Hållit ställningarna

Medan moderatstämman körde igång riktigt på allvar i Västerås fortsatte jag att hålla ställningarna i regeringskansliet i Stockholm.

Mycket denna dag har för min del – som jag redan skrivit – handlat om situationen i Mellersta Östern.

Det är viktigt att vi skapar förutsättningar för att fredsförhandlingar skall kunna komma igång så snabbt som möjligt. Och vi hade bra och konstruktiva samtal på den punkten med Egyptens utrikesminister – och de samtalen fortsätter för övrigt över middag i kväll.

Men mycket annat har också stått på dagordningen.

Den systematiska och planerade vandaliseringen av ett stort antal fordon tillhörande EULEX i Kosovo är självfallet allvarlig, och det var mycket anmärkningsvärt att de inledande reaktionerna från Kosovos statsledning till detta inte var tydligare.

Jag utgår emellertid från att de ansvariga för detta kommer att ställas inför rätta och straffas. Av en stat med europeiska ambitioner går det inte att begära mindre.

Men i morgon bitti bär det även för min del iväg till moderatstämman i Västerås.

Det var väl ett decennium eller så sedan jag avgick som partiordförande, men det känns alltid trevligt att komma tillbaka, följa debatterna och träffa gamla och nya vänner.

46 Responses to Hållit ställningarna

 1. Bo W. Höglund skriver:

  Vill bara tipsa att, om tillfälle bjuds, citera en av mina avgående chefer -”och så vill jag även tacka mina med- och motarbetare!”
  mvh
  bwh

 2. Pravo skriver:

  Lite mer information. Aktionen utfördes av den albanska organisationen Vetevendosje (självbestämmande) som vill att både EU och alla andra icke-albaner lämnar Kosovo. Mer specifikt vill de att EUs polisstyrka EULEX ska lägga ned de utredningar angående organiserad brottslighet som nu utförs. Förståeligt, eftersom de parallella institutionerna i Priština till stora delar baseras på organiserad brottslighet.

 3. mrmhalland01 skriver:

  ÄR Kosovo en stat ?

  Är det inte fortfarande en administration som är under insyn av EU (tidigare FN) ?

  Vad krävs för att man ska bli en stat ?
  Många länder har ju inte ännu accepterat Kosovo som stat.

  >Av en stat med europeiska ambitioner går det inte att begära mindre.

  Nej…men, det kan väl ändå inte vara aktuellt på rätt länge ?

  EU har ju rätt hårda villkor när det gäller politisk och ekonomisk stabilitet om inte annat.
  Även landets syn (och vänskap) på/med grannländerna vägs väl in ?

 4. antykatoendek007 skriver:

  ”förutsättningar för att fredsförhandlingar” skapas inte av Alla Dessa Dagars hycklare, lögnare och finasierare av judehatspridning bland palestinska araber.

 5. spanaren skriver:

  Pravo,

  Russia Today hade nyligen en artikel
  inkl. video på engelska om ett nytt
  serbiskt parti som förespråkar att
  Serbien ansluter till Ryssland.
  Liknande uppgifter förekom under USA/NATOs
  angreppskrig mot Serbien.

  Är detta enbart rysk propaganda som inte
  har någon verklighetsbakgrund i Serbien?
  Frågan man då kan ställa sig med tanke på
  de stora ryska militärmanövrerna 2009
  (Kavkaz 2009, Ladoga, Zapad-2009) är varför
  den ryska nätsidan Russia Today har detta inlägg
  på framträdande plats och vad som är det verkliga budskapet?

  Kosovofrågan är kanske inte alls slutligen avgjord – eller?

  Allt som står i Pravda är inte sant varför
  kommentar från i serbiska och ryska förhållanden insatta är av intresse.

  http://russiatoday.com/Politics/2009-08-26/party-serbia-merging-russia.html

 6. flyktingar skriver:

  Carl Bildt:
  ”Det är viktigt att vi skapar förutsättningar för att fredsförhandlingar skall kunna komma igång så snabbt som möjligt”

  Notera att Israel sätter sig vid förhandlingsbordet vilken dag som helst. Det enda som krävs är erkännande av alla förhandlingsparters legitimitet som representanter för Israel, Palestina, Syrien, Arabförbundet etc.

  Förutsättningar för fredsförhandlingar finns således där redan men allt man hör är ursäkter och skuldbeläggande av Israel.

  Permanenta eftergifter från Israels sida kan endast utgöra resultat av fredsuppgörelse. Temporär ensidig frysning av byggnationer på Västbanken kan emellertid komma i fråga men då enbart som förtroendeskapande gest för att demonstrera att man kan om man vill. Arabförbundet måste fundera hur man å sin sida kan erbjuda något motsvarande.

  Så länge araberna bedömer att Israel har mer att vinna på fred är de, så blir det inte fred. Således måste en situation inväntas då motsatsen är fallet.

  Denna situation kan faktiskt redan vara här och utgöras av Ahmadinejads atombombsambitioner och önskan att bli en dominerande maktfaktor i Mellanöstern.

 7. un2here skriver:

  – Arabförbundet måste fundera hur man ..
  .. bäst tydliggör den föreliggande situation, där Israel tar palestinierna som gisslan i syfte att utpressa tredje part?

 8. perfro skriver:

  Förstörelsen av Eulexfordon i Kosovo har ju sin bakgrund i att kosovoalbanerna vill ha full självständighet och att de inte blir ockuperade.

  De borde känna tvärt om. Stöd utifrån är nödvändigt för att garantera Kosovos självständighet på sikt.

 9. flyktingar skriver:

  un2here:

  Israel försvinner inte. Om araberna inte vill ha framförhandlad fred, så återstår det långsiktiga utnötningskriget, som är Hamas alternativ.

  Israel är mer än redo för ett sådant vägval…

  I utnötningskrig finns offer i alla läger. Offer både bland aktörerna och bland åskådarna. Offer som rättfärdigas av kampen.

  Endast ibland resulterar utnötningskrig i större kampanjer, som murbygge och nu senast i Gaza. Det sker ofta när den starkare parten (i detta fall Israel) tröttnat på exempelvis självmordsbombare och raketbeskjutning och vill se förändring. Det kallas ”Change”.

  Skulle araberna i Israel se en tillgång, så skulle läget förändras, annars inte.

  Visserligen är vi tillbaka i ruta ett men kanske har vi blivit något klokare … eller kanske inte …

 10. kris08 skriver:

  Så länge man tycker det är okej stjäla mark under förhandlingarna och sen kräva eftergifter för att lämna tillbaka den lär det inte gå mot fred.

  Det lär inte bli någon förändring innan Israel lämnar 1940-talets tänkande och ockupationspolitik och tar efter hur civiliserade länder löser regionala konflikter som Storbritannien (Nordirland) eller Spanien (Baskien).

  Det stora problemet är USA som bakbinder FN på ett skamligt sätt och förhindrar omvärlden från att reagera som man gör mot andra förtryckarstater. EU vågar ju inte ta till annat än spridda mumlanden utan att fråga USA.

 11. Pravo skriver:

  spanaren, jag har inte hört talas om det partiet och jag hittar inte särskilt mycket information när jag söker heller. Däremot vet jag att det dalnande partiet SRS framfört sådana åsikter. Även Milošević lade fram ett sådant förslag till Rysslands dåvarande premiärminister Yevgeny Primakov 1999. Detta var dock en desperat handling i ett pressat läge när Milošević insåg att spelet var över. Primakov avfärdade förslaget. Hade han lagt fram samma förslag ett år tidigare hade det varit en helt annan sak.

  SRS splittrades ju efter senaste valnederlaget. Flera nyckelpersoner hoppade över till det nybildade partiet SNS, som inte alls är lika radikala som SRS. Däremot är de mer patriotiska än den nu sittande regeringen och chansen finns att SNS kommer till maktens korridorer efter nästa väl. Men jag kan inte tänka mig att SNS skulle vilja förenas med Ryssland. Däremot vill de garanterat ha goda förbindelser med Ryssland (liksom med EU).

 12. janisvikmanis skriver:

  Du talade på Sigmatorget i Västerås och fick flera roligt respektlösa frågor av Dina partikamrater. Jag stod bakom Ulf Adelsson och frågade Dig om demokratiseringen av Ryssland. Vad Sverige oh EU kunde göra för den.

  Tack för bra svar, i vilket Du nämnde att Du hade god kontakt med demokratiska politiker i Ryssland. Vad heter de? Inte kunde man få dem inbjudana till Sverige och höra dem i massmedia?

  Annan fråga rörde vad Du skulle sagt till Irans utrikesminister. Svaret var att om Iran angriper ett EU-land (UK), så angriper de alla 27 EU-länderna.

  Bra med enad strategi, att enad stå med alla EU-länder.

  Jag efterlyser enad strategi tillsammans med övriga EU-länder angående demokratiseringen och hanteringen av ett Ryssland, inte alltid stadd på demokratisk riktning. Polen och Sverige har påbörjat sådant samarbete. Övriga Östersjöländer borde haka på. Hur får man dem till det?

  Med vänlig hälsning,
  Janis

 13. janisvikmanis skriver:

  I http://www.vlt.se på ungdomarnas sida blev Fredrik Reinfeldt intervjuad. Han fick en klart rolig fråga. Om han var duktig på Guitar Hero.

  Det skulle ju vara en klart populär greja om man på YouTube kunde få se Dig göra en insats på Guitar Hero tillsammans med Dina barn. Gör det tillsammans med Fredrik. Tala om poppis ni skulle bli bland yngre förmågor.
  :-)

  Janis

 14. stig2entreprenoren skriver:

  Ryssarna behöver mer exponering mot väster.
  Många fler europeer borde åka till Ryssland på semester eller på upptäktsresor och liknande.
  Varför inte åka oftare dit på bilsemester?
  Ökat ungdomsutbyte är också en bra sak.

 15. flyktingar skriver:

  kris08:

  Att villkora förhandlingar är detsamma som att säga ”vi inväntar ett bättre tillfälle”. Jag tror att palestinaaraberna och arabförbundet gör en korrekt bedömning denna gång. Man är i dagsläget för splittrade för att utgöra en trovärdig förhandlingspart.

  Till och med FN:s timide generalsekreterare Ban Ki-moon höjde rösten och krävde att palestinierna enas, så att fredsprocessen kan komma igång. Tyvärr är det långt dit än, så det finns gott om tid för Israel att ta lärdom och noga undvika att inspireras av Spaniens och Storbritanniens bidrag till ”civiliserandet” av världens folk.

 16. yal67 skriver:

  10 million people live in Israel and Palestine.

  3-4 million more Palestinians live in Jordan and several more are in Lebanon and Syria.

  It does not matter from now where those people came from: Some from Europe, some from Saudi Arabia , some from Egypt. It is not just Jews who came from Europe : I know Many Palestinians who claim ancestry to the Bosnia and Kosovo area.I know others who came from Saudi Arabia .

  all these 10 million suffer for lack of peace. The current situation – a war every 5-10 years – will solve nothinmg and change nothing.

  The depth of the Swedish misunderstanding of the middle east situation comes up again and again. I don’t blame you. You have been getting a manufactured story by your media for years. It was crafted to fit some notion you have about land theft/colonialism etc…

  As long as you keep thinking in those terms you will never solve the problem.

  The root of the conflict is the unwillingness to accept the right of the Jews to live here as well.

  Until this right is agreed upon we will not have peace.

  Hamas – The majority Palestinian party – see all of Israel as what you call ”stolen land” -so where do you suggest the Jews will go ? maybe the Sweden.

 17. smalanningen skriver:

  ”I don’t blame you. You have been getting a manufactured story by your media for years. It was crafted to fit some notion you have about land theft/colonialism etc”

  I dont blame you either. Your knowledge about Sweden is non-existing; had you been living here for say 20 years you would know that swedes tend to feel sorry for both Israel and Palestina. Very few people take an agressive stand for either country.

  However – you are free to speak freely against Sweden and swedes and I promise – I wont demand an explanation or a statement from your government if you do…

 18. yal67 skriver:

  About Sweden : I know very little.

  About what is being published – in the Swedish press about Israel – I know enough. Having worked with some corespondents of the Swedish press in Israel I am more than qualified to know what Partial version of the truth you have been getting.

  about ”Swedes tend to feel sorry for both Israel and Palestina” – I am in the same position as most Swedes on this.

  Now the issue is how to solve this ? kick the Jews out ? let them stay under Hamas Islamic rule ? You really have to answer that since most Palestinians are not willing to have any land ruled by Jews in the mostly Arab Middle east .

 19. florimond77 skriver:

  Israel kommer aldrig att få hela landet. USA och EU har äntligen lyckats enas om en gemensam linje mot ockupationen och bosättningspolitiken inlkusive Jerusalem. Vad som är den svaga punkten just nu är förhandlingspartners. Abbas halkade in efter Arafats död och betraktas som svag. Hamas är mer en motståndsrörelse än politiker. I Israeliska fängelser sitter de personer som skulle kunna styra palestinsk fredsprocess. Israelerna är inte dumma. Dags att kräva att de släpper folk från sina fängelser, inkl 100tals barn.

 20. flyktingar skriver:

  Yal67:

  The Swedes have no oppinion on Israel but that which we are fed.

  In Swedish media, Israel is equivalent to palestinian suffering. The rest is boycotted. Israel is a non-country in Swedish media, pharia.

  It is impossible to report anything from Israel in Swedish TV without mentioning the palestinian side. For instance, the only excuse to tell about Tel Aviv is in order to intervew Israeli opposition to the occupation.

  Swedish media has boycotted Israel for a long long time. Have no illusions about anything else. So yal67, when you explain that there is another side to the coin, keep in mind that we simply do not understand what you are talking about.

  We have been brain washed good. The biggest joke is that yiddish is a minority language in Sweden, while arabic is not. There are 17 000 jews in Sweden and more than 500 000 muslims.

  We have a law against antisemitism too. The functions of these signs of tolerance and safety are to show that Israel is not needed. This in spite of the fact that there is real antisemitism spewing from mosques and established media alike.

  Somewhere however, the Swedes are subconciously aware of a possible alternative reality but they know not how to access it due to the media administrated lobotomy, besides the brain washing.

  So, in all friendness, do not underestimate the task which you have taken on.

 21. mrmhalland01 skriver:

  florimond77 :

  >inkl 100tals barn.

  Är det så att barn sitter fängslade kan man naturligtvis inte se landet som demokratiskt !

  Demokrati har ju de senaste åren vidgats som begrepp, om inte annat rent folkligt.

  Idag anser vi nog att en demokrati ska ha raticifierat de av FN beslutade förordningarna.

  Dit hör naturligtvis behandling av barn.

  Dessvärre har inte heller Sverige raticifierat barnkonventionen fullt ut !

 22. yal67 skriver:

  ”Dags att kräva att de släpper folk från sina fängelser, inkl 100tals barn.”

  Pure BS.

  Has anyone of you been to an Israeli prison ? I have (as a visitor).

  There are tow types of young Palestinians there:

  1. Juvenilles, 16-17 years old who took part in terrorist acts. Many terrorists are younf men who are convinced by their religious leaders to kill zionists (code name for Jews). Some suceed, some escape, some killed, some are caught and go to prison.

  2. babies born while their mother are in Jail and the mother choose to grow up the baby in jail and not with foster care. More than anything this is a testimony to the condition of Israeli jails – the mother choose to have the baby grow with her in jail – which means conditions are not as bad as you might lead to believe. Never the less it is a jail (i.e. no one can leave) but in the wards for Palestinian terrorists (including female terrorists) they have all the amenities they could only dream about if they were say in a jail in the US – for example most Palestinian terrorists use their time in jail to get 1-2 academic degrees, they can have family visits, they have full religious freedom, TV in every room and more.

  These are people who set out to kill Jews, people who incite for killing, people who trafficking arms and narcotics and more.

  here is one of the women who is in Israeli jail:

 23. Kachina skriver:

  (message in english will follow)

  Hund och katt som naturen gjort till fiender blir vänner om de bor i samma hus, men inte palestinier och israeler.

  Någon av arterna djur och människa är det fel på, men vilken och var sitter felet, i huvudet eller i solarplexus?

  Dogs and cats that naturally made enemies but becomes friends if they live in the same house. Palestinians and Israelis from the human art don´t.

  There is someting wrong with any of the species of animals and humans, but what and where is the error, in the head or solar plexus?

 24. Kachina skriver:

  Dogs and cats that nature made enemies, becomes friends if they live in the same house. Palestinians and Israelis from the human art don´t.

  There is something wrong with any of the species animals and humans, but what and where is the error, in the head or solar plexus?

 25. yal67 skriver:

  Kachina,

  Fast forward to Sweden 2050:

  Majority Muslim population. Your children will understand what it to have a democracy surrounded by people who prefer theology.

  So far us here in Israel are keeping out democracy. It is not as great as the Swedish one but it’s prospects are better.

 26. Kachina skriver:

  Yal67

  In 2050 there will be only swedes in Sweden, naturally born or immigrated. Islam, Christianity and Jewish religions will no longer exist in the forms of today, since the humanity has finally understood the symbolic in the scriptures that todays are fairy tales.

  The brightness of the scriptures will be understood when science that consciousness, radiation and energy are three aspects of the same origin, existing at the same time in seven dimensions and seven subdimensions, where this physical dimension is the 49:th and the dimension with the lowest vibration.

  Energy, consciousness is a vibrating string of radiation that cannot be destroyed, only transformed to another frequency on the string. That is all described in the scriptures in islam, jewism and Christianity, but you no longer understand what you read.

  You have your scriptures as reason for war and claims of land. Try to understand what you read instead of studying warfare.

 27. Kachina skriver:

  The brightness of the scriptures will be understood when science understands that consciousness, radiation and energy are three aspects of the same origin, existing at the same time in seven dimensions and seven subdimensions, where this physical dimension is the 49:th and the dimension with the lowest vibration.

  Energy, consciousness is a vibrating string of radiation that cannot be destroyed, only transformed to another frequency on the string.

 28. yal67 skriver:

  Kachina wrote: ”In 2050 there will be only swedes in Sweden, naturally born or immigrated. Islam, Christianity and Jewish religions will no longer exist in the forms of today”

  You are dreaming. Religious fanaticism is on the rise: In Palestine, In Sweden and all over the Islamic world.

 29. chris200 skriver:

  @yal67

  > some notion you have about land theft/colonialism etc…

  In 1914, 6% of the population in Palestine were Jews. Massimmigration increased that to 33% in 1947. In 1947, 6% of the land was owned by Jews.

  1947-1949, the state of Israel was declared and forcefully seized control over 80% of the land. Two-thirds of the Palestinian population in that land area were driven away, becoming refugees that to this day have not been allowed to return.

  In 1967, Israel seized control over the remaining 20%. To this area, referred to as occupied Palestine, Israel has since transferred 500 000 of its population, and made 40-50% of it Jewish-only in the form of settlements, roads, and military zones. In the remaining bantustans, Palestinians live under an oppressive occupation.
  http://tinyurl.com/wiped-off-the-map

  > accept the right of the Jews to live here as well

  Accepting Jewish residency is not the same as accepting Jewish ethnocracy.

  > Hamas – The majority Palestinian party – see all of Israel as what you call ”stolen land” -so where do you suggest the Jews will go?

  All (most) of Israel is stolen land, not just in the eyes of Hamas. To take land for a new state against the wishes of the indigenous and majority population is illegal. However, it is a long time since Palestinians and the Arab world thought the clock could be turned back by repelling the invaders. What Hamas aims for in its most uncompromising position is simply to implement UN resolutions 194, 242, and 465 by the letter, meaning that the illegal settlers will have to return to Israel. However, Hamas have signaled acceptance for the Arab Peace Initiative which has room for further concessions and have also stated acceptance for any solution that the Palestinian population accept through referendum.

  > most Palestinians are not willing to have any land ruled by Jews

  The Arab Peace Initiative is in line with UN resolutions, notably 242, and means Israel keeps 80% of the land and Palestine only 20%. The Palestinians support this solution, along with the entire world excluding Israel. Israel calls it promising but Israel’s demands for entire Jerusalem, no right of refugee return, and Jewish ethnocracy, are in conflict with this.

  > Religious fanaticism is on the rise

  Many Jewish and Christian Zionists believe that the land of Israel-Palestine is promised to the Jews by God and that this gives them the ”biblical right” to take that land from the predominantly muslim Palestinians who have lived there for 1400 years; and following the re-establishment of Eretz Israel, the Messiah will return to Earth. Sounds a lot like the medieval Crusades to me, in both words and action.

 30. Kachina skriver:

  yal67

  yal67

  The mullahs in Iran has just shown its true essence. They are agents of the dark forces that are using the writings no one no longer understand, to oppress their people and for their own benefit.

  The Christian priests and Jewish rabbis have since long revealed themselves through their actions and the contradictions in their scriptures.

  Certainly religion is growing , but there is a new religion based on the understanding of consciousness in its various forms. No longer there will the worship of a single person, as now postmen like Buddha, Jesus, Paul and Mohammed are worshiped. Humanity will get insight into the difference between Jesus (the physical body) and Christ (Spirit). Similarly, Gautama and Buddha.

  How indescribably stupid, if the postman came to you with a check for one million U.S. dollars, if you would start to worship the postman instead of cashing the check. The old religions will be replaced with a new religion where you worship no one and nothing, but hold sacred your vibrating string, your connection to our mutual source of consciousness, by some called God, by some called the old one, by some called the one we never can see or fully comprehend,

  The One That All Our Small Souls (minds) Emanate From.

  Mullorna i Iran har precis visat sitt rätta väsen. De är ombud för de mörka krafter som använder skrifter ingen längre förstår, till att förtrycka sitt folk och för egen vinning.

  De kristna prästerna och de judiska rabbinerna har sedan länge avslöjat sig själva genom sina handlingar och de motsägelser som finns i deras falsarier.

  Visst ökar religionen, men det är en ny religion baserad på kunskapen om medvetandet och dess olika former. Ingen kommer längre att dyrka en fysisk person, som man nu dyrkat brevbärarna Buddha, Jesus, Paulus och Mohammed, eftersom man får insikt i skillnaden mellan Jesus (den fysiska kroppen) och Kristus (anden). Likaså Gautama och Buddha.

  Hur obeskrivligt korkat, om brevbäraren kom till dig med en check på miljoner dollar, om du skulle börja dyrka brevbäraren istället för att casha checken.

 31. Kachina skriver:

  ”The mullahs in Iran has just shown their true essence.”

  I still haven´t catched up my previous fluent writing and thinking in english, so I use one of these web-translators, and they get it wrong sometime. Annoying.

 32. yal67 skriver:

  Chris,

  You don’t expect me to argue your false version of history here – do you ?

  My father and his father as well as my grand father and grand mother from my mother side are among those who escaped Europe in the 30s.

  They did not took land from any one. They bought a place in the sand dunes (my mothers side ) and in an area of a swamp that has been dried up by earlier zionists – so I don’t need lessons in History from you when I have my elders. Thank you.

 33. flyktingar skriver:

  chris200:

  Israelis have grandparents and grand-grandparents burried in the cementaries of the Land. The Israeli youth has sacrificed itself for generations for israeli existence in the Land. The Israelis are committed to the Land. If you don´t find in your historic annals any opening for coexistence, what is then the point of your messages, except cementing and feeding hatered?

 34. kris08 skriver:

  Why don’t you take a step back and look at your text. It is time to leave the 1940:s racist ”Blut und Boden” mindset.

  No one at this forum, least of all chris200, has denied the Jews coexistence. As far as I know no one in this forum has suggested they should be collected and dumped in some nearby desert. (Suggesting this for the Palestinians is however all too common!)

 35. yal67 skriver:

  Chris,

  Many Palestinians version of peace is ”that the Jews will go back to Europe”

  Many who call them self now ”Palestinians” came here because Jewish immigration created economic opportunities. They came from Egypt , Syria, Saudi Arabia and even Morroco, Bosnia, Kosovo and the Caucasus (next time you are Jordan – a country with over 65% Palestinians ask someone why do the king guards were fur hats from the Caucasus). I am not suggesting sending anyone – I am just suggesting that migration is part of the human story all over the world so cut the BS about land theft as it would not help you move toward solution of the situation here.

 36. flyktingar skriver:

  kris08:

  The following is true in any language:

  The Jews will not disappear. Moreover, the Jews of Israel becoming citizens in an arabic country is simply not an option. To persist in underestimating the Jewish commitment to self-determination in the land of Israel continues to be a deadly mistake.

  Sorry, do not take this personaly but the reason why dumping the Jews into the sea is not on the table, is not because some Swedes on CB:s blogg say so.

  The anihilation of the Jewish state is on the Iranian agenda. It is up to Israel and its allies to find the appropriate response (with or without the approval of chris200).

 37. un2here skriver:

  Scheherezade says: – They came from Egypt , Syria, Saudi Arabia and even Morroco, Bosnia, Kosovo and the Caucasus …

  .. and surrounded the Jews who had settled in swamps and sand dunes?

 38. flyktingar skriver:

  … the Palestinian arabs sought the help of Hitler in fighting the Jews.

  At the end of the day this did not work to their advantage…

 39. chris200 skriver:

  @mrmhalland01

  Siffror på palestinska barn som Israel håller fängslade finns på följande sida. Siffrorna inkluderar inte barn i förvar hos polis, inte barn ”held on criminal counts”, och endast siffror redovisade av israeliska myndigheterna IPS och IDF. Senaste mätningen 31 maj var 39 barn yngre än 16 och 298 barn i åldern 16-18.
  http://www.btselem.org/english/Statistics/Minors_in_Custody.asp

  @flyktingar

  > The anihilation of the Jewish state is on the Iranian agenda.

  Iran views the Israeli state and people as separate entities. There is no agenda for ”annihilation” of the people. For example, if a one-state solution was implemented, that would mean that the state of Israel as we know it is ”annihilated” in the sense that it is replaced by another state, perhaps called Israel-Palestine.

 40. yal67 skriver:

  # un2here säger:

  Scheherezade says: – They came from Egypt , Syria, Saudi Arabia and even Morroco, Bosnia, Kosovo and the Caucasus …

  .. and surrounded the Jews who had settled in swamps and sand dunes?

  Are you really lack this basic knowledge about history ?

  There were indigenous population: Some Palestinians , some Jews, some Jews who converted to Islam.

  In the turn of the century Jerusalem has a Jewish majority.

  Palestinians lived mostly in the Samaria and Judea hills. The coastal plain – with exception of few cities was mostly sand dunes. The water outlets to the sea were mostly blocked creating swamps all over the coastal plain. This is the area Jews choose to settle in. One of the largest sand dune areas is now Tel-Aviv. The other is now Netnaya, another is Ashdod and so on…..

  I am not denying anyone right to live where he/she lives now but you should see that your version of history will lead you to the wrong ”solution”.

  Any attempt to decide on ”solution” based on this or that version of history is doomed to fail. If you want to argue about the future – go ahead – what is your solution for the future ?

 41. yal67 skriver:

  un2here- there are others who seem to also want to influence history teaching as much as you do:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3769461,00.html

 42. flyktingar skriver:

  chris200

  Any trip must start with a first step. This first step comprises Palestinian arab self-determination side by side with Israel. Future merging of administrations into the ”United States of the Middle East” requires a palestinian counterpart to the Israeli, as there are already Jordan, Syrian, and Lebanese administrations.

 43. joholm skriver:

  yal67: nice artikel :) thats why u never will have peace!

  but if i may ask what side do u think should take a step back?
  if 2 sides are involved in a dance of death.
  one side=run by islamic religus fanatics backt by Iran ?(hahaha no way that will happend)
  side 2 = a democratic state. ?? thats the sad and bitter trut …
  ofcorse the only side capable of trying to get peace is israel ? the other side i totaly nuts.

 44. yal67 skriver:

  Joholm,

  Only Gaza is ran by Hamas.

  The west bank should be returned to Jordan who ruled the area until 1967. This include east Jerusalem minus areas that are now large Jewish town adjacent to the border. Jordan should get equal size land from Israel by getting Arab towns that are on the Israeli side of the border. This will end the occupation and restore the situation to what it was before the 67 war.

%d bloggare gillar detta: