Tankesmedja i Paris

Fredagen blir för mig en dag med resa tur och retur Paris.

Det handlar om deltagande i årskonferensen för EU:s säkerhetspoltiska tankesmedja EU-ISS som ju har sitt högkvarter i den franska huvudstaden.

Det är den franske Europaministern Pierre Lellouche och jag som är konferensens avslutande talare.

Och det kommer att vara ett bra tillfälle att resonera kring en del av de strategiska huvuduppgifter som den europeiska utrikes- och säkerhetspolitiken står inför under kommande decennier. Mitt i dagspolitiken behöver vi de lite längre perspektiven.

Men jag hoppas hinna med en del andra samtal i Paris. Vi har mycket som står på den gemensamma utrikespolitiska agendan.

6 Responses to Tankesmedja i Paris

 1. designofemma skriver:

  Hej Carl Bildt!

  Jag heter Emma och går andra året på samhällsprogrammet kultur på Wargentins Gymnasium i Östersund. Jag går en kurs som heter etik- och livsfrågor, där vi nu ska arbeta med något vi kallar ”Speakers Corner”. Vi är indelade i små grupper som väljer olika frågor inom etiken, så som dödsstraff, människovärde etc. Sedan ska vi ha debatter, där någon/några är för och resterande emot.
  Min grupp har valt ett väldigt intressant änmne, som många nog inte skulle våga prata om, och tycka om – nämligen nudism och naturalism. (Man behöver inte debattera om vad man tycker personligen, vi valde frågan för att den är allmänt intressant).

  Jag har bestämt mig för att undersöka vad politiker tycker om denna fråga, personligen, för att få ett större perspektiv om just naturalism.

  Så det skulle vara mycket bra om du kunde skriva lite kort till mig om vad du tycker.
  Jag skulle verkligen uppskatta det.
  Jag är som sagt väldigt intresserad av etik och moral. Och sådana här frågor är varken rätt eller fel.

  Men jag förstår absolut om du inte hinner svara!

  Email: emmaivarsson@telia.com

  Tack på förhand,
  vänliga hälsningar

  Emma Ivarsson, 17 år

 2. perfro skriver:

  Svenskan har i dag en kommentar där man undersökt dina kontakter. samtal och politiska initiativ av olika slag.

  Dom fann knappast någon kvinna omnämnd i detta forum.

  Är politiken så funtad på din nivå?

 3. svenike skriver:

  Carl Bildt, regeringen i Frankrike förstår vådan av att få Turkiet som medlem i EU, där EUs yttre gräns skulle bli mot Mellanösterns oroshärdar och kurdproblemet inomunionellt. Samtidigt som maktbalansen inom EU skulle rubbas med denne gigant, som dessutom tycks ointresserad av att lösa Cypernfrågan. Ge i st Turkiet ett samarbetsavtal med EU. Lär av Frankrike!

 4. kris08 skriver:

  Väl valt ämne, Emma!

  Jag tror absolut att känsliga överläggningar om t ex Bosnien eller Mellanöstern skulle bli betydligt mer avspända om deltagarna inte kunde ha några yttre symboler för rang, religion eller nationalitet.

  En annan trevlig sak är ju att den globala uppvärmningen blir något att se fram emot!

 5. dogcollar skriver:

  Jag instämmer helt med svenike 10:25.

  Ett samarbetsavtal med Turkiet vore mycket klokare som ett första steg. Och sedan får vi se hur saker och ting kan utvecklas efter 10 år eller så. Jag har aldrig riktigt förstått varför CB är så positiv till ett turkiskt EU-medlemskap. Jag misstänker någon ”hidden agenda” men jag vet inte vad det kan vara. NATO kanske.

  Kul med Emma Ivarssons kommentar. Som 17-åring, vågar man skriva under med sitt riktiga namn!

  Också trevligt att se Helena Palena igen. Det var länge sedan…

  dogcollar (tidigare tg46)

%d bloggare gillar detta: