Folkligt, festligt och fullsatt

Soligt och trevligt i Västerås – både utomhus och inne på moderatstämman.

När jag kom hit bar det direkt till torgmöte på Sigma-torget här i staden. Jag vet inte hur många möten av denna typ jag haft under åren på denna plats, men många har de varit och bra har de så gott som alltid varit.

Så också denna gång.

Folkligt, festligt och fullsatt skulle man kanske kunna säga.

Och insatta frågor om det mesta på vår jord. Det finns ett engagemang för och kunskap om internationella frågor runt om i Sverige som är imponerande.

Vi pratade om det europeiska fredsarbetet, om utmaningarna i Turkiets väg till Europa, om konflikter på Afrikas horn, om det viktiga samarbetet i Norden, om förhoppningar om mer demokratisk utveckling i Ryssland, om allas vår skyldighet att alltid bekämpa främlingsfientlighet och anti-semitism och om den djupa tragedin i den nordkoreanska diktaturen.

Bland mycket annat…

Men nu vankas det stämmofest i kongresscentrum här i Västerås.

Och det blir säkert folkligt, festligt och fullsatt det också.

6 Responses to Folkligt, festligt och fullsatt

 1. williaaam skriver:

  Jag tar fasta på Din kommentar att vi alla måste stödja en demokratisk utveckling av Ryssland. Enligt Reuter http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSTRE56N41I20090724 har det bildats en lobby grupp av ledande telefonbolag och vissa parlamentariker som tydligen vill stoppa bruket av IP telefoni typ Skype. Bla anser man att Skype utgör ett säkerhetshot men framför allt är man rädd att förlora intäkter på telefonin. Man vill nu att Rysslands regering går in och lagstiftar mot dylik telefoni. En av de ledande i denna grupp tycks vara en Valery Ermakov som höll ett tal om att stoppa typ Skype. Vem är nu denna Valery Ermakov. Han är vice vd i Megafon Rysslands tredje största mobiloperatör. Megafon är ägt till 43 procent av Telia-Sonera. Efter en snabb check ser jag minst 3 styrelsemedlemmar tillhörande Telia-Sonera i Megafons styrelse. Detta innebär att Sverige genom Telia-Sonera och Megafon på ett aktivt sätt försöker sätta press på Rysslands regering att begränsa de demokratiska rättigheterna i detta fall på internet.
  Aldrig bäste CB har det varit så lätt att hjälpa den demokratiska utvecklingen i Ryssland som nu. Förpassa denna Valery Ermakov på soptippen där han hör hemma samt informera VD för Megafon Sergey Soldatenkov att en policy att stoppa friheten på internet inte hör hemma i Megafon. Med ett aktieinnehav på 43 procent torde ett par telefonsamtal räcka. Litar på Dig CB att du uppmärksammar de ansvariga på denna skandal.

 2. perfro skriver:

  Reinfeldt höll ett trevligt, syn det verkade, improviserat avslutingsanförande, där temat var anförande att våra statsråd men även politiker på andra nivåer besökt arbetsplatser, företag, skolor och annat för att få kontakt med oss vanliga och höra vad de tänker och vilka förändringar de vill ha.

  Men politik rymmer mycket annat också. Dit hör inte minst den verksamhet som är Carls och som han bedriver mer insiktsfullt och utåtriktat än någon annan utrikesminister.

  Därför var det synd att Fredik inte med ett ord berörde detta.

 3. carlbildt skriver:

  Jo, det gjorde han faktiskt!

 4. perfro skriver:

  Ursäkta mitt förbiseende Carl!
  Alla som följt din blogg vet att du inte bara har viktiga samtal med kollegor utan att du också berikar dina kunskaper med besök på markplanet.

%d bloggare gillar detta: