Konstruktiva timmar

Med middagen med utrikesminister Clinton avslutades ännu en produktiv dag här i New York.

Klimatmötet var i fokus under förmiddagen.

Tyvärr hann jag inte vara kvar och höra Fredrik Reinfeldts anförande – andra möten väntade – men jag hoppas kompensera detta när han håller EU:s anförande i generalförsamlingen i morgon mitt på dagen.

Hur de olika mötena om Mellersta Östern gick i dag kommer jag att kunna utvärdera mer i detalj efter de kommande dagarnas samtal.

I våra samtal med Hillary Clinton var det i alla fall tydligt att de amerikanska fredsansträngningarna fortsätter med full kraft – och att de också har vårt odelade stöd.

Men de två längre överläggningarna med henne handlade inte bara om detta.

Vi hann med att utbyta synpunkter på det fortsatta klimatarbetet, beröra energisäkerhetsfrågorna, diskutera planer för Afghanistan, samordna om Iran och skissera våra gemensamma ansträngningar när det gäller Balkan.

Således ett antal mycket produktiva transatlantiska timmar.

3 Responses to Konstruktiva timmar

 1. orust skriver:

  Denna vecka i New York är en ödesvecka i politiken – jag ryser inför Obamas uppgifter! Går det åt h-e i Mellersta Östern igen finns mycket annat också som inte kommer att gå så bra!

  Obamas tal i Generalförsamlingen i eftermiddag blir något att analysera för finsmakare. Tur att vi har en representant i världsklass på plats!

 2. perfro skriver:

  Vad betyder egentligen samordna om Iran.
  Betyder det att västerländska ledare är beredda den avskyvärda islamistiska fundamentalismen i landet och samtidigt markera sitt stöd för en klar demokratisk opposition

  Betyder samordningen Bushs linje att Iran utpekades som ett av ondskans makter eller kanske Obamas uppfattning att samtal kan föras ,ed alla regimer oavsett deras politiska system och även oberoende av deras framtida inriktning.

  Vad gäller det senare så blir ju målsättningen i såväl Irak som i Afghanistan tveeggad eftersom inte minst USA tydligt markerat att man vill åstadkomma demokratiska regimer i dessa länder och att det inte minst är motiverat eftersom den internationella terrorismen har sina mest stabila fästen där.

 3. yal67 skriver:

  Only in the last 40 years have people from all faiths enjoyed freedom of worship in Jerusalem:

  http://maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=226437

%d bloggare gillar detta: