Kulen manhattanmorgon

En dimmig, grå och fuktig söndagsmorgon i New York. Chrysler Building utanför mitt fönster försvinner genom dimman upp i de låga molnen.

Det blir till att följa delar av denna söndags talk shows i olika politiska ämnen i de olika TV-kanalerna.

Jag tror att jag skall försöka följa vad försvarsminister Robert Gates har att säga.

Afghanistan-debatten här blir allt intensivare och allt viktigare, och frågan om missilförsvar i Europa genererar också en del icke irrelevant kontrovers som man bör följa.

Men sedan blir det nog att ta sig ut på staden. FN:s Kai Eide från Kabul och jag skall försöka hitta ett ställe att äta lunch. Det finns åtskilligt att diskutera.

Och strax efter lunch här börjar det bli dags att börja ta del av resultatet av det viktiga förbundsdagsvalet i Tyskland i dag. De inledande rapporterna nu på morgonen talar om tecken på ett lägre valdeltagande.

Det blir ju en viktig vecka av val i Europa – i dag val i Tyskland och Portugal, och på lördag den mycket Kuleviktiga folkomröstningen i Irland.

Själv kommer jag att vara kvar på denna sida Atlanten större delen av veckan. New York, Washington och Ottawa står på programmet innan det är dags för Bryssel och – så småningom – Stockholm.

Men nu blir det frukost med de massiva söndagstidningarna – jag skaffar mig både New York Times och Washington Post – och sedan TV-kanalernas talkshow.

Ute bör man nog inte vara.

3 Responses to Kulen manhattanmorgon

 1. Red. skriver:

  Carl Bildt, titta på ABC.
  Försvarsminister Robert Gates kommer att säga och bekräfta att Iran har för avsikt att utveckla kärnvapen.

  Läs här:
  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1253820685869&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

 2. mrmhalland01 skriver:

  Jag såg just ”Här är ditt liv” med Jan Eliasson.

  Jag vet inte om det finns politiska eller personliga hinder, men, två så engagerade människor som Carl Bildt och Jan Eliasson tillsammans Skulle säkert vara en fantastisk kombination.

  Carl på det övergripande planet och Jan på det lite mer ”människonära”.

  Det känns inte som att politisk tillhörighet borde vara ett problem, riktlinjerna dras ju upp i utrikesnämnd och av berörda ministrar och kan väl inte skilja sig nämnvärt mellan olika partier ?

  Just utrikespolitiken måste ju vara väldigt ”transaktionsstyrd” alltså byta inriktning beroende på utveckling.

%d bloggare gillar detta: