Det togs sig trots allt

Så småningom blev det i alla fall bättre, och Fredrik Reinfeldt fick möjlighet att som representant för Europeiska Unionen framföra våra synpunkter.

Det talet emottogs mycket väl.

Tyvärr missade jag också denna gång hans inlägg eftersom jag satt uppe på Waldorf Astoria med biträdande amerikanske utrikesministern Jim Steinberg och gick igenom ett antal gemensamma uppgifter under de närmaste veckorna.

Den libyske ledarens utläggning har ju helt förskjutit den tidsplanering som hade gjorts upp.

Under dagen har jag också varit med på Fredrik Reinfeldts möten såväl med den turkiske premiärministern Erdogan som med den cypriotiske presidenten Christofias, och i morgon kommer jag också att träffa den turkcypriotiske ledaren Talat.

Nu stundar snart möte om Burma.

Och sedan bär det av för kort besök på mottagningen med Benny Andersson och Björn Ulvaeus inför Kristina på Carnegie Hall innan jag har middag med utrikesministrarna från bl a USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Ryssland, Italien och Japan.

2 Responses to Det togs sig trots allt

 1. Bo W. Höglund skriver:

  Det vore naturligvis helt otänkbart att avbryta den store libyske ledaren med ordningsfrågor utan att bli beskylld för rasism?

  Vilket påminner mig om vad en vän för några år sedan påpekade – Palmetidens enda bestående utrikespolitiska framgång är att Herr Kadaffi numera bytt till det småländska förnamnet Mohammar!

 2. un2here skriver:

  Den libyske ledarens utläggning har ju helt förskjutit den tidsplanering som hade gjorts upp.

  Han behöver hjälp med dramaturgin! Det finns ju inget i det han sa som inte hade rymts inom de 15 minuter som var hans. Faktiskt, gesten att riva FN dokument med förakt skulle ju ha sagt ju allt – på mindre än 15 sekunder.

  Å andra sidan, det var inte länge sedan Peres på en konferens provokativt drog över tiden så att ingen annan fick tid att gå i svaromål, med diplomatisk fnurra mellan Israel och Turkiet som resultat …

  ”Tit for tat?”

%d bloggare gillar detta: