Kanske också Baalbek

BEIRUT: Vädret verkar att öppna sig lite denna morgon, och strax sätter vi oss i bilarna för att på mer traditionellt sätt ta oss från metropolen vid Medelhavet till den urgamla staden Damaskus på andra sidan bergen och dalarna.

Och visar det sig vara möjligt – man vet aldrig vad som händer på vägen till Damaskus, och det finns en risk för att snö i Libanon-bergen gör att vi tvingas ta andra vägar – hoppas jag vi hinner stanna en stund vid ruinerna av gamla Heliopolis i nuvarande Baalbek.

Mitt i mängden av politiska samtal är det alltid viktigt med den historiska och kulturella dimensionen.

4 Responses to Kanske också Baalbek

 1. ilsken skriver:

  Det vore bättre om du ägnade dig åt att fundera på vad som ska driva vår värld om endast ett fåtal år.

  Nästa krasch i världsekonomin kommer senast när oljepriset på grund av sinande källor, återigen går i taket.

 2. flyktingar skriver:

  Har för mig att Irans president Ahmadinejad är i Damaskus just nu. Ni vet han som ska förinta Israel. Är det en slump att vi återfinner Sveriges utrikesminister där samtidigt?

 3. ltclibbo skriver:

  Hoppas resan genom det fina landskapet löper väl – skulle gärna vilja se hur de olika gränsposteringarna hanterar en kolonn fordon med vår utrikesminister. Åkte denna tur i kolonn med flera andra i november 1997 under tjänstgöring i UNTSO (Nahariya – Naquro -Tyr- Beirut-Bekadalen etc). Fanns en del övrigt att önska trots pass från UD, men vi kom fram. Men givande, utmanande och intressant! Lycka till i Damaskus – denna pärla i regionen med såväl välsmakande mat som dryck.

 4. […] DN, 2, 3, Dag, Gp, Syd, Vlt, Db, E, N, C, 2, 3, 4, Hd, 2, 3, Bt, […]

%d bloggare gillar detta: