Mot Mexico

MUNCHEN: Efter frukost med Richard Holbrooke med nya diskussioner om utmaningarna mellan Central- och Sydasien lämnar jag denna söndagsmorgon den bayerska huvudstaden för att via Frankfurt ta mig till Mexico City.

Och därmed inleder jag en vecka i Latinamerika – först Mexico och sedan Brasilien. Två viktiga besök i två viktiga länder.

Sent söndag kväll nästa vecka hoppas jag åter kunna stampa fäderneslandets mark.

Medan jag sitter i luften i riktning mot den fjärran kontinenten går väljarna i Ukraina till den andra och avgörande omgången i sitt viktiga presidentval.

När jag landat där borta – efter mer än elva timmar i luften – hoppas jag få en snabb rapport om utgången och om hur valet har förlöpt.

8 Responses to Mot Mexico

 1. notousacom skriver:

  Hej,Bildt Det här blir bara Gott matt och lite Gott vin och sprit….

  Frukost måste vara underbar mot havet ,eller!

  Blir lite dans också,Bildt??..Samba, lomba och Romba..Jag ska samlar nu på musik från Coba, Brasilien och från Spanien..

  Man sover gott sen!!…Tack.MVH..

 2. yngvesundstrom skriver:

  Hej Carl Bildt
  Om du får lite oplanerad tid över, så fråga efter en restaurang som heter Danubia. Den ligger mitt i city och är säkert sen början av förra seklet, och otroligt populär.
  Där får man skaldjur i dom mest skiftande former.
  Och som sagt ett av dom bästa restaurangbesök jag gjort.
  Sen tror jag nog att du kommer fram Söndag eftermiddag du flyger nämligen mot tiden.
  Regards Yngve sundström

 3. disaster area skriver:

  Hej Carl Bildt! Jag har en fråga. Stämmer det, som vissa påstår, att du var medlem i organisation Demokratisk Allians under 60-70-talet? Jag har hört flera motstridiga uppgifter om detta. Vill också minnas att du tog avstånd ifrån organisationen i Aftonbladet 1987 (tror jag det var) när Anders Larsson (eller ”47-åringen”) figurerade i massmedia i samband med Palmemordet.

 4. claudius49 skriver:

  Carl Bildt, vad tror du nästa steg är/blir i efterspelet till Operation Cast Lead? I Mexico kanske du inte bevakar MÖ, men frågan är högaktuell eftersom FN:s tidsfrist vad gäller Israels och Hamas kommentarer till Goldstonerapporten gick ut fredag 5 feb.

  Ha´aretz.com skriver idag: ”The United Nations is likely to refer the findings of the Goldstone report to the International Court of Justice in The Hague, diplomatic sources in New York said on Saturday.

  A decision to bring the report on last year’s Gaza war before the court would follow a debate in the UN General Assembly over Secretary General Ban Ki-Moon’s response to the document last week.”

 5. notousacom skriver:

  Hej, man kan titta på http://www.imemc.org och http://www.aljazeera.net ..Tack..MVH..

 6. orust skriver:

  claudius

  Utmärkt om så sker. Hoppas bara att Sverige inte röstar mot!

 7. flyktingar skriver:

  För de som vill förstå på djupet hur claudius och hans ryggdunkande kompis använder texter föreslår jag att man följer länken till artikeln i Haaretz här:

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1147999.html

  För övrigt kan jag konstatera att det är folkrättens förkämpe framför andra – Libyen – som har initiativer i frågan. Helt på sin plats om Sverige och Libyen kamperar ihop. Sverige försöker kränga ett flyktingörvakningssystem till Libyen, för att hjälpa dem skydda Europas södra gräns.

 8. claudius49 skriver:

  flyktingar: Tack för att du la in URL till Haaretz artikel om Goldstonerapporten. Jag missade tyvärr det.

%d bloggare gillar detta: