Förintelsekonferens för tio år sedan

Det blir tidiga morgonplanet tillbaka till Stockholm och Bromma.

I dag är det tio år sedan den stora förintelsekonferensen som dåvarande statsminister Göran Persson arrangerade i Stockholm.

Och Norges utrikesminister Jonas Gahr Störe och jag deltar i en konferens i Stockholm med anledning av detta – fokuserad på hur vi kontinuerligt måste föra dessa frågor vidare.

Det är Norge som just nu är ordförande i den uppföljningskommitté som sattes upp för ett decennium sedan. Att han kommer till Stockholm ger mig också anledning att äta lunch med honom och gå igenom olika aktuella gemensamma frågor.

Förutom det nordiska samarbetet kommer den lunchen att handla inte minst om Afghanistan och Mellersta Östern.

8 Responses to Förintelsekonferens för tio år sedan

 1. Kachina skriver:

  Mitt i sönderfallet av den här civilisationen pågår utvecklingen av den kommande.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6487865.ab

  Allt fler forskare börjar tydligen inse att dimensionerna är en realitet. Vi behöver inte söka utåt, vi behöver bara lösa upp den semitransparenta ”ljusgardin” som skiljer oss från nästa dimension.

  Detta kan dock inte göras i laboratorium, utan bara genom den enskilda individens förändrade sinne, öppet istället för slutet, utvidgad medvetandegrad och förmåga att känna det motparten känner.

  I detta spelar förintelsekonferenserna en mycket stor roll och det är nu dags att ättlingarna till förintelsens offer går genom samma konferens, men sätter in ett annat folkslag i offrens roll.

  Även i konflikten Israel / Palestina alltid den enskilde individen som har ansvaret för sina gärningar, inte folkgruppen.

 2. notousacom skriver:

  Hej, Jag håller med, Kachina..Inte folkgruppen…
  Med respekt till alla som dog med krig vill man att Världen ska ha en (dag mot) brott ,krigsbrott och krig..Vapen måste stoppas..

  Samtal och dialog löser alla problem..FN måste få mer makt..FN måste fördöma allt och alla lika..Då man får rättvisan fram..Tack

  MVH.

 3. flyktingar skriver:

  Europas judar förintades av Nazityskland och dess medlöpare. Det etniska och kulturella vakuum som uppstod i Europa har fyllts av Islam.

  Vilka röstar för att skicka alla muslimer till sina hemländer och ta hem de ca 6 miljoner israeliska judarna till Euorpa igen? Vad säger palestinierna? Vad säger Europas muslimer? Vad säger israelerna? Vad säger övriga européer? Vad säger de förvirrade ”rättviseivrarna”?

 4. kris08 skriver:

  ”De som inte känner till historien, är dömda att upprepa den”, brukar man säga. Jag tror det gäller ävan de som blir fixerade vid den…

 5. notousacom skriver:

  Hej, flyktigar. med all respekt till ala som dog med krig vill jag säga att Ett brott är ett brott..Historien får inte ändras .Historien är fakta och man kan inte glömma eller inte respektera..Alla ska lära sig av historien..Tänk på Irak som är totalt förstört..1990-2005 dog 400 000 barn i Irak av brist om allt..

  Palestinerna(Yassir Arafats bästa vänner är judar och judar har kritiserat Israel)vill ha Palestinas rätt och rättigheter bara..Araberna fick ge Israel fredavtal rnligt -vägens karta-och enligt FN:s resolutiner och folkrätten..Men jag aldrig hörde att araber vill skicka israeler till Europa..Bosättningarna i Västbanken och i östra Jerusalem har förstört mycket..Obama vill att Israel ska stoppa ala bosättningar…

  Igår talade statminister i Israel om att Israel tänker att hämta 1 miljon (judar) till, men han sa inte vart!!det är klart att det har skapat oro men man ska vänta och se.Hamas vill bara att Israel ska erkänna Palestinas rätt först och Israel måste lämna 1967 område och palestinierna ska återvända till deras hem och mark..

  Vi hoppas att USA gör fred snart..Och EU bör abeta hådare för en rättvis fred iMellanöstern..Muslimer är två med fred och mot alla brott i Mellanöstern..Tack

  MVH.

 6. Kachina skriver:

  flyktingar

  Vi begär bara att ni sätter er in i palestiniernas situation, innan ni river deras hus och innan ni bygger nya bosättningar. Har ni den förmågan, kommer ni att ändra ert beteende, vilket även det krävs för att det skall bli fred.

 7. perfro skriver:

  Det är i grunden fel att en myndighet ska behövas för att lära skolelever om jurudeutrotningen.
  Det måste vara en av skolans viktigaste uppgifter.
  Rätt gjort väcker det intresse för självstudier.

  Det är också typiskt att Göran Persson valde att förneka kommunismens brott mot mänskligheten-

%d bloggare gillar detta: