Jordbävningen i Chile

DAMASKUS: Härifrån har jag under dagen haft löpande kontakt med UD i Stockholm med anledning av den mycket kraftiga jordbävningen i Chile och dess effekter i det vidare området.

Vi följer självfallet utvecklingen och rapporteringen från Chile  trots svårigheter genom att el och telefoner har påverkats i landet.

Vår ambassad i Santiago arbetar efter den krisplan som finns, men rapporteringen om skadeläget är fortfarande osäker och det finns inga uppgifter om läget för svenskar i landet. I Stockholm har vår konsulära enhet förstärkt sin personalstyrka.

Självfallet har vi varit i kontakt med olika relevanta internationella organisationer för diskussioner om de hjälpinsatser som kan komma att krävas.

3 Responses to Jordbävningen i Chile

  1. ericbjurling skriver:

    min kusin saknas fortfarande efter kaoset i chile! Kan ni sätta lite fart OCH HITTA FOLK!

  2. gruvjobbare skriver:

    http://www.regeringen.se/sb/d/7437

    I vanlig ordning så händer det mycket lite. Biståndsminister Gunilla C skulle behöva gå ut med ett pressmeddelande, när det gäller vad som inträffat i Chile.

  3. […] Syriens huvudstad Damaskus (men fortfarande inte till Israel). Två dagar före Bildts ankomst anlände även Irans diktator Mahmoud Ahmadinejad till Damaskus. Den svenske utrikesministerns besök har […]

%d bloggare gillar detta: