Vitryssland, så känns inte framtiden med västliga politiker som vill lägga sig i & censurera nätet speciellt fjärran.

  2. Vad ved de om nätet när de inte ens kan definiera teckenkodningen på sin webbsida?

 7. haveyouright21 skriver:

  E-post kommer från en svensk advokat:

  Jag håller med dig haveyouright21. Är inte den sida du länkar till hets mot folkgrupp så finns det inget som är hets mot folkgrupp. Syftet med sidan är enbart att smutskasta en religiös inriktning.
  Jag har inget emot en och annan Mohammedkarikatyr. Lika lite som jag har något emot satiriska drifter med någon religion. Alla måste tåla att bli lite kränkta på grund av sina olika ställningstaganden. Om det sedan är politiska eller religiösa ställningstaganden som hånas tycker jag är helt likställt. Men att ge sig på en grupp på det sätt som görs på ifrågavarande hemsida tycker jag borde vara över gränsen för vad som är lagligt och klassas som ‘hets mot folkgrupp’. Hade sidan hånat judar så hade det tagit eld i baken på hela de officiella Sverige. Media och politiker, och inte minst Israel-lobbyn, hade gått i taket och sidan hade på grund av ”trycket” stängts ner blixtsnabbt.

%d bloggare gillar detta: