Tillbaka i Washington

Så är jag då tillbaka i Washington för två dagar av mer informella samtal efter de mer formella diton vi hade under den gångna FN-veckan i New York.

I morgon är det en dag av informella samtal med tänkare och tyckare i denna stad av ständiga politiska diskussioner om olika globala utmaningar.

Det blir en lunch med tänkare och tyckare om östra Europa, en eftermiddag med tänkare och tyckare om Iran och en middag med tänkare och tyckare om Afghanistan.

Men däremellan blir det självfallet också samtal med företrädare för administrationen kring just dessa frågor – och förvisso en del andra.

11 Responses to Tillbaka i Washington

 1. yal67 skriver:

  overnight, more rockets from Gaza. It seems Israel will have to again handle this threat even before it deals with Iran.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3782551,00.html

  South fears return to pre-Gaza war days

  After period of relative calm, number of rockets, mortars fired towards Negev in recent days, including Yom Kippur. Local council heads call for government action to prevent further deterioration in security situation

 2. yal67 skriver:

  AP: Swedish journalist prevented from entering Egypt

  http://www.etaiwannews.com/etn/news_content.php?id=1069221&lang=eng_news

 3. kris08 skriver:

  yal67,

  At least the last link was a little interesting. According to the Swedish journalist Per Björklund (and most others) the reasons for keeping the Egyptian border to the Gaza ghetto closed is pressure from Israel-USA and fear of the islamist opposition.

  Avoiding a free and fair political climate in Egypt is obviously of vital concern for Israel.

 4. yal67 skriver:

  CB,

  Bib now say that he made a mistake saying that you had negotiation with hamas.

  Kris,

  Egypt asked Israel to give Egypt and excuse to shut the border with Gaza. Israel stupidly agreed.

 5. utrat skriver:

  Jag vill inte vara en spammare – här är mitt sista inlägg
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1117467.html

 6. Visionären skriver:

  utrat säger kl 2:19

  ”Jag vill inte vara en spammare – här är mitt sista inlägg”

  Därtill länk till den israeliska nättidningen haaretz.

  Nu min käre utrat, eller ska vi kalla dig yal67?, tror jag bestämt att du sket i det s.k. blå skåpet.

  :-)

  V

 7. utrat skriver:

  Bäste visionären
  hoppas att du läst min länk ovan. Vad jag ville var att påpeka att det finns många olika meningar i Israel. Haaretz är väl mer liberal än de som Yal67 oftast refererar till. I länkens ena artikel skriver man om hur Netanyahu var felinformerad vilket orsakade onödigt rabalder. I en vidarelänk(Liebermann) tar man upp problematiken kring hur Israel bör agera gentemot judar som bor t ex i Sverige. Vissa reaktioner från Israel kan vara kontraproduktiva. Läs den artikeln också. Jag är ganska trött på den spammande kampanj som yal67 bedriver och som jag i tidigare inlägg. Någon föreslog att om yal67 ger oss en annan blogg-adress så kan väl de som är intresserade vända sig dit. Loffes gamla uttryck om blå skåp var väl inte precis så välfunnet i detta sammanhang. Basta

 8. metusalem skriver:

  Signaturen yal67 har sedan någon tid tagit kommentarsidan på CB blogg till sin privata lekstuga.
  Denna gång har yal67 svarat för 10 inlägg av 14. Samtliga inlägg handlar om annat än CB skrivit i dagens blogg.
  Vi är nog rätt många som hoppar förbi yal:s bidrag som uteslutande handlar om att Israel har rätt i alla motsättningar mot Palestina och Arabvärlden. Jag efterlyser balanserande inlägg från de liberala-progressiva judiska vänner som finns här i Sverige.

  Yal:s framfart kan bara bädda för en antisemitism som vi helst vill slippa i vårt land. Yal67 tänk om och försök prestera lite balanserade bidrag i din kommentarslusta.

%d bloggare gillar detta: