Lite tidigt…

JURMALA: Uschanamej! Morgonen blir kärv…

Klockan kvart i fyra i morgon bitti svensk tid tvingas jag lämna hotellet för att hinna till planet som skall ta mig till Stockholm så att jag hinner fram till regeringssammanträdet i Rosenbad klockan nio.

Och då skall det dessutom fattas kloka beslut om landets framtid.

15 Responses to Lite tidigt…

 1. stig2entreprenoren skriver:

  Varför inte ha ett eget plan med sovutrymme och modernt kontor? Åka och sova när det passar och slippa beklaga sig?
  Allt för kloka beslut om landets framtid.
  Det kan aldrig vara för tidigt.

 2. Zara Moberg skriver:

  Man får väl hoppas att du kan sova på planet för rikets framtids skull.

 3. haraldnorberg skriver:

  Uppenbarligen har varken Stig eller Zara bott i koffert eller offrat familjelivet eller förstår att uppskatta att Carl faktiskt generöst låter folk få insyn i sitt liv, vilket han på intet vis behöver. Det luktar mest jante om era kommentarer. Margareta Winberg och Tage G Pettersson avslöjar ju i sina böcker om hur de hade det medan Carl har valt en mera aktuell metod och det bör han äras för och tydligen tyckte Aftonbladets Jan Helin det också.

  Samtidigt tycker jag att Stigs kommentar om eget plan till var bra. Varför inte?

 4. regal05 skriver:

  Självklart vet vi tack vare vår ubåtsspaning, fartygsradar och, den i varje fall på den tiden fortfarande intensiva bevakningen över Östersjön, exakt var den ryska dumpningen skedde. Största djup i området är 239 meter men vanligast mellan 100-200. Med miniubåt och dagens offshore teknologi bör man därför relativt enkelt kunna både lokalisera och ta opp ”skiten” för att sedan returnera den till avsändaren! Kanske inte helt diplomatiskt korrekt men vi kan för havets och framtidens skull inte bara sopa denna soppa under mattan.

 5. geneve2 skriver:

  Landets framtid! Du har en verkligt stor uppgift också i vårt land.
  Nu måste ni, hela regeringen, jobba hårt för Sverige.
  I höst är det val och Alliansen måste fortsätta sitt utomordentligt fina arbete.
  Kom ihåg att det är viktigt att regerigen verkligen når ut till gemene man med sina budskap.
  Detta är oerhört viktigt.

 6. utrat skriver:

  Man ska bädda för chefen – fick man lära sig i lumpen. Ligger mycket i det! Eget plan – gärna. Gratulerar till bloggutmärkelsen! Dom andra ligger 10 år efter.

 7. perfro skriver:

  Landets framtid kan också innebära att titta i backspegeln och dra sina slutsatser därav.

  Jag tänker på gårdagens Uppdrag Granskning, som avslöjade att ryssarna i samband med att de lämnade de baltiska länderna dumpade radioaktivt avfall inom den svenska gränszonen.

  Den tidigare regeringen fick vetskap om detta, men avstod från a6t kräva av ryssarna att de i enlighet ed internationella regler skulle ge vår regering besked om huruvida radioaktivt avfall dumpats, vad det bestod av och i vilka kvantiteter,

  Den tidigare överbefälhavaren Ove Wiktorin menade att detta nu måste bli ett regeringsärende och samma uppfattning hade en moderat ledamot av försvarsutskottet, so räknade med att Carl skulle granska vad som sett.

 8. soli01 skriver:

  Tänk att det finns folk som ständigt ska kasta skit omkring sig! (00:44) Var heller tacksam att det finns människor som verkligen sköter sitt jobb!
  Eget plan var däremot bra. :-)

 9. stig2entreprenoren skriver:

  En tidig kärv morgon som gärna kan börja med ett dopp i havet, är undergörande.
  Ju tuffare desto bättre.

 10. Kachina skriver:

  Behovet av ett eget flygplan med sovrum och kontor har väl vuxit fram ur arbetssituationen, men är lite väl sent påtänkt.

  Vi får väl se, om det blir en mandatperiod till. Oavsett vilket block som får makten, om den utrikesministern jobbar på samma sätt, är det oundvikligt och inhumant att INTE försöka förbättra arbetsförhållandena.

  Det måste finnas ett brinnande intresse, annars hade Carl Bildt ”gått i väggen” för länge sedan. Men, det håller inte hur länge som helst. Om arbetet har den karaktären, måste man anpassa verktygen därefter.

 11. claudius49 skriver:

  Rysslands dumpning i Östersjön, av giftgas och nukleärt material, som vi fick information om i går i SVT — hmm, hade det inte varit läge för att begära att Ryssland tar upp det där och skickar hem det för lagring på eget territorium, som ett villkor för Sveriges OK till gasledningen?

  Men dom som satt vid spakarna den aktuella tiden tycks ha ”glömt” hela saken. Lugnast så, kanske.

 12. perfro skriver:

  Carl som var statsminister från 1991 blev inte ens informerad av den tidigare regering om dumpningen. Detta skedde trots att statsministern Ingvar Carlsson, utrikesminister Anna Lindh, hennes kabinettsekreterare Lars Eliasson och troligen även Björn von Sydow måste ha varit till fullo informerade om denna känsliga fråga.

  Dessa, liksom mängder av experter, vilka säkert också Carl fick ta över visste det mesta men även dom var solidariska med s-regeringen.
  Ock i övrigt hamnade allt i arkiven och blev sekretessbelagt.

  Carl ska nu i första hand kontakta Lars Eliason. Det är ju bra och sen får vi se om han kommer med undanflykter eller inte.
  Han är ju diplomat och tvättäkta socialdemokrat.

  Ryssarna har ju redan skickat ut en dementi. De vill vare sig ha en utredning eller kontakter på högre nivå.
  Som Claudius undrar, kan det få konsekvenser för den nya gasledningen.
  Samtidigt medger man dumpningar i en del av våra världshav.

 13. soli01 skriver:

  perfro – låter lite underligt om den nu aktuella dumpningen inte meddelats den nuvande regeringen. I så fall är detta märkligt. Nu säger ryssarna att det inte dumpats något i Östersjön och det kanske blir svårt att få alla fakta ocm nu inte den gamla regeringen sitter på något.

 14. perfro skriver:

  svar solt0t:

  Carl fick frågan i ekot om han känt till detta.

  Hans svar var ett NEJ.

  Han lät också meddela att han inte ville krisera dåvarande s-regering innan han fått komplett information av kabinettssekret eraren Lars Eliasson(s).

 15. regal05 skriver:

  Ref. dumpningen i Östersjön.
  Exporten till Ryssland uppgick i 2008 till 29 miljarder SEK och importen till 48 miljarder SEK. Ryssland tillhör Sveriges 15 största exportmarknader och är ett våra 10 största varuimportländer.
  Intresset i det svenska näringslivet för Ryssland är stort. Ca 400 svenska företag är verksamma på den ryska marknaden.
  Här är den ”realpolitiska” bakgrunden för all försiktighet och diplomati. Moralen får läggas till sidan igen.

%d bloggare gillar detta: