Lite mellandag trots allt

Nåja, lite mellandagsledigt blev det trots allt denna tisdag.

Men det innebär inte att det inte fanns att göra. Världen stod inte still.

Situationen i Iran krävde mediakommentarer från TV4 till BBC World. Vi följer utvecklingen så nära det över huvud taget är möjligt.

Och den kinesiska avrättningen av en brittisk medborgare – trots enträgna vädjanden på högsta nivå – krävde även den kommentarer till BBC.

Samt självklart ett tydligt uttalande av EU.

One Response to Lite mellandag trots allt

 1. Hej Carl;

  Har följt omvärldens reaktioner på den iranska regimens våld mot demonstranter inkulsive den svensa regeringens. Men tror du att det räcker med ett fördömmande? Vad är nästa steg? Sanktioner eller militär ingrippande/hot om militärt ingrippande? Som du själv vet är situationen mycket allvarlig. De styrande mullorna lämnar inte makten frivilligt. När de tvingas göra det kommer de att genomföra ett stort boldbad i Iran specieltt minoritetsfolkgrupper såsom vi balocher kan utsättas för massaker. Mullorna till skillnad från Shahen vet att de har ingenstans att ta vägen när de störtas. Därför gör de motstånd så länge det är möjligt. Jag skrev en omfattande analys om situationen i Iran och hur iran styrs politiskt,”vart är Iran på väg…?” efter protesterna i somras. analysen finns på mitt blogg att läsa. Rekommenderar dig starkt att läsa den.

  Vart är Iran på väg? Reform eller revolution? Kollaps och splittring av landet?

  http://baloch-community-sweden.blogspot.com/2009/12/vart-ar-iran-pa-vag-reform-eller.html

  Hälsningar

  M. Baloch

  Baloch Community – Sweden

%d bloggare gillar detta: